Fullt upp

Har inte blivit mycket bloggande senaste tiden. Har haft fullt upp med att försöka bestämma mig för vad jag vill plugga. Har haft lite ångest. Till slut bestämde jag mig för att satsa på Lärare F-3. Så jag har försökt få tag på de böcker som stod på litteraturlistan, fixa CSN, kollat upp parkeringsmöjligheter i parkeringshuset på campus, bytt fack och lite annat smått och gott. Sen försöker man ju ha koll på barnen, fixa i trädgården och ha lite semester med.

Dagens bus: Grabben gick till bilen och jag gick in för att hämta väskan. Kom ut och upptäckte att han satt och puttade sten in i felgen på bilen. Försökte putta bort honom och samtidigt fiska upp stenarna från felgen. Han har långa armar...så det hamnade ett antal stenar till i felgen.

Var hos svärmor och svärfar en sväng. De har ju grävmaskin och halvnakna karlar som jobbar där. Ögongodis både för grabben och för en annan. Även tjejen sa "det är trevligt med karlar". En av killarna körde med en ost för att platta till sättsanden. Då hittade grabben ett av sin farmors runda blombord som han vände upp och ner och skulle oxå köra ost. Så söt.

Tjejen har åkt på urinvägsinfektion. Inte så kul. Hon har ju sagt att hon hade ont i stjärten, det gjorde ont att sitta och ont att gå. Hon sa själv att hon hade slagit sig, så vi trodde evt att det kunde ha varit ett rivsår eller líknande. Men 3:e dagen hon sa att det gjorde ont ringde vi vårdcentralen och ett litet urinprov visade att det var urinvägsinfektion. Kollade upp varför man får urinvägsinfektion och det beror på att antingen kommer det bakterier från ändtarmen upp i kisseriet, annars är det för att man för sällan kissar och kanske inte tömmer blåsan tillräckligt. Då frodas det bakterier. Och tjejen är på tok för dålig att kissa, så det är nog orsaken.


Något trött...

I går var en stor dag. Grabben sov borta för första gången och det gick jättebra! Inge problem. Han hade det riktigt trevlig hos sin kära faster. Tjejen sov också borta, hos sin farmor. En tillvaro hon var nöjd med. Ville även sova där när grävmaskinen skulle komma...fast den diskussionen får man ta en annan gång.

Själva var vi på bröllop. Mycket trevligt. Ett vännepar gifte sig äntligen. Många goda kompisar och deras familjer var samlade och brudparet var så fina. Kul att få festa med gamla, goda kompisar igen. Är inte så ofta det händer.


Beslutsångest...

Har ju kommit in på Lärare F-3 och står som reserv på mitt förstaval, Förskolelärare. Så nu har jag värsta ångesten. Ibland vill jag verkligen bli lärare, först och främst med tanke på mina barn. Som lärare har man lov när barnen har det och man är inte lika beroende av fritids och annat. Dessutom är det bekväma arbetstider. Men det jag helst vill är ju att jobba med riktigt, riktigt små barn. Jag har ju en dröm om att bli specialpedagog och jobba med 1-3-åringar med särskilda behov. Och hur är det att få jobb som lärare? Tycker inte jag hör annat än att lärare bara får vikariat. Ångest.

Min son är tydligen ett underbarn. Eller nåt i den stilen. För några månader sen började han att hoppa jämfota. Vi har ju bara klappat och tänkt duktig kille, hoppar precis som syrran i studsmattan. Nu kan han stå och hoppa jämfota jättelänge. Och inte bara i studsmattan. Han hoppar överallt. Han är inte ens 18 månader och har hoppat jämfota sen han var 16 månader. Tjejen började inte med det förrän...tja...förra sommaren kanske? Och då var hon över 3 år.

Det att han har lärt sig hoppa jämfota har gjort hans "JAG ÄR ARG"-procedyr lite längre. Förut så satte han sig argt ner på rumpan när han blev arg. Om han redan satt ner så ställde han sig upp för att sätta sig så där ARGT ner igen. Sen började han med att sätta sig ARGT ner för att sen rulla ARGT ner och lägga sig ARGT på magen. Nu börjar han med att hoppa...jämfota...ARGT. Sen sätter han sig ARGT ner och rullar sig ARGT ner på magen. Undrar vad nästa arga grej blir. Till slut är han så upptagen av att göra arga saker att han glömmer bort vad han ble varg för. (Senaste gången han blev arg var för att han inte fick klättra upp på köksbordet och hänga/gunga i kökslampan).

Min underbara, fruktbara skog

Har ju en pytteliten skogplätt kvar bakom huset. Där vimlar det av kantareller, blåbär, lingon, smultron och hallon. Tänk att så mycket gott kan växa på den där lilla plätten! Hallonen upptäckte jag idag...några buskar med stora, söta hallon. Sen höll jag på att trampa på ett stort antal kantareller. Älskar min lilla skog. Den är grön, röd, blå och gul.

Ska bli student!

Sitter och är jätteglad och lite skraj. Har kommit in på Linköpings Universitet. Är redan antagen till Lärarprogrammet F-3 och står som reserv till Förskolelärarprogrammet. Hoppas ju fortfarande på att komma in på Förskolelärarprogrammet...Får hålla tummarna för att någon hoppar av. Det får man veta i mitten av augusti. Måste bara kolla upp om jag först kan tacka ja till Lärarprogrammet, för att sen evt kunna hoppa över till Förskolelärarprogrammet ifall jag skulle kunna komma in där. Vill ju inte tacka nej till en utbildning för att sen inte komma in som reserv på en annan....

Njuter av lugnet

Verkligen skönt att ha en semester utan något inplanerat. Kan ju inte direkt planer något när man inte har så mycket pengar och man nyss har planterat en häck. Det att plantera en häck mitt i sommaren är ju inte världens bästa grej, om man inte har tänkt att bara vara hemma då. Den måste ju vattnas rejält en gång i veckan. Annars är det ju bara att kasta pengarna i sjön.

Nu har tjejen kommit tillbaka från sin minisemester hos faster. Hon är helnöjd, fast hon har fått riktigt ont i magen. Gick och la sig i sängen redan innan bompa började på TV. Ville ligga i sängen och titta lite. Tror nog att det är en liten trött tjej som sover inom kort.

Grabbens nya grej är att han vill at man ska dra honom på gräsmattan...på en snowracer. Haha...bor i värsta dårhuset. Grannarna måste tycka vi är helknäppa. Springer runt med snowracern mitt på sommaren.

Nästa projekt här i huset blir att tömma komposten. Tänkte sprida ut den på vårt knashörn på tomten. Sen ska vi hälla på den lilla jorden vi har kvar (blev bara en skottkärra med jord kvar av 1 ton sen vi planterade häcken) och se om hörnet blir mindre knasigt. Har jo planer om att anlägga ett litet trädgårdsland där. Så kompost är ju en bra grund för det.

Kommer en kille imorn och ska se på den delen av tomten vi inte har hunnit göra i ordning. Så får vi se vilken offert han kommer med för att ta bort resten av rötterna (asprötterna från helvetet), planera och fixa till ett extradike mot berget. Hoppas det blir under 10 000...annars får vi nog vänta några år till.

Nu är det semester

Nu har mannen semester och vi lever livet. Har planterat hela häcken, det fattas 6 plantor som vi ska fixa i morn. Sen har vi drenerat klart diket på vår baksida. Håller på att planera rabatter på framsidan. Har ju en liten gräsplätt precis framför verandan, med garageuppfarten på ena siden och gången upp till ingången på andra sidan, och den är alldeles hopplös att klippa. Så vi tänkte göra gång och rabatt av skiten i stället. Sen en rabatt långs med gången på andra sidan, så det inte blir så konstigt med vår snea häck...Häcken ser lika knasig ut som min knasiga familj.

I morn ska tjejen till sin faster och semestra. Hon ser verkligen fram emot det. Blir nog tråkigt för grabben, men vi får väl roa honom så gott det går!! Han blir mer och mer busig för varje dag som går. I dag hade han dragit en stol bort till nyckelskåpet och försökte inventera det. Sen brottade han ner syrran x antal gånger. Åt lite grus. Skitunge.

Ska fixa hans glasögon imorn. De är lite skeva, ser ut som en buss har åkt över dom. Eller som om de använts utav en überbusig 1,5-åring.

Nu är häcken på gång...

Fick hem jorden idag!! Så nu har jag faktiskt planterat hela....tadadada...fem plantor. Otroligt? Med den här farten är jag väl klar hösten 2076. Haha...Får väl köra järnet imorn. Svärmor och svärfar ville ha lite hjälp med sin trädgård, så jag får väl skicka mannen dit och sen köra lite här hemma. Hinner säkert plantera några stycken till om inte regnet ösar ner...eller lite regn hindrar mig inte. Får väl bara dra på kidsen regnkläder!

Borde även planera in en dammsugning av huset. Det är väl dags att göra det när det gör ont att kliva på hallgolvet...Köksgolvet torkas varje dag, men vad hjälper det när det blir lika skitigt igen bara grabben får lite käk. Han är ju otrolig på att slabba ner både sig själv, mig och golvet. Han har btw kommit på en ny grej...att dra igång ugnen och kokplattorna. Skitunge.

Är helt slut

Fast jag inte gjort så allt för mycket idag. Eller det kanske är därför man blir så trött. Har småpysslat lite, tvättat kläder, beställt kläder till mannen på Ellos och lämnat en blixrapport på Buzzador. Sen gick ju halva eftermiddagen åt att göra soppa till middag. Falukorvsoppa. Mycket god. Skalade potatis, kålrot, morot och skar upp purjolök och falukorv. Plums ner i en kastrull med kokande vatten, lite buljong, salt, kryddpeppar och ett lagerblad. Enkelt och gott. Fast det tar ju tid att fixa grönsakerna.

I morn blir nog en slappardag. Mannen jobbar sista dagen innan semestern och sen är det slut på lugnet.

Nu vet jag...tror jag

Har googlat och läst på lite om täckbark. Den ska tydligen hinna murkna en del, nåt med kväve att göra, innan man ska använda den (tror att ny bark/flis kan strypa stackars växten). Sen ska man fylla på i ny och den och komma ihåg att gödsla med kväverik gödsel. Typ hönsskit. Eller kiss. Trevligt. Men då vet man. Svärmor: Lagra flissäckarna till nästa år!!

Busfabriken is tha shit

Idag har jag, kidsen och faster varit på Busfabriken. Barnen tyckte det var jättekul!! Fast jag trodde ju de skulle vara utslagna när vi åkte hem...men icke. Grabben vaknade direkt när jag stannade bilen, fast han kunde ligga en timme i sin vagn och mysa med vällingflaskan. Under tiden hann jag faktiskt med att pyssla lite med häcken (dom 7 m vi har satt). Tog bort lite ogräs och lerkocker och la på täckbark. Tänkte även offra lite jord sen på det där hörnet, så det blir bra någon gång.

Var även på Bauhaus och köpte 8 säckar med täckbark och 2 säckar kogödsel. Va lite besviken på byggshopen som inte hunnit leverera säcken med jord. Men lika bra det...då hann jag ju offra lite tid på den "gamla" häcken.

Barnen såg ut som små huvudjägare när de skulle in för kvällen. Helt grå och täckta av lera. Fattar inte det där....den leriga delen av gräsmattan är som en magnet på dem. De bara dras dit...Tur att det finns duschar.

Kom ihåg:
- Skicka beställning till Busfabriken!! Bara några dagar kvar.
- Hitta en toarullshållare
- Fler säckar med täckbark?? Svärfar hade några säckar stående, men tydligen ska den helst vara lagrad 1 år. Ta reda på varför barken ska lagras 1 år...

Keyboarden överlevde!!

Grabben slängde ju tjejens piano i poolen häromdagen. Nu har den stått först i stekande sol ett par dagar, därefter i tvättstugan ett par dagar. Testade nyss att trycka på några knappar...och det verkar som att det har överlevt!! Otroligt! Men då kan jag stryka det från listan...skönt...För av någon konstig anledning har det dykt upp en massa andra saker på den.

Nu är saker och ting på gång

I går hämtade vi plantorna och karlarna borrade över hundra hål. Fixade även 1 ton med jord...problemet är bara att få hem det. Pratade med bygghandeln idag och de kunde skicka bort trucken med jorden. Problemet löst. Måste bara komma ihåg att åka förbi dem imorn. Ska även lämna jordborret imorn. Samt, om det ordnar sig med barnvakt, fixa 10 säckar med barkmuld att lägga rundt plantorna.

Har även fixat reglar för att spänna upp seglet över altanen. Så man slipper oroa sig för att skiten ska blåsa iväg. Sen blir det lite ommöblering där ute. Och vi måste olja...Hmmm...en himla många måsten. Inte så lätt när grabben är inne i en otroligt busig period.

Måste komma ihåg:
- Kolla tomatreceptet på recept.nu
- Kolla laxrecept på den där norska fisksidan
- Keyboard eller gitarr till tjejen
- Lämna jordborr på måndag
- Skicka beställning till Fotofabriken. Måste låta faster titta på bilderna.
- Fixa mat till fiskarna och kattmat
- Toarullshållare
- Kogödsel?
- Kolla Bauhaus öppettider. Barkmuld + eldfast bruk.
- Åka förbi byggshopen

Har kommit på en plan

Har insett att jag är en mycket distré människa. Så jag har börjat skriva lista. En lista över saker och ting jag måste komma ihåg. För annars är risken stor att det glöms bort.

I dag fick busbarnen vara med sin faster en stund. Jag själv åkte och handlade. Kom på att det inte fanns tid för det i helgen. Sen åt vi pizza, åkte förbi bibban och hem igen.

Dagens komihåg-lista:

- Kolla recept på inlagda tomater på recept.nu
- Hämta plantor på Billbäcks
- Kolla laxrecept på norskfisk eller vad nu än sidan hette. Reklam på radio. Låter gott.
- Köpa keyboard eller gitarr till Linnéa. Lucas hade ju sönder hennes älskade keyboard.
- Lämna jordborr på måndag. Måste kolla öppettider. Skaffa barnvakt så jag slipper åka med barnen?


RSS 2.0