Lite skit rensar magen...eller?

Har alltid varit av uppfattningen att lite skit rensar magen...ända tills jag läste om någon EHEC-bakterie eller vad den nu hette. Det är en bakterie som kan finnas i människo- och kotarmar...och på frukt, grönsaker, i vatten och i jord. Opastöriserat mjölk är tydligen också smittofarligt. Läste om en liten tjej på 2 och 1/2 som hade blivit smittat...ofta klarar man sig med magsmärtor, men ibland sprider bakterien sig och då blir det faligt. Den här tjejen dog...så otroligt sorgligt. Det sista hon sa till sina föräldrar några minuter innan hon dog var "Lämna mig inte"...

Jag tål verkligen inte läsa sånt...nu kommer jag ha ångest för att grabben ska få i sig jord och annan skit. Det kan smitta om man går på toan utan att tvätta händerna efteråt, men vi är jättenoga på att barnen ska tvätta händerna. Både innan och efter maten och sen när man har kissat.  Och de är även noga på dagis att barnen ska tvätta sig...skönt.

Grabben har haft diarre i snart två veckor nu...måste nog ringa 1177 snart och kolla så att det inte är någon risk. Han får tänder och jag tror den ruttna buken beror på det...och han dricker så otroligt mycket vatten att jag är inte särskilt orolig för uttorkning.


14:e december

Helgen var fullpackad av aktiviteter...I lördags var mannen bakis, men vi städade övervåningen, skottade både hemma hos oss och hos mina svärföräldrar. Sen var plötslig den dagen slut.

I söndags julstädade vi nedervåningen, julpyntade og däremellan var tjejen ute och lekte med en kompis. Sen kom tjejerna in och busade lite runt, åt lunch, busade ännu mer och till slut klädde jag på barnen och vi gick ut för att åka pulka. Efter middagen åkte julgranen upp och tro't eller ej...den står kvar!! Tjejen pyntade så jättefint...Söndagens bästa kommentar från tjejen kom vid frukostbordet. Vi pratade om julaftonen och att hon fick nog vänta några dagar till innan tomten kommer. "Men, det är ju så tråkigt att vänta", sa hon och såg verkligen jätteledsen ut.

I går var vi i Linköping på öronkliniken med grabben. Men han vägrade som vanligt att samarbeta. Han ville titta på lampan, klappa händerna, dunka i bordet och brydde sig absolut nada om ljuden som kom från högtalarna. Audionomen fick ge upp efter några minuter...men hon tyckte att det verkade som han hörde det han vill höra. Så nu dröjer det ett år innan vi blir kallade igen. Skönt...är lite trött på att ränna in och ut ur det där sjukhuset.

I dag blir det jobba lite...tror jag. Måste väl sätta lite fart om jag ska hinna göra något medan grabben sover...men först: KAFFE!!


Läskiga mardrömmar...

Tjejen har börjat få mardrömmar igen...och vi har inte märkt någonting förrän igår. När jag hämtade tjejen på dagis frågade en dagisfröken om hon drömde mycket..."Javisst, spöken hit och dit, och om hundar, hästar och allt annat hon vill ha." svarade jag. Fröken tittade lite konstigt på mig, och sen sa hon att tjejen hade berättat att hon drömde att vi allihop blev dödade....Inte riktigt vad jag hade trott!! Men hon har inte sagt något heller...

Frågade mannen om hon hade berättat om sina mardrömmar för honom, men det hade hon inte. I natt kom hon upp och la sig i våran säng. Då frågade jag om hon hade haft mardröm. "Jag drömde att mamma dog. Pappa dog. Lucas dog. Linnéa dog. Piraterna dödade oss med sina svärd..." Det lät verkligen läskigt...förstår att hon blev ledsen och rädd. Stackars hjärtat.

Annars är det hårda tag med grabben nu. Han får sig en liten slurk innan han lägger sig i sängen på kvällen. Om han börjar bråka och skrika så får han göra det någon minut, innan jag lägger ner honom igen. I går blev det väl en 4-5 omgångar, men sen somnade han. I natt var det samma sak...men jag vägrade ge mig. En slurk fick räcka. Sen får vi väl ta bort slurken med...


Nu är jag nästan klar...

I går slog vi in alla julklappar...och idag köpte jag de sista julklapparna. Det enda som fattades var presenter till grannbarnen och något litet till tjejen och grabben. Det blev badfärger till grannarna...kom på att tjejen önskade sig dom, så vi måste väl komma ihåg att köpa badfärger till henne med. Annars blir det krig...får väl köpa det nästa fredag när vi är och storhandlar. En bra grej att locka med om hon börjar bråka...

Köpte filmerna Shrek 4 till tjejen och Trolltyg i tomteskogen till grabben. Så nu är julklapparna nästan kompletta...Det som fattas nu är en önskelista från faster Anna. Så, Anna, vad önskar du dig?? Det blir inget Xbox med kinetingeling eller vad det nu hette...REA på Barnkanalen slaktade det. Hehe...barnen tyckte att Wii var best i test. Best reaktionsförmåga på kontrollerna och så.


En slagen hjälte

Åkte förbi öppna förskolan efter att ha lämnat tjejen på dagis. Det var inte så många barn på ö.f. idag, men de som var där va i grabbens ålder...så det var full fart. Vi la fram en tjock madrass och den var jättekul...krypa fram och tillbaka, upp och ner...hoppa lite. Så efter sången och fikat var grabben slut...Han somnade direkt när jag la ner honom i vagnen. Min lilla hjälte...

Tjejen kräver verkligen tålamod nu för tiden...hon vägrar göra det vi ber henne om, hon vill klä på sig själv...problemet är att hon inte alls vill klä på sig, utan springa omkring i pyjamas hela dagen. Sen vill hon inte gå till dagis, vill stå och lyssna på musik...och plötsligt vill hon till dagis, men samtidigt lyssna på musik. Hon ska bara, bara, bara. Dagens kommentar va "Men mamma, jag MÅSTE lyssna på Pippi, annars DÖR jag!" Det är väl så att vara trotsig...man vet inte vad man vill. Det krävs tålamod...skulle bara önska att det kunde lugna ner sig någon dag. Det har varit så konstant i flera månader nu och det tär på humöret och psyket. Skulle nog behöva en heldag med tjejen där vi hittade på något kul tillsammans...


Piggelin

Är faktiskt ganska pigg idag...Grabben sov från 19 - 4.30!! Då vaknade han första gången och ville ha en liten slurk...sen sov han till 6.15. Riktigt lyxigt att få sova från runt 22 till 4.30 utan att väckas!! Annars är det inte mycket som händer...Grabben är mammig och vill bara klättra på mig. Så man blir ju lite trött på grabben kan man ju säga...Tjejen är också inne i en jobbig "inte lyssna"-period. Så nu har jag dragit in hennes bilar...hon vägrade lyssna igår och som straff plockade jag bort leksaksbilarna.


RSS 2.0