Adventsfest...

I kväll var det adventsfest på dagis. Barnen tyckte det var jättekul...men själv var jag och mannen så trötta att vi trodde väl knappt vi skulle överleva kvällen. Grabben var stormförtjust över alla ytor, den tjocka madrassen och alla barn...Tjejen var mest blyg till en början, men sen lossnade det och hon sprang och busade med kompisarna. Bilder blev det dåligt med...av ovanstående orsaker. Så jag tänkte klä upp barnen igen och ta några mysig kort på mina små änglar. I morn har vi ju all tid i världen att göra det på...mannen ska nämligen jobba övertid och kommer inte hem förrän efter att barnen har lagt sig!


Gulleplutt


Det var da ett tjat om den där jävla tomten...

Tjejen tjatar om tomten x antal gånger varje dag. Första frågan varje dag brukar vara om det är julafton...sen frågar hon om tomten kommer i dag. Hon skriver brev till tomten og ritar teckningar. Tror kanske hon längtar till julen...

Grabben säger fortfarande inte mamma...bara mam. Men han kan säga "titta" och när han ser en tomte så säger han "te". Så tydligen är allt annat roligare att lära sig än att säga mamma...

Har varit på stan idag och jagat snösläde...men det är slut. Och på de fleste ställena var allt inom snöskottning slut. Hittade en snöraka på Coop Forum, så de får ett plus av mig idag.

Nej, nu ska jag jobba lite och sen hämta tjejen på dagis. I kväll är det adventsfest på dagis och barna ska bli så fina, så fina. Grabben ska bli pepparkaksgubbe och tjejen en liten Lucia. Visst fan...måste hitta glitter till håret.

I morn blir det väl en sväng till öppna förskolan tror jag. Torsdag ska tjejen till doktorn med sina onda ben och fredag blir det väl veckohandla. Fullt kör som vanligt...


Äntligen vinter

Äntligen är vintern här...snö, massor med härlig snö! Barnen tycker det är kul och det gör jag med...

I kväll var vi på avslutning på tjejens gympa. Hon var så duktig så duktig...fuskade precis hela tiden. Hoppade över de grejer som inte var så jättekul och gick på det som var roligt. Precis som det ska vara.

I morn tänkte jag försöka ta med kidsen och storhandla lite. Får väl ta en sväng till Maxi och tina av bilen samtidigt. Smidigt när man kan parkera i ett varmt parkeringsgarage och låta snön smälta av bilen medan man handlar! Smart Hans! Måste även köpa vinterkängor till tjejen...Så jag hoppas mina små vildingar sköter sig bra!

Lördag måste jag ta tag i bakningen...fixa lussekatter och bullar. Tror nog inte jag orkar baka något annat...Får väl se hur grabben sköter sig. Hans faster skulle sitta barnvakt för honom medan jag och tjejen bakar lite...


Grabben älskar snö...

I dag fick grabben ut och leka lite i snön för första gången. Han tyckte det var jättekul! Åkte lite pulka och åt ett kilo snö...Ville inte gå in!






Äntligen...

I dag har vi köpt syskonvagn. Mina snälla svärföräldrar sponsrade oss och vi hade tur och hittade den vagnen jag ville ha på Blocket. Det är Teutonias syskonvagn och är tydligen den största vagnen med bäst plats för barnen. Så nu behöver jag inte köra den korta biten till dagiset för att lämna och hämta tjejen.

Måste nog prata med BVC-tanten på onsdag (grabben ska t BVC då) om tjejens onda ben. Hon klagar jätteofta över att hon har ont i benen, och det har varit så i flera månader nu. Det är därför jag har fått använda bilen så ofta...hon orkar inte gå till och från dagis. Hoppas verkligen på att det bara är lite växtvärk...

Annars är grabben snaggad...det syntes så alltför väl vart tjejen hade klippt honom, så då tog vi fram maskinen och rakade skallen på stackaren. Men han är lika glad och nöjd för det. Brydde sig inte om maskinen...han var bara glad för att han fick en pepparkaka. Han ÄLSKAR pepparkakor...och allt annat fikabröd. Ett riktigt litet kakmonster...och det har han inte ärft efter mig iallafall.

Imorn blir det förhoppningsvis premiär med nya vagnen. Är det inte busväder så tänkte jag gå bort till öppna förskolan en sväng. Som tur är brukar grabben sova medan vi leker och sjunger, och sen vaknar han lagom till fikat. Måste ju hämta fina ljuslyktan tjejen som tjejen gjorde sist vi var där...för x antal veckor sen...


Dålig mamma....

Mitt lilla kaktroll (grabben) har nu kärat ner sig i pepparkakor. Gav honom en pepparkaka för att hålla honom vaken en halvtimme extra, sen kom jag på att vi hade apelsin hemma. Gav honom apelsin...som han slängde ner på golvet och sträckte sig sedan mot pepparkaksburken. Två och en halv pepparkaka blev det...men kunde han hålla sig vaken? Nope...Tur att han inte har några tänder än...

Tjejen var så trött så trött i morse...vi fick gå till dagis, då vi inte har vinterdäck på bilen, och hon gick med halvstängda ögon och sa "Mamma, jag är så jättetröööött i mina ögon..." Stackars gumman. Grabben väckte henne strax innan 6...men det är ju risken när man smyger in och lägger sig i mammas och pappas säng. Får hoppas hon kan vila lite på dagis...för idag är det gympa!

Själv har jag inte gjort stort idag...gick bort till farmor en sväng efter dagis för att hjälpa till med att packa ut, men de skulle på stan en sväng. Så jag gick hem och lekte lite med grabben...blev astrött av att inte göra något! Borde ju kanske ha städat lite här hemma...men städlusten ligger nog kvar på Bossgårdsvägen!


Kallt fan

I dag är det verkligen isbjörnar här ute...så kallt!! Tur att jag hade en fårskinnspåse i grabbens vagn...annars hade det nog blivit kallt för lilla gubben.

Han är precis genomförkyld, stackarn. Näsan var så röd och sår i morse...så det gör ju jätteont när vi torkar snor. Tänkte som så att sår näsa är nästan lika illa som såra bröstvårtor...så jag tog lanolin-salva och smörjde in hans näsa. Det verkar som om det hjälpte, han protesterade inte alls och nu är han inte lika röd längre.

Nu är barnens julklappar klara och alla andras julklappar är på g...skönt...


Grabben börjar bli stor nu...

I dag har han tränat stenhårt på att ställa sig upp och släppa taget. Han kan stå rätt så länge nu innan han blir till sig och måste hålla sig i igen. Han har även tränat på att ställa sig upp och sätta sig ner...duktig kille. Han tyckte även det var kul att "hjälpa" till i farmor och farfars nya hus...man kan ha jättekul med en roller. Fast källartrappan var mest spännande...

Medan tjejen var på dagis och grabben sov hjälpte jag till med att måla lite i svärföräldrarnas hus. Kul att äntligen få hjälpa till lite! Fast när grabben vaknade var det nog bestyr att hålla reda på den lilla vildingen...

Tjejen har tittat i leksakskatalogen som kom idag...och tydligen vill hon ha en discolampa. En av kompisarna har tydligen en sån och hon ville "jättegärna att snälla tomten måste komma med en sån". Vi får väl se. Har någorlunda pejl på vad barnen tycker är kul, så jag försöker sätta ihop deras önskelistor. Tänkte beställa från en bra sajt på nätet, www.hikmet.se , men väntar lite så att evt familjen kan slänga med evt beställningar...man sparar ju på portot då! Och sen minimeras risken för att kidsen får dubbelt upp av grejer.


November...

Vart tog sommaren och hösten vägen? Kan inte riktigt tro att det redan är november!

I dag får mina svärföräldrar nycklarna till sitt nya hus. Ska bli roligt att få dem på gångavstånd...Tänkte ställa upp som lite målarhjälp nu innan de flyttar in. Kan ju hjälpa till lite medan grabben sover och tjejen är på dagis!

Var på Babyproffsen i går och kärade ner mig i en syskonvagn. Den var så otroligt lätt och behändig. Mer lättkörd än tjejens sittvagn!! Märkte knappt att man höll i vagnen så lätt var den...måste bara vinna massa pengar på lotto!! Den kostade 8000:-!!! Det var en Emmaljunga tror jag...med vändbart handtag och grejer. Riktig snajsig..

Tänkte kanske ta med tjejen till en läkare om hon inte blir bättre i benen. Hon säger hela tiden att hon har ont i bena och därför har jag varit tvungen att ta bilen till dagis mm. Men nu har jag bara golfen hemma och den funkar inte att hämta/lämna henne med. Hon får knappt plats med bena i baksätet och det är svårt för henne att klättra in. Min rygg protesterar hejvillt när jag försöker böka mig in för att hjälpa henne. Får väl kanske tänka på att byta in golfen mot en bil med 4 dörrar...men vi får väl inte mer än 20-25 000 för goffen och vad för 4 dörrarsbil får man för de pengarna? Alltid är det nåt......


RSS 2.0