Naveln är borta!

Nu har den illaluktande naveln äntligen ramlat bort...och Lucas' öga ser lite bättre ut.


TV-fritt vardagsrum

Nu har stora TV'en åkt upp till övervåningen. Så snart får man gå upp för att titta på TV. Fick ta ner lilla TV'en så att Linnéa kunde titta på Bolibompa, men snart är det TV-fritt här nere...


..24 minus

Fick nästan haksläpp när jag tittade på termometern i morse. 24 minus...kände nästan hur mjölkstockningar och förfrysningar hoppade på mig. Tror nog jag stannar inne och pysslar idag. Johan ska iväg och köpa material så att vi kan slå ut lite av en vägg på övervåningen, bygga in en TV-bänk och sen hänga upp TV'en på väggen. Alla sladdar kommer att döljas inne i klädkammaren...vad skönt att slippa kabelhärvan på golvet!!

Nästa steg borde väl bli ett skrivbord + hyllor/småskap för att förvara pärmar och andra viktiga papper. Och en ny stationär dator kanske...den vi har fungerar inte riktigt som den ska. Installerade Avast på den för ett tag sen, men den vägrar inse att den har något virusprogram, och för att installera om Avast måste man ju ta bort den gamla versionen. Men hur gör man det när datorn vägrar öpnna installera/ta bort programmet? Hrmf....Den bara står där och hånflinar mot mig. Som en torn i ögat. Får väl flirta lite med grannen och be honom kolla på den...

Ska öven ommöblera lite på tjejens rom...

 


Illaluktande navel och varande ögon

Med Linnéa upplevde vi aldrig några problem...så nu kommer väl all skit att hända med Lucas. I morse när vi vaknade så hade han en illaluktande navel och ett jättevarigt öga. Ringde sjukvårdsrådgivningen och fick till svar att det var helt normalt. Klorhexidin till naveln och saltvattenslösning till ögat. Tycker ju bara så synd om plutten...


Snö, snö, snö...

Typiskt....idag skulle tjejen till tandläkaren och då kom det 40 cm snö. Johan fick skotta nästan 1 timme för att kunna köra ut bilen ur garaget. Vilken tur att vi körde in bilen i garaget igår! Så Johan och tjejen gick ut och skottade, jag skulle ocå hänga på, men Lucas vaknade precis lagom till att vi skulle gå ut och hade bestämt sig för att han var vrålhungrig.

Linnéa gillade inte att vara hon tandläkaren. Hon vägrade klä av sig jackán. Inte ens mössan fick man ta av. Hon bara blängde på tandläkaren. Inte så konstigt att hon var motvillig, de två senaste gångarna vi har varit på VC så har hon fått sprutor...Men tandläkaren var jättebra, hon ville inte tvinga Línnéa att öpnna munden, så vi fick en ny tid i slutet på nästa månad. Vägrar hon då med, så får hun en ny tid igen.

Har fått nya soffan...den är stooooooooor. Men det blir skönt att sitta i den och slappa o se på TV.


Första badet

I kväll körde vi första badet på Lucas. Han var så torr så det behövdes verkligen ett oljigt bad...såg verkligen inte fram emot att doppa ner honom (Linnéa blåskrek första gången hon badade, hon hatade verkligen att bada). Men Lucas verkligen njöt av att ligga i badbaljan...blev bara arg när det var dax att torkas.

Och sen tar han nappen...det känns skönt.


PKU-testet

Nu har vi varit och tagit det där PKU-testet på Lucas. Såg verkligen inte fram emot det för jag kom ihåg hur hemskt det var när Linnéa skulle stickas...men Lucas sa inte ett ord. Han var så duktigt så duktig...min lilla hjälte.


Mina änglar


Då var det gjort...

Bebisen har kommit. Det blev en underbar liten pojke.

Tjejen är stolt storasyster. Hon vill gärna hålla, bära, klappa, titta på honom och låter honom snutta på hennes fingrar. Lite svartsjuk däremellan, men hon är duktig.

Än så länge är han snäll och äter bara var 4:e timme (inte en gång i timmern som systeryster). På natten har han en liten vakenperiod mellan midnatt och två, men sen sover han 4 timmar innan det är matdax igen. I går natt kom jag på att han tyckte om att titta på ljuset, så under hans "vakenperiod" låg han snällt och tittade mot lampan i en halvtimme medan jag kunde sova lite.

Lite småkrämpor i magen har han och världens grisfisar som luktar as...men vilka män har inte det? Han rapar och fiser hela tiden...

 


Har bestämt mig för smärta...olidelig smärta...

Tror jag kommer att köra utan bedövning när jag ska föda...skriver "tror" iom att jag tar det som det kommer. Drar skiten ut på tiden så kan de få sätta epiduralen, men annars har jag tänkt att köra enbart lustgas.

Men när det väl börjar göra ont kommer jag väl att skrika och svära åt barnmorskorna om att droga ner mig fort som fan. Hit med knarket.


Jaha...

Har nyss lämnat tjejen på dagis och handlat lite. Köpte bl a några korsorstidningar och en Dan Brown bok. Tänkte att när jag väl ska föda barn kan väl Johan sitta utanför och lösa korsord...så slipper stackaren ligga på golvet bredvid som förra gången. Vill ju bara ha honom där för att ta kort när fanskapet väl är över, och så vill han väl inte missa den där första stunden med bebis.

Undrar vad jag ska hitta på idag...tänkte faktiskt förbereda bolognese innan Linnéa kommer hem. Ska göra lasagne till middag idag, efter ett recept från Per Moberg (rederiet-Viggo). Den såg så god ut när han gjorde den...så jag hoppas den lever upp till förväntningarna. Och sen kanske sooooooooova lite...men om jag somnar ringer säkert all världens telefonförsäljare. Det brukar de göra...

PS! Det snöar igen.....


Tjejen får nog stanna hemma idag...

Det snöar och snöar...och självklart kom inte plogbilen förrän efter att Johan hade åkt till jobbet. Så nu är jag insnöad, kan man säga...Johan borstade Toyoaten innan han åkte, men när vi klev upp 1 timme efter att han hade åkt var den lika nersnöad igen. Så jag tänkte: Nej, jag ORKAR inte ut och skotta snö...då börjar säkert värkarna och jag måste föda barn. Och jag som hade sätt fram emot några timmar alldeles själv medan tjejen var på dagis. Väl, jag frågade henne om hon ville stanna hemma eller om hon ville till dagis och ja, hon ville stanna hemma. Kanske lika bra...det går visst kräksjuka på dagis. 

Så det blir att pärla, titta på film och rita (nej, skriva namn) idag...suck...får hoppas d går att lämna henne imorn! Det värsta är väl att jag faktiskt hade planerat att åka till BVC och ta andra sprutan på henne idag efter dagis. Vi hade pratat jättemycket om det, och hon var så söt igår när hon tog tag om min arm, tittade allvarligt på mig: "Det är inte farligt, det är ju bara ett lite stick och sen får jag plåster!" Får booka om bebis till på fredag så att jag kan åka och vaccinera henne på torsdag istället.


...stackarn dog!

Glömde säga att scalare-stackaren som hade blivit hack-kyckling simmar i dom stora haven nu.

Undrar också varför våra svarta scalare-fiskar inte blir stora...de är fortfarande små, medan de svart-vita scalarena har blivit jättestora och terroriserar de svara stackarna. Hoppas bara inte de tar död på alla de svarta...Rena rama apartheidstämningen i akvariumet!


Inte lätt...

...att flytta på ett 240 L akvarium. Men det gick...vi gjorde ett vattenbyte och flyttade akvariumet 1/2 meter idag. Plus städade badrum, bytte sängklader, dammsög, tvättade kläder. Vi hade stor hjälp i att Linnéas farfar och faster kom och hjälpte till. Annars hade det väl blivit lite kaos...50 fiskar på golvet eller något sådant.

Håller på att skriva matsedel för nästa vecka. Förbereder mig på att inte få äta något när lillsorken kommer, så den här veckan ska jag fråtsa i lök och annan gasbildande mat. Eller iallafall mat som smakar gott...Så det blir ryggbiff imorn, fiskgratäng m svamp o tomater, kyckling m mozarella och bacon, lasagne, bondomelett, köttfärssoppa och kebabrulle nästa vecka. Låter väl bra? Har samlat recept från internett....inte kebabrullen dock, den ska vi hämta från Move In. Men med min tur så hinner jag väl aldrig få äta den...När jag väntade Linnéa hade vi planerad in kebabrulle fredag kväll, men det blev ju inget...var ju tvungen att föda barn istället.


Har jobbat min sista dag...

Väl, då var det på'n igen..."Mammaledig"...varför kallas det så när man absolut inte är ledig? Innan bebis kommer så måste jag ju greja med att förbereda huset, städa och sådant...+ ta hand om Linnéa. Sen kommer bebis och då blir d iaff inget ledigt. Men fan vad roligt det ska bli  Hoppas bara sorkungen kommer snart. Så den hinner växa till sig lite innan mina föräldrar kommer i slutet av nästa månad, och sen blir det ju 60-årskalas oxå. Fan, hoppas inte Annica ska göra en massa god mat som jag bara kan dregla över...De sitter där och äter jättefin och god mat, och jag får bara äta kokt skinka och torr potatis...


När ska man få sova igen?

Är så himla trött. Man vaknar ju för det 1:a en gång i timmen och måste up o pinka. Sen vaknar tjejen någon gång om natten och vill ligga bredvid mig. Så när jag inte vaknar av en sprängd blåsa så vaknar jag av att hon försöker lägga sig så nära det bara går. Eller så väcker hon mig och är grinig för att jag snarkar...eller att jag vänder på mig. Hon har även en tendens att vakna varje gång hon släpper en fis, då sätter hon sig upp och säger: "Mamma, det luktar bläääh."


Gravid vecka 39

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Vad då svårt att märka barnets rörelser?? Hrmf...jaja...Fick iallafall veta varför jag har lite problem med att ligga på rygg! Var hos barnmorskan igår och när hon skulle känna hur MiniMe låg så blev magen så där konstig toppig som den blir när jag ligger på rygg...Då förklarade hon att bebis hade ställt sig på knäna...inte konstigt att det gör ont! Inte skönt att få ett par knän i ryggen....


Sovmorgon...

Idag vaknade inte tjejen förrän 7.23........rena sovmorgonen ju!!!! Sköööönt.......


Elak scalare...

Några av våra scalare-fiskar har blivit stora nu...och en har blivit riktigt elak. Iallafall mot dom andra stackars scalarena...en av de svarta scalarerna har förlorat en bit av sin sida. En stor skinnbit är borta...stackar liten. Men, han/hon verkar inte lida...än så länge.

Skulle önska den elaka scalaren kunde vara lite elak mot de andra fiskarna...vi har en överkåt dalmatinermolly, han raggar upp sina 5 honor hela tiden...alltid en dalmatinermolly eller 5 som är på tjocken. Akvariumet är nästan överfullt av dalmatineryngel...så om någon är intresserade av dalmatinermolly är ni välkomna att hämta några stycken.

Eller så kan Evil Bastard (tror jag måste döpa honom till det) vara elak mot guldbarben. De är ju elaka mot alla andra fiskar som vågar sig fram till deras revir.

EB skulle också få lov att ge sig på lite yngel...fan, man blir ju yrslig av att titta på akvariumet....

Att alltid vi ska råka ut för riktigt elaka fiskar. I förra akvariumet hade vi två praktbotier, Piff och Puff, de åt upp alla våra guppisar. Blaha för fredliga fiskar...Vi får visst bara konstiga fiskar. Psykfiskar.


Här är nya soffan



Snygg va? Vi kommer att plocka bort borden mellan stolarna, för annars får den nog inte plats där uppe....


Lördagkväll igen...

Har min sista jobbhelg den här helgen...känns lite konstigt att snart behöver jag inte jobba längre. Bara en vecka kvar....Hoppas bara sorken håller sig kvar åtminstone en vecka efter det. Vill ju ha lite "ledigt" innan bebis kommer....

Har beställt en arm till tv'en, så när soffan kommer så kan vi förhoppningsvis flytta upp tv'n. Vill även hitta en snygg panel som vi kan ha bakom tv'n för att dölja sladda o skit.

I dag har det varit jäääättekallt, och vi som hade planerat att gå ut en sväng med tjejen...tyvärr så har ingen av oss termokläder och då var det kört. Känns inte så kul att gå ut i 18 minus utan termobraller och jacka. Linnéa har riktiga utekläder, men hon är ju lite för liten att leka själv ute. Får satsa på att köpa termokläder på rea till våren, så har vi till nästa vinter. Vi hoppas på att det är lite varmare imorn så att vi kan få lufta oss lite. 

Annars håller jag tummarna för att tjejen åtminstone kan sova till sju imorn bitti. Johan har flyttat upp på nätterna, det är hopplöst för honom att ligga bredvid mig...jag vrider och vänder på mig, snarkar, dreglar, är uppe och springer en gång i timmen. Däremellan vaknar jag för att dricka, för att jag svettas som en gris mm. Skulle deff inte vilja ligga bredvid mig själv....Jag kan inte ligga på sängen där uppe, min rygg tål inte den sängen. Så det är jag som får ta morgonpasset med tjejen. Tar igen dom timmarna efter lunch...då får Johan roa henne, medan jag går och lägger mig lite.

Så planerna för imorn är:  

  • vakna
  • frukost
  • jobba
  • städa badrum
  • jobba
  • leka lite, kanske fika med grannen
  • lunch
  • SOVA
  • jobba
  • leka
  • middag
  • jobba
  • mysa
  • jobba
  • sova

Låter väl trevligt?


Visst är livet härligt...

...när ens barn tycker det är meningslöst att sova lengre än till klockan 6


Konstant trött...

Förstår bara inte varför jag är konstant trött! Har ju ett högt järnvärde, men ändå sover jag varje gång jag får möjligheten till det....Hmmm...kanske beror på att man vaknar varannan timme på natten för att kissblåsan håller på att sprängas. Och att man bara kan ligga på sidan...Saknar att få ligga på rygg + på mage...


En ny dag är över...

Har gjort absolut NOTHING idag. Tjejen vaknade vid 6, vi bytte bajsblöja och sen låg vi bara och mös i- sängen. Klockan 7 klev vi upp och hon fick sin välling, jag mina Nutella-mackor (är beroende av Nutella) och så låg vi bara på soffan och tittade på Shrek....två gånger. Sen jobbade jag lite (förstår inte det där med att jag måste jobba när jag är ledig, men jag har ju bara en vecka kvar...). Fikade med grannen och tjejen lekte med Albert o Juni. Full rulle....

Hem igen, åt lunch, tittade på en till Shrek-film inne på tjejens rum, dvs att tjejen tittade och lekte medan jag låg och snarkade i hennes säng. Sen ringde vi farmor och farfar, tänkte ta en liten fika där innan vi skulle hämta mat. Johan kom plötsligt hem och så åkte vi tillsammans till Söderköping och åt mat där i stället. Snilleblixten jag kom på den bra idéen att ta med pyjamas + välling, så vi tog på tjejen pyjamas och hon fick sin välling innan vi åkte hem. Så väl hemma igen var det bara att bära henne till sängs...så det är skönt och tyst här nu.


Min tjej är en ängel...

Idag har jag haft så otroligt ont höfterna och ryggen...blev väl lite mycket igår. Men som tur är så har jag ju en liten ängel till dotter (om hon vill)...så hon har varit så snäll och hjälpsam, inte tjatat om att bäras och hon har lekt själv och hållit på.

Så imorn har jag lovat att hon ska få pizza till middag. Får väl sätta oss i bilen och hoppas den startar, och åka till Söderköping och Move In (ända pizzerian som duger). Den pizzerian ligger dessutom perfekt där brevid Hemköp (som har världens tjurigaste personal) så jag kan springa in o köpa mjölk, läsk och kanske lite välling. Får bara hoppas tjejen är lika samarbetsvillig imorn...för jag har en känsla av att ryggvärken inte kommer att släppa med det första.


Välkomnar vardagen...

Nu är julen så gott som bortstädat. Har bara kvar att ta ner julstjärnorna på övervåningen...och sen att slänga in all skiten i kattvinden. Linnéa har sagt hej då och god natt till alla tomtar som ska vakta övervåningen fram tills nästa jul.

Funderar starkt på att krypa ner i loppkassan nu...är helt slut! Fast Johan har varit duktig och hjälpt till en massa...han strök faktiskt alla gardinerna till vardagsrummet! Och rensade julgranen och packade ner den (i samarbete med lilltjejen).


Nu ska julen ut...

Nu ska julen ut. Så idag ska jag ner med julgardiner, tvätta de vanliga gardinerna, stryka, upp med gardiner. Ner med julpynt och julgran. Bort med tomtar och juldukar...Lite tråkigt, men d kommer att kännas skönt när det är gjort. Hoppas bara lilltjejen är samarbetsvillig....


Ny soffa...

Nu har vi varit på Mio och köpt ny soffa....en 3-sits recliner-soffa...Dyrt, men Johan fick som han ville. Nu fattas det bara en TV-möbel, en matta och en arm att hänga tv'n på.


Gravid vecka 38

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.


Det mesta bebisklart...

Nu har jag tvättat upp alla bebiskläder, lakan, täcken mm. Spjälsängen är förberedd, så den är bara att bära ner när det blir dax. Babyskyddet är tvättat. Återstår bara att tvätta vagnen (känns inte så aktuellt än på ett tag iom att det är ju några minus ute) och babysitsen. Ska beställa några snuttefiltar nu...har hittat den perfekta snutten, en sån där med märkisar på! Får väl beställa en 4 stycken, alltid bra att ha på lager och man vet aldrig när de slutar säljas...(Det var tur att vi köpte 3 stycken skutt-snuttar till Linnéa, för de finns inte längre....)

Det som fattas nu är några långärmade bodysar, men det tänkte jag ta när bebis kommer.

Måste även köpa en bebisdocka till Linnéa. Hon ska få en stor docka när vi kommer hem med bebis. Tänkte åka till Lekhuset på måndag, de har ju störst urval av bebisdockor. Är lite inne på en baby so real, eller vad de nu heter...den ska iaf vara ca 46 cm.

Hon borde även få en ny dockvagn (hennes gamla börjar gå sönder, och det vore bra att kunna ställa undan den innan den går helt sönder så att bebis kan få glädje utav den med), men vi får väl hinta till farmor och farfar om att det är en bra födelsedagidé...*hint-hint*. Själva ska vi köpa en traktor m släp till henne, och hon får en sparkcykel av mormor och morfar. Köpte en jättefin sparkcykel när det var rea på Toys'r'us. Det är en riktig sparcykel, så hon kan ha den när hon blir större. Den är rosa och har mycket bling-bling.


Nu har jag några kameror....

så nu kan jag dela med mig av lite värmande kort i vinterkylan....

Tjejen ÄLSKAR vispgrädde...



Här är Linnéa och farmor på väg ut...och varför ha på sig sina egna kläder när man kan ta farmors? Kan ju tillägga att farmor fick försöka ta på sig tjejens kläder....



Snart klar

Nu är det inte länge kvar tills att bebis kommer...är så trött, så trött. Men det syns ju...ser ut som ett spöke! Grattis till alla mammor som lyckas se fantastiska ut ända in i slutet....

Så trött på att vara gravid


Min lilla ängel

Tjejen åker tåg med dockan...

Sötaste tjejen i världen...

RSS 2.0