Tjockisvarning

Ok...som ni ser har jag blivit ett fetto...ska vara så glad när bebis ploppar ut och man kan bli normal igen!

Ok...som ni ser har jag blivit ett fetto...ska vara så glad när bebis ploppar ut och man kan bli normal igen!


Så var åter en jul över....

Japp, julen är över och vi överlevde!!!

Mycket god mat och x antal nya leksaker åt Linnéa.


Snö

Det snöar och det snöar....snöade hela gårdagen, hela natten och det bara fortsätter...Mycket trevligt. Så nu ska vi ut och se om vi kan hitta bilen under all snö...skotta lite och sen åka till affären och handla in det sista innan jul. Typ revbenspjäll, svindyr lax, lampor till adventssakarna i vardagsrummet, gröt och kaffe. Kommer säkert att glömma hälften...det är typisk oss. Kommer hem med något helt annat än vad vi åkte för...


Julpyntat o klart

Väl, då var julgranen uppe och pyntat. Juldukarna är strukna och tomtarna är framme. Linnéa tyckte det var skitkul att pynta granen...syns verkligen vart hon har hängt kulorna :-) I en klunga....Jättegulligt. Ska ta kort på granen efter min födelsedag...har ju ingen fungerande kamera för tillfället, men lyckoostarna vi får ju en kamera från Johans föräldrar och en kamera från mina föräldrar. Har ju visat sig att reservkamera är bra o ha...så tråkigt att inte kunna ta kort alls, bara med mobilen och de korten blir ju så dåliga! Så om bebis skulle komma innan jul blir det inga bra första bebis-kort....KNIIIIIIIIIIIIIIIIIP!


Snö, massor av snö

Äntligen är vintern här. Massor av snö har landat här i Husby! Linnéa fick en julklapp i förväg (snowracer) och hon älskar den...Så vi försöker vara ute så mycket som möjligt! Fast jag kan ju tyvärr inte göra så mycket...vilken tur att Johan får vara hemma på dagarna nu!

 


Namnförslag

Jag och Johan kom på att vi faktiskt inte hade några namnförslag till bebis...men vi har bland annat kommit överens om att vi tycker om namnen Elvira, Erika, Erik och Felix. Linnéa röstade direkt på Felix...så om det blir en pojke så blir med störst sannolikhet en Felix. Andranamnen är fortfarande hemlisar....  Men jag kan nästan lova att Antimus inte står på listan!


Gravid vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

MiniMe märker visst inte att han/hon ahr lite rörelseutrymme...annars bryr han/hon sig inte. Känns faktiskt som om magen håller på att gå sönder ibland...


The Crow

 

The crow är ju bästa filmen som finns...tröttnar aldrig på den! Brandon är ju farligt snygg...vilken tur för Johan att han inte har någon konkurrens längre

http://www.youtube.com/watch?v=MU1jCwyDgxw

People once belived that
when someone dies a crow
carries their soul to the land
of the dead.
But sometimes, something so
bad happens that a terrible
sadness is carried with it and
the soul can't rest.
Then sometimes, just sometimes
a crow can bring that soul back
to put the wrong things right...

http://www.youtube.com/watch?v=eAFkSjPJaHQ&feature=related

RIP


Matvrakdag...

Den här dagen har varit en riktig matdag...

Började med julskinmackor till frukost, smörgåstårta till lunch och sedan oxfilé till middag og glace au faur till efterrätt. Kan det bli bättre? Det ända som skulle kännas bättre vore om bebis kan vänta med att komma ut tills över julen...kniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.........


Trappa ner efter jul...

Mina snälla chefer gick med på att jag får jobba halva dagen på kontoret och halva dagen hemifrån efter jul. Börjar bli tungt att sitta på kontoret hela dagen, märker att det inte fungerar på kvällen...Kan knappt röra mig, men nu hoppas jag det blir bättre!


Julen i ett nötskal

Hörde nyss bästa julsången ever...beskriver julen mitt i blink!

http://www.rixfm.com/webbradio/audio.php?mode=rixfm&id=1685

 

 


Små, små guldkorn

I går kom Linnéa med en så störtskön kommentar. Vi skulle storbaka hemma hos hennes farmor och farfar i Söderköping. Linnéa fick börja med att klistra på non-stop på ett pepparkakstak och jag och svärmor började med bulldegen. "Nu ska vi snart baka bullar", säger svärmor. Linnéa sitter så snällt och pysslar med nonstopen och svarar: "Men vad trevlig, farmor!"

Varifrån kommer alla dessa utryck? De passar så perfekt in i de flesta sammanhang. I går kväll satt vi och såg på nåt veterinärprogram på barnkanalen, de visar väl mest sjuka djur från Kolmården och igår var det en varg som var jättesjuk. Stackar Linnéa tyckte så synd om honom. Munnen stod inte still under hela reportaget: "Han får spruta! Han måste få plåster! Han vill till mamma! Han soooooooooover! Det är bara ett litet stick! Inte farligt! Plåster! Han är ledsen!" osvosvosv. Även jag tyckte synd om varg-stackaren, de fick ju avliva honom...

Hmmm, man kanske skulle köpa ett litet doktorsätt med spruta och grejer till Linnéa. Hon tycker ju det är så roligt att sätta sprutor och styra och ställa.

Hittade en julklapp till åt tjejen idag. Gick för att köpa en julklänning, men hittade oxå lite Pippi-kläder. Så hon får 2 Pippi-tröjor, ett par blå Pippi-byxor och ett Pippi-nattlinne. Hon älskar ju Pippi- och Bamse-kläder. Är det ända hon tjatar om när hon ska klä på sig. Så då får man väl försöka tänka på det när man ska köpa kläder...och sen tycker hon om klänningar. Så vardagsklänningar måste jag kolla efter...med Pippi elr Bamse på


Stressad, vild bebis...

Igår var jag hos barnmorskan på vanlig rutinkontroll och då visade det sig att bebis hade hjärtslag på 190-200...så hon skickade mig direkt till förlossningen för att göra en kurva. Så jag fick åka upp och ligga där på sängen med dom där banden och mikrofonerna på magen. Som tur var så hann jag köpa med mig några skvallertidningar...började också tänka på hur ont jag hade förra gången jag låg med de där banden...och hur ont det kommer att göra nästa gång banden ska på...

Väl, efter 40 min kom läkaren in och berättade att bebis fortfarande har rätt höga hjärtslag, men att den har lugnat ner sig och att den verkar må bra. MEN, jag måste ta det lugnt...och hon frågade om min arbetssituation, jag fick nästan panik...vill ju inte gå hemma och glo en månad! Som tur är så sitter jag ju stilla framför en skärm och glor, så jag slapp att bli sjukskriven.

Så nu till helgen ska jag steka lugna köttbullar och lugnt koka julskinka. Söndag är det bakdag.

Nästa helg blir också rätt lugn. Totalkrock med kompisars planer så det blir inget firande för våra födelsesdagar, men vi ska fira med Johans föräldrar och äta oxfilé...ska bli mums. Slipper åtminstone stressa med fika och tårta och grejer...


Pappa köpa snö!

Väl, idag är det 1:a december, Linnéa fick öppna första paketet i sin julkalender. Hon blev jätteglad. "Nea fyller år!" sa hon och höll upp 2 fingrar i luften (hon vet att hon är två fingrar gammal).  Försökte förklara att det inte var pga födelsedag hon fick paket...men hon såg så lycklig ut och upprepade :"Nea fyller år!" så där bestämd som bara Linnéa kan låta ibland....Varnade dom på dagis om att hon trodde att hon fyllde år idag, och att hon troligen kommer tro att hon fyller år ända fram till julafton.

Igår var vi på julfest på dagis. Jättetrevligt, fast vi var ju så trötta att vi höll på att somna. Linnéa var lite blyg i början, känndes väl konstigt att vara där tillsammans med mamma och pappa och en hel massor med andra föräldrar. Men efter fikat så sprang hon omkring och busade med andra barnen.

I helgen satt vi och tittade på barnprogram. Så kom det en liten film om en pojke som byggde snögubbe. Jag och Linnéa satt sedan och pratade om att vi också kunde göra en snögubbe, men först måste det ju komma snö...Linnéa tittade ut och tänkte en liten stund, sen kom den underbara kommentaren: "Pappa köpa snö!" 


RSS 2.0