Så trött...igen...

Nu har barnen skött sig jättebra en veckas tid...de har sovit rätt så länge och vi har inte klivit upp förrän runt 8. Men i morse blev det knas igen...grabben vaknade 4.30 och ville ha tutte. Sen somnade han igen, men 2 minuter senare fick han ett hostanfall...hostade så han kräktes 2 gånger och då var det kört. Han blev pigg......Tog in honom i våran säng där han körde sängmaraton...klättrade och busade. Klockan 6.30 kom tjejen upp och då var det verkligen bara att ge upp.

Efter att grabben hade sovit förmiddag gick vi ut en liten sväng. Jättefint väder ute...varmt och skönt. Fick lite energi efter det. Barnen gungade och hade jättekul!

I morn ska vi väl en sväng till Lekhuset och Babyproffsen, sen ska vi byta till vinterdäck på bilarna. Vill nämligen ha tillbaka min bil...mannen har tagit den till jobbet den här veckan då det är bättre däck på den. Det är ett himla bök att packa in barnen i golfen när man ska till dagis och gympa och grejer. Ryggen pallar fortfarande inte att gå med vagnen + ståbrädan och tjejen har haft sån växtvärk att vi har varit tvungna att använda bilen. En syskonvagn hade varit en dröm vid sånna tillfällen...saknar nämligen det att ta en promenad ett par gånger om dagen. Man blir ju piggare av det!


Vissa borde inte ha barn!

Hur behandlar föräldrar sina barn? Har i löpet av några månader sätt skräckex på vad jag kallar oaktsamma föräldrar (visst är jag duktig och inte anväder ordet dåliga föräldrar?):

  • En pappa kom körande till gympan med sitt barn stående i baksätet!
  • Ett par föräldrar kom körande till affären. De rökte i bilen och inga öppna fönster. Fick chock när jag såg dem plocka ut ett babyskydd med en liten bebis som kanske var ett par veckor gammal!
  • En mamma kom till dagis med barnet stående i framsätet.
  • Ett par föräldrar som rökte i bilen, dock med ett öppet fönster och i baksätet satt 2 små barn.

Hur tänker man? Inte med huvudet iallafall.....Blir så upprört att man har mest lust att gå fram och fråga om de är dumma i huvudet på riktigt.


Det blev KORT!

Nu har tjejen varit hos frissan och klippt sig. Det blev mycket, mycket kort...men bra! Hoppas hon har lärt sig att om man ska spara till långt hår så bör man inte leka frisör själv!


En veckas saxförbud...minst!

Tjejen har lekt frisör...har klippt sitt eget hår och brorsans!

Det är mer hår en vad det ser ut att vara...



Den långa luggen är borta och man kan väl hoppas att hockeyfrillan inte är helt ute...kan tillägga att hon även har klippt andra sidan med!!


Familjen Förkyld

Nästan hela familjen är förkylda...förutom roten till allt ont. Tjejen är lite hostig och knappt snorig, men hon är den ända som har klarat sig relativt bra! Än så länge...det förvånar mig vilken motståndskraft hon har mot magsjukor och förkylningar. Det är inte ofta hon ligger med feber och magsjuka har hon bara haft en gång (när hon var 10 mnd). Sist hon hade feber var för över ett halvår sen, när hon hade öroninflammation.

Grabben har väl aldrig haft hög feber, men blir ändå lite hängig av förkylningarna som bara verkar avlösa varandra. Han har varit snorig och hostig i över en månad nu. Mollipecten fungerar inte alls, den gör honom bara grinig. Han har haft lite ögoninflammation, men jag tycker att hostan är mest besvärlig. Stackarn vaknar flera gånger varje natt pga hosta och blir ledsen. Sen är det bara för mig att kliva upp och trösta honom och låta honom få lite tutte. Bröstmjölken verkar lugna ner hostan lite och jag hoppas det lenar hans hals med. För om han har samma förkylning som mig och mannen, så har han ont i halsen och värk i lederna med. Stackar liten.

Själv är jag mer eller mindre konstant trött och kroppen hänger inte alls med. Det att lägga ut på långpromenad med vagnen är nästan bara att glömma. Ryggen pallar det helt enkelt inte. Tänkte testa sån där värksalva i väntan på ett litet överskott med pengar så att jag kan ta mig till en massör. Så jag tror jag har hamnat i en ond cirkel. Tidigare har mina promenader med grabben gjort mig piggare och nu kan jag inte längre ta ngn promenad. Självklart kan jag kanske promenera lite när mannen kommer hem från jobbet. Men då är det middagsbestyr och sen är det två trötta barn som måste tas hand om. Det känns som att efter fyra på eftermiddagen går det i ett...och plötsligt sover barnen. Då är vi båda helt slut och någon promenad då känns otänkbart.

Apropå massörer så har jag kollat runt lite. Vill ju helst ha en kvinnlig massör...känns lite obehagligt att ligga halvnaken medan en kille gnider och gnor på en. Och jag vill ha klassisk massage (fast thailändsk massage verkar spännande om än lite skrämmande med tanke på att de använder både händer, armbågar och knän). Kunde inte hitta många som motsvara mina kriterier. Får väl fortsätta forska lite.

Annars så flyttar snart mina svärföräldrar ut hit på landet. Ska bli roligt. Hoppas jag kan hjälpa till lite med målning och andra projekt de har. Har ju ett par timmar efter kl 9 mitt i veckan, där tjejen är på dagis och grabben sover. Och ett par timmar innan jag hämtar tjejen på dagis. Han har ju sina sovtider 9-11 och 13---. Han sover fortfarande minst 3 gånger om dagen...har tänkt dra ner lite på sovtiderna, men när han blir trött och gnällig är det ju så skönt att bara slänga ner sorken i vagnen och låta honom sova.


Fint väder i morn, tack!!

Ska försöka demontera studsmattan inför höststormarna och vintern...och i morn vore perfekt!! Tjejen ska på kalas, så då slipper man evt vredesutbrott när hon ser att den älskade studsmattan plockas sönder. Men det kräver att grabben och vädret är samarbetsvilliga...eller är det att begära för mycket?

Väntar på samtal från vårdcentralen...grabben har ögoninflammation och nu vill jag ha antibiotika som man kan droppa i ögat!! Innan han smittar ner hela familjen....Tråkigt om tjejen skulle få det iom att hon ska på kalas imorn!


För lite tid...

Oj, vad tiden går fort...hinner inte riktigt med!! Förra veckan var vi bla på Busfabriken. Det tyckte grabben var skitkul. Han busade på och hade verkligen en "No fear"-inställning till grejerna och det känndes rätt skönt att bara låta honon hålla på. Är ju lite svårt att hitta något att slå sig på där inne...allt är ju madrasserat. Det var barnens faster som följde med oss, och det var bra...ensam med barnen hade inte fungerat! Tjejen var också rätt tuff och vi testade några rutschkanor och klättrade en hel del...Så efter 3 timmar på busfabriken var vi helt slut!

Helgen gick åt att städa lite mer ute, besöka kompisar och den tog slut alltför fort. Problemet är att nästa helg nog kommer att ryka åt ännu snabbare...då är det fotografering, kalas och ommöblering som står på schemat.

Grabben har börjat gå längs med möblerna...börjar bli riktigt stor kille nu. Ramlar självklart och slår sig ungefär en gång i timmen, men det får han väl tåla...

Måste försöka hinna med att städa inomhus den här veckan, hann ju aldrig det i helgen och nästa helg känns ju körd. Fredag får jag och kidsen åka till Lekhuset en sväng och köpa 4-årspresent till tjejens kompis. Det får bli Hello Kitty, pärlor eller glitterfärger....eller hårspännen. Hehe....inte så svårt att hitta grejer till en väldigt tjejig liten flicka. 

Nej, om man ska skita i att städa just nu och vila lite i stället. Barnen höll varandra vakna i natt...båda hostar och snorar och det blev inte mycket sömn på mig inatt. Det fungerade inte att tjejen sov i våran säng i natt...de väckte varandra pga hosta, så i stället fick jag springa mellan rummen i natt. Vid 5-tiden hade äntligen tjejen somnat ordentligt i sin säng, och grabben i sin och jag kunde krypa ner i min egen loppkassa efter ett tröttsamt 4-timmarspass.


Hur gott kan toapapper vara?

Grabben har kärat ner sig i toapapper. Han blir skogstokig när han upptäcker en rulle och har lärt sig vart de finns...så nu är det noga med att stänga badrumsdörren. Han har fått en rulle som han kan roa sig med...han kan sitta hur länge som helst och dra ut papper, äta lite på det och vifta hejvillt med det. Jättekul.

Han har börjat släppa taget när han ställer sig upp och klarar faktiskt stå upp i flera sekunder innan han dunsar ner på stjärten.

Fick prova Pampers active Fit här om dagen. När tjejen var mindre testade jag de blöjorna på henne en gång...och var absolut inte nöjd. Kisset rann ut på sidan och hon blev sår i stjärten av den. Nu skulle visst blöjan vara lite ändrat, men jag vet inte...grabben verkar också bli sår av den och den blir fuktig rakt igenom när han kissar. Anväder Pampers till vanligt, fast den andra sorten...och den är hur bra som helst. Baby dry heter den väl. Den är jag strålande nöjd med.

Tjejen är inne i en rolig period...varför då-perioden...får skavsår på hjärnan av alla dessa varför.Och så har hon börjat med "Inte nu" och "Sen". "Jag ska...men inte nu". Nu förstår man varför ens egna föräldrar var tvungna att tjata...förlåt...


RSS 2.0