26 september 2009

Har varit en lång dag idag....först jobbade jag 2 timmar, sen åkte jag och grannen o shoppade loss på klädbytardagen. Därefter hem, åt lunch, umgicks lite med tjejen och mannen. Sen åkte jag tillbaka för att hjälpa till med att packa ner kläderna efter bytardagen. Gjorde några fynd så tjejen kommer att bli knallfin i vinter

Linnéa fick äntligen besök av faster Anna, farmor och farfar. Hon har tjatat om detta hela gårdagen och morgonen. "Min tatta Anna kommer snart?" har varit en standardfras ända sen jag berättade att Anna skulle komma hem.

Tjejen kommer med så roliga meningar ibland:

Härom dagen skulle vi åka iväg, hon satt och ritade lite."Nu ska vi åka, Linnéa, ta på dig skorna, " sa jag. "Nej, mamma, inte riktigt än," svarade hon.

En annan grej hon har börjat säga är: "Menän (nämen), vad händer nu?"

Man kan ju undra vart dom får en del grejer ifrån......


21 september 2009

Visst fan ska man se till att gravida missbrukare inte knarkar under graviditeten. De kan ju tydligen inte tänka på annat än sig själva. Väljer man att vara gravid så ska man ta ansvar för det liv man bär inuti sig. Detta betyder inget knark! Det förstör ju det stackars livet, och senare i livet också. Jag kanske är lite överkänslig i den här diskutionen iom att jag är gravid själv, men ska man ha barn är man tvungen att bli lite vuxen och skärpa till sig.

Fast nu när Linnéa är i värsta trotsperioden så känns ju knark och sprit väääääääääääldigt lockande....


19 september 2009

Oj, vad gravid man börjar bli nu. Blir förvånad varje gång jag kollar läget på Gravid.se...med Linnéa gick man in åtminstone en gång i veckan för att kolla hur bebisen utvecklades, men inte nu. När jag får frågan om vilken vecka/månad jag är i så kan jag faktiskt inte svara. Jag ger svaret att MiniMe kommer 25. januari, så får de räkna själva...Nästan lite dåligt samvete. Har inte ett ända magkort heller...måste nog få Johan att ta ett kort på bebismagen.

Annars så sparkas det hejvillt där inne. Har inte gått upp lika mycket i vikt som med Linnéa, men så har man ju ingen möjlighet att sitta still heller. Har väl gått upp 2-3 kilo så långt. Har dock fått ett annat problem som jag inte hade med Linnéa, nämligen nästäppa...låter konstant förkyld. Så här står det om bebisens utveckling:

Vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.


19 september 2009

Blir nog snart galen...Linnéa är hopplöst trotsig. Den här veckan har varit katastrof (men så har hon ju haft höstblåsorna oxå). Varje morgon har varit en kamp...Hon vill inte klä på sig, hon "kaaaaaaan", hon vägrar välling, vägrar mat, vill inte gå ut, vill inte till dagis. Själva lämnadet på dagis har gått hyfsat. Hon är väldigt kramig och läppen kommer fram, men inget mera. När man hämtar henne är det på'n igen. När vi kör upp på uppfarten hemma drar hon igång. Gråt. Kramas. Vill inte. Vägrar äta. I går var hon extrem, då grät hon och var hur arg och ledsen som helst från hon kom hem och tills att hon gick till sängs.

*All we need is just a little patience*

Kan man köpa tålamod på Blocket?


15 september 2009

Utdrag från vårdguiden:

"Höstblåsor är en virusinfektion som är vanlig bland barn upp till 10 år. Blåsorna sitter i munnen, och ibland på händer och fötter. Sjukdomen är ofarlig och går över efter ungefär 1 vecka.

 

Höstblåsor orsakas av ett virus som heter coxsackievirus. Du blir smittad när du kommer i kontakt med andra som bär smittan. Viruset sprids via näsa, svalg och blåsor. Smitta kan också föras vidare via avföring. Har du en gång blivit smittad är du som regel immun, motståndskraftig, mot viruset. Det är därför som sjukdomen främst förekommer hos barn.

Kärt barn har många namn, höstblåsor kallas även höstsjuka eller enterovirus. Ibland kallas den också hand-, fot- och munsjuka vilket kan göra att den helt felaktigt blandas ihop med mul- och klövsjuka. Höstblåsor har inget med denna sjukdom att göra.

Blåsor bildas i mun och svalg och ibland runt munnen. Blåsorna kan också finnas på händer, fötter och på skinkorna. Sjukdomen kan ge lite feber.

Det kan vara svårt att undvika höstblåsor eftersom det är en mycket smittsam infektion. Att tvätta händer ofta och undvika kontakt med sjuka kan hjälpa, men ofta har den som blir sjuk redan hunnit smitta andra innan sjukdomen bryter ut.

Infektionen går över av sig själv och det krävs ingen behandling. Mår barnet bra i övrigt kan det gå på förskola/skola medan det har blåsor. Om barnet är påverkat och inte kan leka eller följa undervisningen är det bättre att det stannar hemma.

Blåsorna i munnen svider och kan göra ont. Det kan därför vara svårt för barn att äta. Prova mat som är lättare att få i sig som soppa, filmjölk, kräm eller glass. Små barn kan behöva matas med sked. Är man frisk i övrigt gör det inget om man äter lite mindre under några dagar. Det viktigaste är att få i sig vätska.

Ibland kan det göra så ont att det är svårt att äta och sova. Då kan det vara bra med smärtstillande och febernedsättande medicin mot febern."

Jepp, det här är vad vi har brottats med sen i lördags. Tjejen har knappt ätit, hon är gnällig och har jätteont i munnen. I går var vi hemma, men iom att hon var hur pigg (gnällig, men pigg) som helst så fick hon gå till dagis idag. Jag kom för sent för hon ville självklart inte äta frukost...till slut kom hon på att hon ville äta yoghurt, och jag ofrar gärna några minuter på morgonen för att hon ska få i sig lite käk. Hoppas snart att hon blir helt bra igen...inget roligt med en trotsig unge som i tillägg har ont och är hungrig!

 


8 september 2009

När jag går och lägger sig vaknar MiniMe och kör ett träningspass. I förrgår och igår natt har tjejen vaknat vid tre och varit jätteledsen, mardrömmar...så det har inte blivit värst mycket sömn på oss. Är så otroligt trött, så det blir nog kväller efter NCIS.

Torsdag o fredag är jag ledig......undrar vad man ska hitta på då?


6 september 2009

Var på ultraljud i tisdags. Blev flyttad från 28:e januari till den 25:e januari...och den här gången var barnmorskan jättebra! Hon förklarade allt hon såg och mera till. När vi var på ultra med Linnéa sade bara barnmorskan "Mmmm, ser bra ut, jaa, mmmmmmm, bra". Nu fick vi veta i detalj allt hon lade märke till, bla att MiniMe kissade. Urk....

Var och firade Johannas födelsedag idag, så synd att man inte hinner träffas oftare. Måste försöka skärpa till oss lite, men man har ju så fullt upp hela tiden...har knappt tid med att fika med grannarna.

Åkte till Söderköping en sväng efter att vi hade firat Johanna. Jag och Johan slängde ner oss i varsin soffa. Farmor och farfar gick ut med Linnéa. Lugnet sänkte sig......och MiniMe satte igång inuti magen. Kullerbytter och f* vet vad den höll på med där inne...magen gick i våger. En liten vilde.....Men då vet man ju vad man har att vänta sig i framtiden. När den ena ungen är tyst så sätter den andra igång....*suck*


RSS 2.0