Äntligen lite regn...

Så skönt det var att vakna i morse och se att det var gråväder och regn ute. Varmt, men regn...

I natt sov grabben 7 timmar i sträck!! Trodde tutten skulle sprängas...låg en halvtimme och bara väntade på att han skulle vakna. Så när han vaknade runt 3-tiden så tog det inte många sekunderna innan han hade en tutte i munnen...Sen busade han runt lite i sin säng en halvtimme innan han somnade igen och sov till halv åtta. Så i natt vaknade han bara 1 gång för att få mat...

I dag måste jag försöka städa lite. Dammade och torkade golv på övervåningen igår, så idag tänkte jag damma och städa nedervåningen. Så gott det går med 2 busiga barn...Söndag har jag beställt lite barnvakt så vi kan städa ordentligt, klippa gräsmattan, packa, tvätta mm.


Fick ju sovmorgon!

I natt vaknade grabben halv tre och höll låda en halvtimme, under tiden kom tjejen in och la sig i våran säng. Vid halv sex vaknade grabben igen, och jag tänkte att nu är det kört...bara att kliva upp innan han väcker syster-yster. Men under över alla under...han busade lite tyst en halvtimme och tuttade lite då och då...och sen somnade han!!! Jag vaknade till lite vid 7-tiden av att jag hörde tjejen kissa.....och självklart var det så mycket att den rann utanför blöjan. Men jag orkade inte bry mig...orkade inte...så jag tänkte att det är tur vi har tvättmaskin och somnade om igen. Tjejen vaknade först av oss vid tjugo i åtta och sen var det bara att kliva upp. Lite kaos när vi alla ska äta frukost samtidigt...välling och macka till tjejen, gröt til grabben, mackor till mig själv.

Ska en sväng till tandhygienisten idag och ta bort tandsten...inte roligt...men det måste göras. Barnens faster ska sitta barnvakt för de små monstren under tiden...får hoppas att de inte bråkar för mycket.

Nej, nu ska jag smöra in barnen och slänga ut dem i solen.


Vart tog dagen vägen?

Tyckte nyss jag klev upp och nu är det kväll...

Dagen har gått på tok för fort. Känns som om man inte har hunnit med någonting. Vi har varit på Jula och köpt hörselskydd till grabben (inför flygresan) och lite andra grejer. Sen lunchade vi på Bauhaus och åkte förbi Grizzly för att köpa filter till akvariumet och lite växter. Där kärade tjejen ner sig i kaninerna...så hela dagen har hon tjatat om kanin. Vi har ju pratat om att skaffa en kanin när barnen blir större och kan ta hand om den. Men då blir det en utomhuskanin...som klarar sig ute hela vintern. Och då bör vi ju vara klara med trädgården så vi ser vart vi kan ha kaninburen...Men det är inte så lätt att förklara för tjejen. Fick säga att hon får leka att katten är en kanin...och att vi evt kan sätta kaninöron på honom....då lugnade hon ner sig lite.

 


Varför straffar det ALLTID sig att sitta uppe länge?

Om man väljer att kasta in handduken och lägga sig tidigt sker inget på natten. Då vaknar grabben kanske bara ett par gånger för att äta lite och tjejen sover hela natten i sin egen säng.

Men om man för en gång skull sitter uppe en stund på kvällen...och hoppas på att få sova hyfsat, då brakar helvetet loss. I natt var det att grabben vaknade kl 03.30 och först kräktes, sedan höll han låda i över en halvtimme. Och ingen kan hålla låda som honom...iom att han hade spytt ner sin kudde hade jag bara vikt ihop en liten babyfilt och lagt under hans huvud. MYCKET festligt...ingen anar hur mycket kul man kan ha med en babyfilt. Sen fick spjälskyddet sig en omgång...och han försökte nå tag i mitt täcke för att evt kunde leka lite med det.

Når han äntligen hade lugnat ner sig och somnat trodde jag ju att han skulle sova lite längre på morgonen. Tji fick jag. 06.30 drog han igång...


Varför står man och gör mat varje gång det är "Afton"?

Har en känsla av att allt man gör när det är jul-, nyår-, påsk- och midtsommarafton är att laga mat. Man står i köket hälften av dagen...Har kommit fram till att när jag blir rik (inte om, men när) så ska jag ha en egen kock...Min kock ska göra tjusig och fin mat. God mat. All mat man slipper att göra själv är god. Min kock ska vara allsidig och kunnig. Kocken ska göra ekologisk mat, oekologisk mat, kinamat, amerikanska hamburgare, gourmetmat, husmanskost, norsk mat, biffar...Jag måste bara komma på ett bra sätt att bli rik på.

Annars så var gårdagen mycket lyckat. Farmor, farfar och faster kom på sillunch (några timmars matlagning, fast med hjälp av farmor och faster). Sen gick vi och firade på kullbacken. Tjejen red häst (2 gånger) och vi dansade runt midtsommarstången. Det var lotter och godisregn. Det bästa av allt var att det var sol och varmt HELA dagen...första gången jag har upplevt en hel midtsommar utan regn!! Grabben uppförde sig exemplarisk. Han var söt, snäll och sov. Jag träffade gamla kompisar. Jättetrevligt. Synd att vissa har flyttat så långt bort...Har ju lovat att åka till Malmö på besök, men vare sig tid eller ekonomi tillåter det än...Det var det där med att bli rik.

Efter firandet gick vi hem och grillade (åter några timmars matlagning i köket). Grannarna kom också och barnen studsade hela kvällen i studsmattan. De hade jättekul och även vi vuxna. Fast det ska bli skönt och roligare när barnen blir större och kan sköta sig själva lite mer. Utan att hitta på en massa bus och tokigheter.

I dag blir det Söderköping och lunch med familjen. Ska bli kul. Är bara så himla trött. I går kväll när jag precis hade somnat fick katten tokrycket och började yla och krafsa på tvättrumsdörren (där han får spendera nätterna). Vaknade självklart av oväsenet...sen vaknade grabben 3-4 gånger i natt och villa ha tutte. Tjejen kom in och hade blöta byxor, så jag fick byta på henne. Och så var det upp och hoppa innan klockan var 7. Men så är det att vara småbarnsmamma.


Något luktar avlopp Del II

Har även slängt ut krukväxterna och gjort rent spisfläkten.

Ska nu städa badrummet...fast det inte dufter ett uns avlopp där inne.


Något luktar avlopp Del I

Har i flera dagar kännt doften av avlopp i huset. Kan inte hitta källan...man brukar ju kunna lukta sig fram, men lukten verkar förflytta sig. Tyckte jag kännde doften starkast i köket, så jag har:

  • gjort rent i diskhon
  • gjort rent i, under och bakom spisen
  • kalkat av kaffebryggare och vattenkokare
  • slitit dän sockeln för att se om det finns någon död råtta..fick inte på plats sockeln. Vågar inte dra dän andra sockeln.
  • gjort ren diskmaskinen

Har även gjort rent avloppet i tvättstugan som ligger bredvid köket.

Nu tyckte jag att jag kännde doften i hallen...får väl totalrenovera huset på min jakt efter *DOFTEN'.

Fortsättning följer....


Tvättservetter förstör babystjärtar...

Googlade upp det där med tvättservetter...när jag har gjort slut på det öppnade paketet (Natusan, en av de värsta, men jag är för snål för att kasta) så ska jag köpa torra tvättlappar. Får väl ha en skål med vatten och olja som jag kan lägga dom i, och vips, så har jag egna tvättservetter.

Varför har man i en massa kemikalier i en produkt man använder på bebisar? Låter ju inte klokt. Blir lite besviken...Fast med tjejen så var det så att Natusans tvättservetter var de ända servetterna hon inte blev sår i rumpan av. Testade flera andra produkter och hon blev röd och prickig direkt. Men grabben verkar ha en tålig stjärt...har bara tagit billigaste servetterna, men han blir inte sårig. Men nu ska jag göra egna tvättservetter...vill ju inte ha syra och sånt i hans stjärt.

Annars är ju tvättservetterna bra på att ta bort fläckar...fastgrodda grötfläckar och matrester. Funkar även bra på målarfärg och fågelskit. Så man kanske ska ha ett paket liggande bara för att använda på sånt.


Årets första "Badet"-besök.

I dag ringde faster och frågade om inte tjejen ville följa med och bada på badet i Söderköping. Det var jättetrevligt. Tjejen var lite feg i början, men det gick relativt snart över. Hon fick på sig en sån där orange flytgrej och tyckte det var roligt att (med hjälp av faster) simma runt lite. Även grabben doppade bena lite...han älskar ju att bada. T.ex i kväll, när barnen skulle bada i badkaret blev han så till sig att han låg på skötbordet och bara skrek rakt ut av lycka...och i ett helkaklat badrum är det bra akustik, så jag kommer nog att få bullerskador inom kort.

Annars fick jag besök av en gammal jobbarkompis i dag. Vi bor på samma ställe, ett mycket litet samhälle, men vi råkar ALDRIG stöta på varandra. Aldrig. Så idag ringde hon och frågade om jag ville titta på pojkkläder, då hennes grabb har växt ur dem. Självklart är man intresserad av kläder! Så hon kom förbi i kväll och vi hade jättetrevligt...Ända tills grabben blev gnosig och trött.

Trodde att nattningen av grabben skulle gå smidigt...han var ju trött! Men inte...han upptäckte plötsligt Tiger på spjälskyddet och kärade ner sig direkt. Tog en slurk tutte...*smock* (så låter det när han bara vänder sig om och tutten blir en halvmeter lång innan den, med ett smock, dras ur hans mund)...pratade med Tiger...försökte äta Tiger...vänder sig om igen och ammar lite till...*smock*...kollar att Tiger finns kvar...vänder sig igen för att amma...*smock*...pratar med Tiger...osv-osv...

Måste byta spjälskydd...


Hur många frigolitkulor finns det i en saccosäck?

Jo, precis lagom att täcka tvättstugans golv med ett flera cm tjockt "vinterlandskap". Tjejen hade ju haft en "olycka" i saccosäcken så vi tömde den och tvättade den...i går skulle jag fylla på den igen och sy ihop säcken. Väl, då råkade jag tappa hela säcken i tvättstugan...stod bara där i flera minuter sen och tittade på oredan. Man vet ju inte vart man ska börja...inte kunde jag röra på mig, då hade jag ju spridit frigoliten ännu mer. Varmt blev det om fötterna med...så om man fryser så kan man bädda ner sig i frigolitkulor. Bra att veta. Hade påsen med återvinningsglas bredvid mig, så jag tog en glasburk och började ösa tillbaka skiten i säcken. Tjejen kom ner och stod länge och tittade på mig...utan att säga ett ord. Sen gick hon bara och småmumlade lite för sig själv "Oj, vad tokigt...". Johan kom och hjälpte till lite, men kom fram till att det bästa var att jag fick styra själv för att inte sprida ut kulorna ännu mer. Fick upp det mesta och dammsög upp resten. Men har en känsla av att jag kommer att gå och plocka små, vita frigolitkulor i år framåt.

I dag tänkte jag kanske bogsera ner möblerna från verandan och olja den...får väl kanske be om hjälp att bära ner soffan och bordet. Vi får se hur dagen utartar sig. Måste skriva bygglov med...och åka och kopiera situationsplaner så att vi kan skicka in det till kommunen. Ska sätta upp en vägg mellan garaget och huset...

 


Studs-studs...

Jag och mannen har länge pratat om det här med studsmatta. Planen var att köpa en till tjejens 4-årsdag, men sen har hon börjat med att Lucas absolut inte får ha hennes grejer...och hur blir det då när han blir så stor att han vill hoppa på studsmattan? Så då bestämde vi oss för att vi skulle köpa studsmatta till oss alla...kanske nästa sommar. Men nu har tjejen lååååååååååååång semester...ska stanna hemma i 9 veckor och då åkte vi in och köpte studsmatta idag. Vi berättade inget för henne förrän vi stod i kassan på Lekhuset...och hennes reaktion när vi sa att vi skulle köpa studsmatta var...tja...vad ska man säga? Chock? Hon fick världens största ögon...hakan ramlade ner på bröstet och hon fick inte fram ett ljud. Sen kom ett jättestort leende och lyckan verkade vara total. Så hela eftermiddagen gick åt att sätta upp studsmattan (som tur var kunde farmor och farfar hjälpa till)...och tjejen har hoppat jättemycket. Ja, jag har väl varit och studsat runt lite själv också...kul...även grabben har varit uppe på studsmattan en sväng.

Så jag hann inte med så mycket av det jag hade inplanerat idag...skulle ha tvättat och oljat verandan på framsidan och sytt i blixtlås i tjejens saccosäck. Hade även tänkt köpa material för att sätta upp en vägg mellan huset och garaget och göra klart staketet (fattas en grind). Men vi får väl ta det imorn i stället. Om vädret tillåter det... 


Lydnadskurs för småbarn.

Varför vill grabben envisas med att 5 är en lagom tid att kliva upp? Han låg i sin säng och härjade hejvillt...var ju illa tvungen att kliva upp med honom innan han väckte tjejen. Han var helt enkelt skogstokig...man kanske kan skicka iväg honom på någon dressyrkurs? En sån där kurs man går på med hundvalpar? Det positiva är ju att grabben jämt är så himla glad...så man kan ju inte bli irriterad eller arg...bara trött.

I dag blir det full rulle. Först till dagis och hämta solhatten tjejen slarvade bort igår (de var så snälla att de ringde mig från dagis och berättade att de hade hittat den), sen till ICA och hämta ut ett paket från Ellos (och köpa blöjor + evt blixtlås om de har de där), därefter ska grabben till BVC och få 5-mnd spruta. Sen går turen till Söderköping. Ska till Jysk och kolla efter mörkläggningsgardiner (ett desperat försök att få grabben att sova längre än 5) och till Jofotex (eller om det heter Jotex) och köpa blixtlås om det inte finns på ICA. Sen blir det lunch och biblioteket. Ska ladda hem en ljudbok som jag kan lyssna på i min telefon.

I kväll blir jag ensam med barnen. Mannen ska parta loss med jobbet. Men han får nog hålla sig nykter så att han kan köra hem. Det brukar inet vara några problem, han tycker nämligen inte om att dricka sprit på företagsfester. Han tycker att jobbarkompisarna skämmer ut sig när de blir fulla och galna...

Så det blir spännande när man ska försöka natta kidsen...får väl sätta tjejen framför en film med lite popcorn medan jag nattar grabben och sen ta tjejen efteråt. Han blir nämligen lite väl distraherat när jag försöker natta båda samtidigt...då brukar jag läsa en bok för tjejen medan jag ammar honom. Tidigare har han somnat sött, men nu vill han bara vrida sig runt och äta boken. Och tjejens täcke (som han tycker ser himla fint och gott ut...rosa med prinsessor på)...

Måste försöka komma ihåg att byta grabbens örngott idag...det han har nu har små nallar på och röda paket. Jättegulligt...Problemet är att grabben så gärna vill äta de små gulliga nallarna och paketen. Sen blir han jättearg när hela kudden följer med...


Tutte och tå samtidigt är den ultimala lyckan...

...det tycker iallafall grabben. Vi låg på sängen och ammade i morse och han började styra med någonting...jag är ju van vid att han konstant håller på så jag halvsov vidare. Plötsligt kände jag nåt annorlunda vid tutten...då hade han stoppat in en tå tillsammans med tutten...och var hur lycklig som helst.


Det tar ju aldrig slut...är ogräs omanligt?

Min kamp mot ogräset fortsätter. Har kört några omgånger med Round-Up..har penslat och penslat och penslat tills att ryggen nästan gått av. Men resultatet? Jodå...små bruna fläckar i gräsmattan med en stor, högst levande, maskros inuti. Och det är ju inte så lätt att få tid att dra upp skiten...

När man ska måla om huset och dylikt kan man köpa några backar öl och bjuda sina kompisar på öl mot lite målarhjälp. Kanske man kan testa att bjuda öl mot lite ogräsplock? Tror nog inte att någon skulle gå på det. Fast att man får lika fin solbränna när man kravlar runt på gräsmattan som när man står på en stege och målar. Nu är det ju oftast dom manliga kompisarna som hjälper till och ogräs kanske känns lite omanligt? Jag vet inte...men vid närmare eftertanke så har bara mannen hjälpt mig en gång med att dra ogräs. Och det var direkt efter att vi köpte en manick som gör att man kan dra upp maskrosor utan att böja sig...en gång...

En del entusiaster säger att det är naturligt med ogräs. Det hör hemma i en trädgård. Man ska bara låta det vara. Men nu är jag ingen ogräs-entusiast...jag rent av hatar ogräs. Tycker det är fult. Vill kräkas på smörblommor, maskrosor och tistlar. Har testat salt (funkade faktiskt rätt bra), ättika (funkar også bra på ogräs i grus och mellan stenar) och Round-Up (fungerar inte så bra om man bara penslar). Får väl krypa till korset och dra upp ogräset manuelt...kanske köpa en back öl och bjuda mot lite hjälp med barnpass.


Nu har tjejen fått digitalkamera...

Tjejen har prata mycket om att ta kort och sen kom jag på att vi har ju en gammal digitalkamera som ligger och dammar. Så då fick tjejen den kameran...nu går hon runt och fotar hejvillt...ska bli kul att se bilderna sen. Och sen kan jag hota med att om hon inte lyssnar på vad jag säger så tar jag kameran...funkar skitbra. Så visst kan en 3-åring använda kamera...


Varför blir andra barnet ett problembarn?

Tjejen har varit hos läkaren typ 2 gånger i sitt liv...och hon är 3 år. En gång för hosta och en gång för öroninflammation. I dag fick grabben åka till läkaren för3:e gången...och han är ända bara 4 mnd. Han låg i sin lekhage och hade kul för sig själv och plötsligt började han gråta helt hysteriskt...jätteledsen var han. Jag trodde först att han på nåt sätt hade klämt sig, men sen upptäckte vi att han var röd runt ett öga och kom på att han säkert hade petat sig i ögat. En liten stund senare, när jag satt och ammade honom såg jag att han hade rivit sig inuti ögat. Ett "skrapsår" på hornhinnan...ca 5 mm långt...så det var rätt stort sår. Så det var bara att ringa 1177 och vi fick en tid på jourcentralen. Som tur var så var det inget allvarligt. Vi fick en salva mot infektion som vi ska droppa i ögat några dagar. Men man känner sig alltid så hjälpelös när dom små liven gör illa sig.

Annars var vi på husvisning i dag...vi bara följde med och tittade. Blir ju så sugen på nytt hus...när vi blir rika så ska vi rita ett hus själva...vill ha stoooooooooooooor tvättstuga och stooooooooooooort kök med en stoooooooooooooor köksö. Så det så. Och ett ljudisolerat lekrum till barnen.


Gåstol = nya möjligheter

En ny era har börjat. Grabben tar sig fram i en gåstol...eller fram och fram...han kan bara gå åt ett håll, men ändå. Han är jättelycklig över att själv kunna gå lite snett baklänges åt höger. Sen blir han asförbannad när det dyker upp en vägg eller tröskel och det tar stopp.

I natt sov tjejen hela natten i egen säng...skönt...men ändå känndes det lite tomt i sängen. Hon har ju legat bredvid mig i flera veckor nu...


Koka makaroner

Läser för tillfället en bok som heter "Koka makaroner" av Johan Nilsson (tror jag han hette)...författaren skriver om sin pappaledighet och det är verkligen lite rolig att läsa. Han ironiserar inte tillvaron som många gör, utan han skriver rakt upp och ner hur det är att vara hemma med sin lilla son. Roligt och intressant att läsa...har ju alltid undrat hur det går till att papporna aldrig hinner städa, tvätta mm när de är hemma med barnen. Vi mammor hinner ju oftast med att plocka undan lite grejer...oftast...inte alltid.

Var på biblioteket i går och upptäckte en av mina favoriter på hyllan...."Unga kvinnor". Var illa tvungen att låna den med...tror faktiskt jag ska köpa den. Är en bok jag aldrig tröttnar på...fast att man blir ju ledsen som fan när den ena systern blir sjuk och dör. 

Väl, idag var jag uppe med tuppen igen. Grabben tyckte att klockan halv sex var det dax att stiga upp. Så det var bara att kliva upp innan han väckte systeryster. Ska tvätta lite kläder idag och putsa fönster. Borde även klippa gräsmattan...men jag tänkte attackera aspskotten som kommer upp i gräsmattan med lite Round-Up och det borde jag väl göra innan jag klipper gräsmattan.

Har även städat ur tjejens garderob. Hon har växt ur sina byxor i st 92...så nu är det inte många paren kvar. Hoppas det räcker över sommaren så kan jag köpa ett gäng nya nästa gång det blir klädbytardag.  

Läser för tillfället en bok som heter "Koka makaroner" av Johan Nilsson (tror jag han hette)...författaren skriver om sin pappaledighet och det är verkligen lite rolig att läsa. Han ironiserar inte tillvaron som många gör, utan han skriver rakt upp och ner hur det är att vara hemma med sin lilla son. Roligt och intressant att läsa...har ju alltid undrat hur det går till att papporna aldrig hinner städa, tvätta mm när de är hemma med barnen. Vi mammor hinner ju oftast med att plocka undan lite grejer...oftast...inte alltid.

Var på biblioteket i går och upptäckte en av mina favoriter på hyllan...."Unga kvinnor". Var illa tvungen att låna den med...tror faktiskt jag ska köpa den. Är en bok jag aldrig tröttnar på...fast att man blir ju ledsen som fan när den ena systern blir sjuk och dör. 

Väl, idag var jag uppe med tuppen igen. Grabben tyckte att klockan halv sex var det dax att stiga upp. Så det var bara att kliva upp innan han väckte systeryster. Ska tvätta lite kläder idag och putsa fönster. Borde även klippa gräsmattan...men jag tänkte attackera aspskotten som kommer upp i gräsmattan med lite Round-Up och det borde jag väl göra innan jag klipper gräsmattan.

Har även städat ur tjejens garderob. Hon har växt ur sina byxor i st 92...så nu är det inte många paren kvar. Hoppas det räcker över sommaren så kan jag köpa ett gäng nya nästa gång det blir klädbytardag.  


Ge fan i mina visdomständer

Var hos tandläkaren igår och nu hotar dom mina visdomständer. Har sagt att jag vill sövas om dom ska dra mina visdomständer...fick till svar att det gjorde dom minsann inte...och då får dom minsann inte dra bort skiten!! Så det så....


Fan för morgonpigga barn...

I morse vaknade grabben halv fem...fick kämpa i en timme för att få honom att somna om. Men vad hjalp det...för då vaknade tjejen. Är så in i bomben trött...så nu får det bli en halvliter kaffe! Minst...

Ska till tandläkaren i dag...kommer väl att få skäll som vanligt. Hinner (eller orkar) aldrig använda tandtråd...så tandsten är ett faktum. Lovar alltid bot och bättring, men vad hjälper väl det när man är så jävla trött på kvällen att det är tur man orkar borsta tänderna alls.


Vilken tråkig grå dag...

Undrar verkligen vad vi ska hitta på idag. Jättetråkigt gråväder ute...allt är ju så lätt när det är sol och varmt. Då är det bara att slänga ut barnen, men nu måste man ju faktiskt klä på en jacka...oj vad jobbigt. Får väl se vad man kan göra...får väl gaska upp mig och ta tag i nånting. Men jag orkar typ inte...Kan kanske dammsuga akvariumet och byta filter där. Städa övervåningen. Vika tvätt. Städa sovrummet. Blaha blaha...arbetslust, var är du?


Det blev busfabriken...

För första gången kändes det som vi fick valuta för pengarna på busfabriken. Innan har tjejen knappt vågat sig på nånting där inne och senast blev hon ju sjuk medan vi var där. I dag var hon inte rädd...hon klättrade och vi åkte rutschkanor, hoppade i hoppborgen, studsmattorna och kramade elefanten (efter lite om och men). Hade jättekul med faster Anna.

Nu har vi bokat biljetter hem till Norge. Så 5:e juli överlater vi huset till Anna (blir väl party-party) och flyger norrut. Tjejen ser verkligen fram emot att flyga...ska bli kul.


3-hjulingar kan inte flyga...

Japp, det är bevisat nu. 3-hjulscyklar kan inte flyga. Tjejen cyklade utför kanten på altanen...är ju inte så högt, kanske en 60 cm, men hon blev ganska rädd. Hon hade sin lilla cykel och cyklade runt på nya altanen och vi har sagt åt henne att vara försiktig och inte cykla på kanten...men 3-åringar hör visst inte ordet "inte". Så då gick det som det gick...fick dock inte en skrama, kom ifrån det hela med bara skräcken. Men nu kanske hon har lärt sig...tills nästa gång det händer. Bränt barn skyr INTE elden...


Underbara sol...

Idag blir det nog en sväng till Söderköping och en promenad längs kanalen. Har ju lovat tjejen att besöka den där bijouteri-affären för att köpa några halsband åt henne...

I går satte mannen och svärfar upp staket, jag klippte gräsmattan, dammsög och torkade golv...Tack till mina underbara barnvakter som tog hand om de små skitungarna. På kvällen gick jag ut och tvättade båda bilarna. Passaten tog en pisskvart att städa, medan den jävla golfen tog över en timma... 


Mycket att göra...

Typiskt att när det är fint väder så är det en miljon grejer man ska göra. Nu ska jag lämna tjejen på dagis och åka in till stan. Ska köpa grillmat på Citygross (grannarna kommer över och vi ska grilla och inviga de nya utemöblerna), gödning + krokar på Bauhaus, KH/PH-plus och Nitrivec på Grizzly. Så tråkigt att behöva åka in till stan när det redan är 20 plus ute...Så därför tar jag tjuren vid hornen och fixar grejerna direkt på morgonen.


Inkompetenta läkare

Klockan är snart 8 och grabben sover fortfarande. Men vad hjälper det mig att han tar en sovmorgon, när tjejen vaknade vid 6? Och när hon sover länge så brukar grabben vakna tidigt...Mina barn är inte synkade. Tror ägentligen de planerar det på förhand...att trötta ut sina föräldrar på bästa möjliga sättet.

I går blev det en heldag i Söderköping för Linnéa, så jag kunde ta hand om ledsna grabben. Han var verkligen hysterisk ledsen i perioder. Ringde vårdcentralen till slut, för så där brukar han inte vara om det bara är gaser i magen. Jag berättade att jag själv hade haft ont i lederna och halsen, men de försökte bara titta på hans öron (ngt som inte gick då han har för trånga örgångar) och gav mig svaret att det kunde ju vara så att d var en öroninflammation på gång. Kunde vara? Hur kan de säga så när de inte ens kan se trummhinnan? Och varför tittade de inte på hans hals? Trodde ju att jag fick sämsta läkaren förra gången (han frågade MIG vad jag trodde var fel på grabben och betedde sig som om att han aldrig hade sätt en bebis förut). Men nu vet jag ju att det finns värre...Gav grabben en alvedon när jag kom hem och en halvtimme senare var han min vanliga, glada kille igen.

Fredag har jag kanske planerat in att åka till Kila möbler och köpa ett solsegel. Har hittat ett som verkar jättebra. Det har 4 pinnar också, så man kan sätta upp det mitt på gräsmattan om man vill det. Praktiskt. Ska även köpa rengöringsmedel för teak-möbler och teakolja. Nu när man har fina, dyra utemöbler så får vi väl se till att vårda dem väl. Ska även åka till Tropikariet ett sväng.

Även helgen är fulbokat. Måste torka och olja verandan och altanen, sätta upp staketet, olja utemöblerna, fixa gräsmattan (måste komma i håg att köpa gödning) mm. Får bara hoppas barnen är samarbetsvilliga...


RSS 2.0