Mycket bus...

Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta över busprinsens påhitt. Senaste trenden är att klättra upp på soffbordet och slå i lampan, samt hoppa på bordet. Han klättrar även gärna upp på byrån bredvid akvariumet...för att köra med algskrapan, så egentligen gör han ju lite nytta. Han retas mer än gärna med sin syster och det är bråk hela tiden. Nu när de går hemma (och ska göra det en vecka till) så märks det extra väl hur busig han är.
I kväll blev han av med sitt hår. Jag klippte både grabben och mannen, så nu matchar de varandra! Tror tyvärr att när huvudet blev lättare så ökade busfrekvensen...Han är vanligen som en stormvind, men efter hårklippen blev han en orkan...

Philips Airfryer är tingen

Jag har fått testa en airfryer genom Buzzador och den är verkligen toppen. Det är som en fritös utan den äckliga oljan...det är som en liten varmluftsugn och det går att tillaga det mesta i den. Vi har använt den för att steka kyckling, fritera pomme, falukorv och så vidare. Kan varmt rekommendera en sådan...perfekt för de med småbarn som vill ha mat ögonaböj!!

Nu närmar sig julen

Nu är snart julen här och vi är väl förberedda. I lördags köpte vi en liten gran till tjejen som hon fick pynta själv. Den blev jättefin! Den har rosa, röda och lila kulor, samt fina glittriga rosor. Tjusig.



I går överraskade vi tjejen med att åka till Hageby centrum och kolla på Eric Saades uppträdande. Vi ställde oss framför scenen 70 minuter innan han klev upp på scenen, så vi fick stå rätt långt fram. Tjejen blev så nöjd och lycklig och hon sjöng glatt med på alla låtarna. Hon fick sitta på mina axlar och hade världens sikt framåt.
Jag blev dock lite förskräckt över alla föräldrar som försökte pressa fram sina små barn nära scenen och staketet. Hur tänkte de? För det första så släpper inte fjortisar fram småbarn, så allt dessa småbarnen fick se var en massa rumpor. Sedan var det ett himla tryck framåt. Är de inte rädda för att barnen ska bli utsatta för detta trycket? Eller tänker de inte? Jag och barnens faster stod rätt långt fram och vi tyckte det var jobbigt med det ständiga trycket bakifrån, hur blir det då med barnen som står själva och fastklämda mellan benen? Nej, det finns verkligen föräldrar som inte tänker! Vill man att barnen ska få se sin idol så får man offra lite av sin tid, komma tidigt och sedan erbjuda sina axlar som barnen kan sitta på.
Så till alla föräldrar där ute som försöker "klämma" fram sina barn bland en hög fanatiska fjortistjejer: Gör inte det. Offra lite av er värdefulla tid och kom tidigt för att få en bra plats. Tänk på att fanatiska tjejer inte tänker på att det finns små barn! Det kan gå riktigt illa och barnen kan bli jätterädda, och är de fastklämda bland skrikande fjortisar så kan de inte komma bort därifrån! Skärp er!
Hörde vissa kommentarer från föräldrar bakom oss om att de borde släppa fram småbarnen, men då tror jag nog de har glömt bort hur det var att vara 14 och få se sin idol. En 4-5-åring hade lätt pressats luften ur om han/hon hade stått längst framme vid staketet!
Efter framträdandet stod vi i en timlång kö för att få Saades autograf, men det var det värt. Han är ju verkligen gullig och mycket trevlig. Så min tjej fick drömmen uppfylld, hon fick se honom spela live och sedan prata lite med honom.



I går pyntade vi stora julgranen. Det tyckte barnen var jätteroligt och de var så duktiga på att pynta. Grabben sprang runt med pynt och pekade ur vart det skulle hängas, han kommer nog att bli en bra arbetsledare en dag. Mannen fick stå och tvätta tomtar. I år fick vi nämligen tvätta all julpynt och tomtar, för elaka musen hade varit och ätit och bajsat på det mesta. I lördags när jag drog fram julpynten blev jag ledsen på riktigt. För vi hade små, söta julklappar som man kunde hänga på granen. Dessa hade musen ätit på, så det låg frigolit i hela kartongen med julgranspynt. Frigoliten satt fast i guldkottarna, så jag fick slänga många kottar och alla miniklappar. Dumma, dumma mus. Om den inte redan vore död, så hade jag nog hittat ett hämskt sätt att döda den på!

Men nu är det jul i vårt hus. Lite städning och julmat, sen kan julafton och tomten komma!

Testa gratis saker!

Gillar du att testa nya saker? Gillar du att prata om saker? Gillar du gratis? Då passar du perfekt för att bli en Buzzadorare. EN buzzadorare får hemskickad saker och ting de får testa och sedan prata med vänner om detta. Just nu söker Buzzador gravida, småbarnsföräldrar med barn under 1 år och tonåringar. Om du vill prova på detta så följ länken: http://www.buzzador.com?refstr=Husbynina


Julfester tar alltid musten ur en

I går var det dags för den årliga julfesten på dagis. Det är alltid lite körigt när den dagen kommer. Själv fick jag smita iväg lite tidigare från ett seminarium, åkte hem och fixade middag, hittade Luciakronan, Luciaklänning och tomtekläder. Mannen fick hämta barnen och jag hann faktiskt klart med middagen innan de kom hem. Vi kom oss även iväg i tid till julfesten och det är ju et litet mirakel i sig själv.

En julfest med nästan 50 barn i åldern 0-14 år (större och mindre syskon som följde med) kan verkligen garantera det totala kaos. Det var spring, krockar, lite blod, skrik och skratt. Grabben var mitt i centrum när barnen skulle ha sin sista uppvisning. De skulle dansa och mima till Eric Saades "Manboy"...Grabben ställde sig så fint mitt framför alla de andra barnen och rockade loss. Han skrattade, sjöng i sin mikrofon, hoppade och dansade, medan de andra barnen stod som fastfrusna. Efter några minuter så lossnade det lite för dem med och ett fåtal började dansa/hoppa lite. Tror nog att sonen gillar att visa upp sig lite...

Nej, idag är det plugga som står på tapeten. Så det är väl bäst att brygga en stor kopp te (mitt underbara jordgubb och kiwi-te) och placera en bok om skolans politik framför näsan.

Bankbesök är alltid lite läskigt

Har varit i banken idag. Har ju världens trevligaste bank, har ingen kritik att rikta mot SEB. De är trevliga och glada och jag känner mig som en värdesatt kund. Det är väl så det ska vara.

Inte som Trygg Hansa som ringde mig för nästan en månad sedan...de kunde erbjuda mig lägre försäkringar än vad vi idagsläget får från Östgöta Brandstodsbolag. De skickade offerter (som jag fick tjata mig till), jag vill ju ha ett papper och kunna jämföra de olika försäkringarna. Jag hade lite fullt upp just de veckorna, skulle plugga till både muntlig och skriftlig tenta, så när de ringde första gången efter att jag hade fått offerterna sa jag att jag ville ha lite tid på mig att gå genom dem. Fick till svar att "Jo, självklart. Men är det så mycket att tänka på? Du kan ju sänka försäkringarna med 2300:- genom att byta till oss!" Ba dem ringa mig i början av december när alla tentor var över. Skickade även iväg ett mail till Länsförsäkringar om att jag hade blivit erbjuden en lägre kostnad av Trygg Hansa. Dagen efter ringde Länsförsäkringar mig och erbjöd sig sänka sina försäkringar med 2500:- och binda dem till 2014. Vilket betyder att även om tariffer och så går upp, så ändras inte mina försäkringar. Kanon! Jag hoppade på direkt och förlängde mitt avtal med Länsförsäkringar.
När Trygg Hansa ringde tillbaka några dagar senare (inte samma kille som jag hade pratat med tidigare) berättade jag att jag inte var intresserad och att jag hade fått ett bättre pris av Länsförsäkringar, samt förlängt mina försäkringar hos dem till ett förmånligt pris. Killen förstod och tackade för visad intresse. Jag sa ju att om inte Länsförsäkringar hade erbjudit mig ett bättre pris så hade jag bytt.
För några dagar sen ringde Trygg Hansa igen. Då var det samma kille som jag hade pratat med de första gångarna. Han var direkt otrevlig tyckte jag. Han hävdade att jag hade gjort ett dåligt val. Att han säkert kunde ha erbjudit ett ännu bättre pris och när jag sa att jag var nöjd med att Länsförsäkringar hade garanterat att ingen prishöjning förrän 2014 påstod han att de ljög. Han försökte verkligen smutskasta Länsförsäkringar och sa att de betedde sig illa mot sina kunder osv osv osv. Helt ärligt tyckte jag nog han var lite väl desperat. Hahaha...Jag är en trygghetsmänniska och kan jag binda lån och försäkringar till ett förmånligt pris så gör jag det.

Dagens ros går till Länsförsäkringar och SEB
Dagens ris går till Trygg Hansa.

Tillbaka till bankbesöket. Vi diskuterade mest mina pensionsfonder. Valde att ha kvar Europafonden, är ju lite oroligt med Euron, men jag tror det rätar till sig och då kommer fonderna att gå upp. Har även en aktiesparfond som får stå kvar. Valde att lägga till en fond som satsar på tillväxtländer som Indien, Thailand, Mexico, Pakistan osv. Lite högre risk, men det är ju ett långtidssparande och jag tror på dessa länder. Särskilt Indien är spännande. Där kommer det att hända saker!
Pratade även om eventuellt ett extra lån på huset för att göra i ordning tomten. Minsta belopp man kan låna genom bolån är 100 000! Jag som hade tänkt kanske 50 000...så det känns lite läskigt och hopplöst. Vi kan ju inte ha träsk i trädgården. Det är bara en tidsfråga innan det sprider sig till husgrunden. Varför kan vi inte bara vinna 100000 i lotto eller liknande? Eller 50 000 hade räckt långt. Får väl se hur det går. Först ska det komma en mäklare och göra en omvärdering på huset. Ska bli spännande att se vad det är värt! Men frågan är om det är någon mening...i dagsläget känns det ekonomiskt omöjligt att ta ett lån på 100 000.

Typiskt

Nu när allt känns toppen. Det går bra på skolan. Barnen har det bra på dagis. Julen närmar sig. Vad händer då? Jo, mannen får reda på att de kommer att få sparken. Så otroligt tråkigt. Det känns som om att alla planer för sommaren skiter sig...Det kommer knappast att bli någon sväng till Norge och det kommer inte att vara pengar över för att göra i ordning trädgården. I tillägg har gammelmorfar skickat på sjukhus. Pappa går genom behandlingar. Som vanligt är det allt på en gång!

Vi får väl försöka att göra det bästa utav det hela. Först ska vi se fram emot julen. Det kommer att bli kul! Många presenter blir det :-)

RSS 2.0