Jag ska bli en rik pensionär

Har ju pensionsparat sen jag flyttade till Sverige. När jag öppnade bankkonto så fick jag direkt ett pensionskonto. Sen får man ju pension genom arbetet (oftast). Nu har jag lämnat över pengatänket till ett såkallad investbolag, iallafall när det gäller tjänstepensionen. Det är ju länge tills det är dags att gå i pension så jag valde ett paket där man har lagom risk. Inte låg, inte hög, lagom...Så får vi väl se om det ger någon avkastning. Independent heter bolaget som ska sköta mina pengar och tro't eller ej...jag får tjänsten gratis. Genom min roll som Buzzadorare. Bra eller hur? Så nu ska jag luta mig bakåt, pilla lite i naveln och vänta på att pengarna rullar in och sen ska jag bli en rik pensionär.

Hur blir det nu då?

Sitter och njuter av barnens sista dag på dagis. Sen ska busungarna vara hemma i 7 veckor...shit...Då blir det liv och röra.

Är mucho solbränd idag. Glömde smöra in mig i går innan vi åkte för att ta ett kvällsdopp. Kom hem som en nykokt räka. Ajajaj...så idag blir det nog att slappa i skuggan. Vänta...vi har ingen direkt skugga. Jaja, får väl njuta av solen så länge den varar.

På lördag ska vi åka och hämta hem thujorna. Undrar om alla 100 får plats på släpvagnen? Får väl parkera kidsen någonstans och åka med två bilar till Billbäcks. Vet ju att 14 plantor får plats i Passaten...Ska även försöka få tag på jordborr. Har kollat lite priser och Ramirent verkar ha billigast jordborr. Men mannen har ju sina kontakter...så vi får se. Ska bli kul att borra hål i regnet...

Vår son har fått fel namn

Min man tittade på mig igår och sa att vi har gett grabben fel namn, han borde verkligen heta Emil. Det bor så otroligt mycket hyss i den där lilla kroppen. I dag slängde han tydligen syrrans keyboard i poolen...så hon är jätteledsen pga det. I kväll när vi badade så puttade han ner henne från bryggan. Hon stod och velade och vågade inte riktigt hoppa i, men han gjorde kort process...och puttade till henne så hon hoppade i. Sen skulle han också hoppa...och hoppa...och hoppa...han avancerar snabbt, den lilla skitungen.

Tjejen har fått bekymmer

Kom plötsligt på att tjejen har fått bekymmer. Jag sa åt henne att nu var det sista veckan på dagis och sen är det sommarlov. "Sommarlov", svarade hon, "får jag komma på TV?" Sommarlov heter ju vårt favoritprogram som går på Barnkanalen och hon (och vi) älskar att titta på det. Sen fick jag förklara att sommarlov är när man inte behöver gå till dagis, till skolan och till jobbet. Man kanske packar en väska och åker iväg någonstans, eller bara slappar i trädgården och badar. Då skulle hon direkt börja packa en väska...Så nu har jag lovat henne att hon ska få åka på semester till faster och sen till farmor och farfar. Haha...har inte pratat med dem om det än (diskussionen dök upp i morse), men de läser säkert detta och vet ju hurdan hon är. Så, faster och farmor, någon gång under sommarlovet dyker det säkert upp en liten tjej med resväska och ska semestra hos er.  

Ut och bränna lite fläsk

Har lämnat barnen på dagis, försökt få tag på en skiva som tydligen inte släppts än (nya med Lillasyster) och plockat lite inomhus. När jag lämnade kidsen på dagis så sa de att det redan var över 50 grader i solen...shit...Så varmt, så tidigt...Jaja, tänker iallafall försöka njuta lite av värmen när det väl har kommit. Sitta och läsa Kastrullresan och bara slappa. Man orkar inte mycket mer om det är så varmt ute.

I går va jag förrästen jätteduktig. Oljade verandan på framsidan!! Juhu. Nu är det bara altanen på baksidan kvar. Men då tror jag nog att man får boka in barnvakt och skicka iväg barnen. För annars blir det nog lite kladd och kaos. Tjejen skulle nog fatta att man inte får gå på altanen (frågan är ju om hon skulle bry sig, lever ju i en trotsvärld), men grabben...hela han skulle ju bli oljig. Han är ju redan en riktig lintott, behöver nog inte linolja i tillägg...Tror inte det är så nyttigt!

I kväll blir det nog bada igen. Tjejen är jättesugen på ett dopp. Fast det var ju lite jalvjobbigt att hålla reda på grabben som absolut inte är någon badkruka. En sak är säkert, man kan inte åka ensam och bada med barnen!!


Årets första dopp

Efter middagen åkte familjen ut till sjön och badade. Härligt. Grabben älskade att bada...han hade inga bekymmer om kallsupar och att botten försvann under hans fötter. Tjejen var också stormförtjust...Så när vi sa att det var dax att åka hem så var det två små som blev mycket ledsna....

Så gör inte en bra psykolog...

Nu känns det lite som om livet håller på att dra ihop sig. Väntar i spänning på att få veta om jag kommer in på någon skola till hösten. Ångrar på att jag inte la in flera program när jag sökte. Men vilka program skulle jag ha valt? Det ända jag ångrar att jag inte la in är psykologi-programmet. Annars när jag har pratat med människor som har sökt någon utbildning, så har de lagt in så mycket som 10 olika program! Men vem vill bli 10 olika saker? Och inte har jag någon möjlighet att utbilda mig någon annanstans än här i stan eller på distans. Även distans kan ju bli svårt, iom att man ofte måste infinna sig på skola ett par gånger per termin.
Har sökt förskolelärare, lärare F-3 och basprogrammet inför evt civilekonomutbildning. Det har ju fått en del ögonbryn att fara upp, civilekonom och lärare? Vad tänkte jag då? Jo, jag älskar barn och att jobba med barn. Det jag älskar näst mest är att hålla ordning på siffror och mappor och grejer. Älskar ordning, fast det kanske inte syns så mycket här hemma...inte lätt att håll ordning med 3 andra personer som dräller omkring. Sen gillar jag att hålla huvudet igång, att lära nya saker. Och både lärare och ekonomer måste hela tiden fortbilda sig.
Det samma gäller ju med psykologer. Fast problemet är ju att jag inte gillar människor. Och som psykolog kommer jag att träffa människor. Sjuka människor. Och om det skulle dyka upp en pedofil eller en annan mycket konstig människa på mitt kontor så finns risken att jag inte skulle vara så öppensinnad. Skulle nog slänga ut jäveln och så gör inte en bra psykolog.
Sen kunde jag ju välja att jobba som barnpsykolog. Men då skulle jag nog knäcka ihop totalt. Tänk att få höra om barns lidelser dag ut och dag in. Rädda barn, missbrukta barn, psykotiska barn...Jag skulle nog bara krypa ner under skrivbordet och gråta själv. Kanske lika bra att jag inte valde att bli psykolog. Kan nemligen inte det här att distansera mig. 
En sak jag skulle kunna bli är krypskytt. Skulle nog inte ha några problem med att skjuta konstiga människor jag inte känner. Typ diktatorer och langare. Haha...Vilket visitkort det skulle bli:

Nina
Professionell sniper
Avlägsnar problem
Områden: diktatur, langning och våldsmän

För jag vill ju bara skjuta elaka människor.

Ja, mycket att tänka på....

Sol, vind och vatten

Väl, sol är det iallafall och vatten finns där i poolen. Men var är vinden? Inte ett vindpust. Så fruktansvärt varmt...och inte ett vindpust. Var faktiskt tvungen att gå in en sväng.

Mannen ringde och frågade om inte vi kunde försöka vara dinerade när han kom hem, dvs att barnen skulla vara mätta och nöjda...så kanske vi åker och tar ett kvällsdopp. Det blir nog kul för de små liven.

När jag var liten

När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.
När jag var liten kunde jag trolla.

Det var innan de lärde mig att jag inte kunde

Av Jonas Gardell

Varför är pungen så känslig?

Nu har entligen grabbens pungkulor hittat hem. På 1-årskontrollen uppmärksammade läkaren att testiklerna inte hade kommit ner i pungen och gav honom ett halvår till innan en eventuell operation. Och nu är de på plats. Helt utan operation. Fast det är ju nu frågorna dyker upp. När börjar ett pungspark att göra ont? Man vet ju att killar är känsliga där nere, men grabben verkar ju inte bry sig så mycket...än...och han är ändå världens största klantarsel. Han ramlar ju både här och där och måste ju ha slagit i paketet en del gånger. Gör det lika ont för små barn som för vuxna? Hmmm...ska kanske investera i en susp. Mannen kommer inte ihåg när det började göra ont och jag har ju ingen aning om sånt. Det skulle ha funnits en handbok om det här att vara mamma till en liten kille.
Annars njuter vi av solen. Har varit stekhett idag. Barnen har badat lite och haft roligt utomhus. Själv har jag varit duktig och klippt gräsmattan, tvättat kläder och golven är shinade. Har även hunnit med en fika med grannen. Det här är sista veckan på dagis för kidsen och sen har de sommarlov. 7 härliga veckor utan en massa måsten. Ska bli trevligt.

Världens mest distréa mamma

Det måste nog vara mig, det. Mannen glömde sin plånbok hemma idag och jag åkte ut för att lämna den till honom. Barnens snälla farmor passade barnen så de skulle slippa att bara sitta och gnälla i bilen. Så jag fick lite tänketid...och det var då jag kom på det. I februari var grabben hos Fotofabriken för att fotografera sig. Vi fick hem en skiva med bilder som vi kunde titta på och sen bestämma oss för vilka bilder vi ville ha. Jag hade helt och hållet glömt bort skivan. Tills idag. Men nu har vi iallafall tittat på den och smått bestämt oss för vilka kort vi ska välga. Sen får vi se hur vi gör, om vi ska ge bort bilder i presenter...Har för mig att de stora bilderna kostade över 900 spänn att framkalla och de "små" kostade 400. Dyrt satan. Det ingick visst en liten förstoring och 12 bilder i en fotobok. Ska ringa imorn och boka en tid för genomgång av bilderna. Om jag inte glömmer bort det.

Kackel i grönsakslandet

Nåja, har inga hönor utan upptäckte en snigel i mitt salladsland. Vilken fräcking. Äta av min sallad. Tänka sig. Men den fick sig en flygtur. Så får vi hoppas att den kan hålla sig borta.

Undrar verkligen vad man ska hitta på imorn. Hoppas på fint väder...då kan jag ju kanske klippa gräsmattan. Kanske. Det beror ju lite på hur grabben beter sig. Det är framsidan som är i akut behov av en liten klipp, men där kan jag ju inte klippa när grabben springer omkring. Får väl vänta med det tills mannen kommer hem eller ta det på tisdag. Sista veckan för barnen på dagis innan de tar sommarlov. Shit. Får väl försöka njuta av dissa sista dagarna av "frihet".

Nu har jag varit duktig

Nu har vi stört oss på leksaker i vardagsrummet i över ett år. Nu tog jag tag i problemet. I och med att grabben har sitt rum på övervåningen och sällan får vara inne på tjejens rum så har ju en hel del leksaker hamnat i vardagsrummet. Han måste ju oxå få ha leksaker någonstans på nedervåningen. Nu har jag burit upp skrivbordet från gästrummet/kontoret samt alla pärmar. Alla leksaker in på gästrummet och vips så blev det ett lekrum. Grabben är stormförtust. Så visst ha jag fått gjort lite medan mannen jobbar. Fast min rygg säger att jag nog borde ha slappat i stället. Men jag tog tillfället medan tjejen var hos kompisarna och grabben sov (i över 3 timmar) och fick ordning på vardagsrummet.


Bobs be natural

Jag gillar att testa nya saker. Fick ett mail från Smartson om man ville vara med och testa BOB be natural. Nya produkter från BOB. Spännande. Är ju inte så förtjust i deras sylt, men saften är ju god. Här är länken om någon mer vill testa. Ska bli roligt att se om man blir med på den här testen.

http://smartsontestpilot.se/bob-be-natural/bli-testpilot/


Knorr bags of taste

Har, i egenskap av buzzadorare, fått lov att testa Knorrs bag of taste. Ni har säkert sätt den där reklamen där man lägger kycklingbitar i en påse, häller på krydda och sen in i ugnen. Passar utmärkt att jag får testa den nu...för i morn ska vi ha sillunch och tjejen är ju inte direkt förtjust i sill. Så då ska hon få "bags of taste"-kycklinglår. Ska bli spännande att se om det är så enkelt som det ser ut på reklamen.

Midsommarfirande inomhus

Har nyss kommit hem från midsommarfirande på dagis. Det verkligen ösade ner...regn, regn och åter regn. Men det är ju typiskt för det svenska midsommarfirandet. Men personalen på dagis hade löst regn-problemet på ett alldeles utmärkt sätt. De hade flyttat midsommarstången in. Så det blev dans, dragspelsmusik och picknic inomhus. Mycket trevligt. Barnens farmor och farfar kom också och deltog i firandet. Det var ju tur...så hann även jag att ta en kopp kaffe. Redan innan dansen drog i gång klättrade grabben upp på en stol...som välte och blev lite ledsen. Tjejen skötte sig utmärkt. Hon är så duktig. Satt still medan hon åt sin bulle...medan grabben rännde omkring och försökte sno alla andras fika. Efter fikat började tjejen springa och leka...medan grabben drog i gång med sitt eviga klättrande.

I morn är det midsommarfirande på riktigt. Då hoppas vi på bra väder...för jag tror nog inte att det kommer att bli någon inomhus-dans då...


Nu är det faktiskt lite synd om mig

Har gått och blivit genomförkyld. Det är nog sonen som har smittat ner mig, han är också förkyld. Fast han är ju så jädrans pigg. Hur kommer det sig att när en vuxen blir förkyld så vill man gå och självdö bakom grannens häck, medan barnen bara verkar bli piggare? I morse klättrade han upp på köksbordet x antal gånger och när han tröttnade på att jag plockade ner honom därifrån satsade han heller på att klättra upp på sin systers skrivbord. Så vad gjorde jag? Jo, jag skickade skitungen till dagis. Han har ingen feber och är pigg, då kan han terrorisera dagispersonalen lite istället. Fast där är han väl rena drömungen...

Nej, nu ska jag sätta mig gott till rätta i soffan och läsa sista boken i serien om Claire (Diana Gabaldon) och bara tycka lite synd om mig själv. Kan förresten varmt rekommendera Gabaldon-böckerna. De är tjockare en bibeln, men otroligt lättlästa. Handlar om hur livet blir för en kvinna som på 40-talet går genom några Stonehenge-liknande stenar och hamnar på 1700-talet...Mycket, mycket bra. Har ju en liten bok-blogg på boktipset.se där jag skriver om böckerna jag har läst. Om ni går in på boktipsets startsida och söker efter ett medlem med namn Nina Bredberg så hittar ni nog mig.

Strul och atter strul med Tele2

I dag ringde jag Tele2 igen...och äntligen fick jag åtminstone ett svar på varför vi inte har något bredband. Det är för att vi ska byta leverantör. Det sägs ju att man ska vara kritisk och aatt när något inte fungerar så ska man byte till något som fungerar. Telia fungerade prickfritt för oss de åren vi använde dem. Sen bytte vi till Tele2...och det blev en mängd större och mindre avbrott. Vi valde att köpa ett Telia kontant surf bara för att ha för säkerhets skull. Och det var ju tur. För senaste avbrottet blev ju ett riktigt långt avbrott. Det bröts 11:e maj. Bytte i efterhand till Telia och nu visar det sig att Tele2 inte kan laga felet då vi ska byta leverantör. Resultatet? Jo, vi blir utan bredband i 2 månader till...Varför kunde de inte sagt det för länge sen? De trodde även att avbrottet berodde på att vi bytte vår fasta telefoni till Telia. Men det fungerade ju bra (vi bytte telefonin innan bredbandet bröts). Trodde ju också att det kunde bero på Telia, men när jag pratade med Telia så kunde de se att Tele2 hade bytt underleverantör samma dag som bredbandet bröts...Qadracom, tror jag underleverantören hette. När jag pratade med Tele2 idag fick jag först prata med en halvsur support-tjej, därefter en snorkig fakturatjej som på nåt sätt bröt samtalet och sista gången en riktigt trevlig tjej. Hon tyckte ju också det var konstigt att de inte skulle kunde laga bredbandet och efter lite om och men fick jag som "kompensation" att jag slapp betala för de 2 sista månederna. Skulle ju bara fattas...varför betala för något som inte fungerar? De två första försökte få mig att värka som värsta boven...mitt fel att jag bytte leverantör för att deras bredband inte fungerade. Sista tjejen förstod helt klart att jag ville byta. Självklart vill man ju ha något som funkar. Men-men...det blir Media Markt eller Elgiganten som förlorar pengar på vårt bredband-strul. Vi hade nemligen tänkt att köpa en 10" dator för att ha där uppe och bara latja med. Men vad är meningen med det när vi inte har internet? Orkar inte köpa ett till mobilt internet.

Annars har vi fått fast det eldfasta teglet på grillen. Snart redo för midsommargrillningen...härligt. Ska bli kul att fira med goda vänner och familj.

Grabben har gått och dragit på sig en rejäl förkylning. Han är så rosslig. Låter som om det sitter flera kilon med slem i luftvägarna. Problemet är ju bara att han inte hostar upp skiten. Knappt någon hosta alls. Han bara rosslar och har ont i halsen, men ingen feber. Får väl se om det blir dagis imorn. Annars får han väl följa med mig och köpa grillkött.

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

 

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

 

Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.

 

Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.

Text: Okänd


Krama mig ofta

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!

Text: Stina Norén


Dikt om pojkar

Pojkar förekommer i diverse storlekar, vikter och färger.
De påträffas överallt - ovanpå, under, klättrande på, hängande i, springande runt och hoppande över.

Mödrar älskar dem, små flickor avskyr dem,
äldre systrar och bröder tolererar dem,
stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.

En pojke är sanningen med en sotfläck på näsan,
visheten med bubbelgum i håret
och framtidshoppet med en groda i fickan.

En pojke är en magisk varelse - man kan stänga ute honom
från sin slöjdverkstad men inte ur sitt hjärta.

Och när man kommer hem om kvällen
med bara spillrorna av sina drömmar och förhoppningar kvar,
då är det han som lagar dom igen med två magiska ord:

Hej, mamma!

Text: Okänd

Fingrar och tår

Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son, han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!

Mitt barn i min famn, jag viskar ditt namn,
och plötsligt känns det som om all världen försvann,
som tiden stod still, en son, han finns till!
En livets gåva är du min lilla!

Tänk blodet i mig blev blod ini dig
vandrar genom tider, ådror och märg,
släktled i mig blir släktled i dig
här är du - en av oss,
en ny länk i livets kedja.

Jag lånar dig jag, min skatt, för ett slag,
en stund så kort som vore den ett andetag,
en vindpust av tid är ditt och mitt liv
en livets gåva är du min lilla!

Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!

Text: Okänd

Dina barn

Dina barn tillhör inte dig,
de är söner och döttrar av själva livets längtan.
de kommer genom dig, men inte från dig,
och fastän de är hos dig tillhör de dig inte.
Du kan ge dem din kärlek men inte dina tankar,
ty de har egna tankar.
Du kan hysa deras kroppar men inte deras själar,
ty deras själar befinner sig i morgondagens land
som du inte kan besöka, inte ens i dina drömmar.
Du kan sträva efter att likna dem,
Men försök inte att göra dem lika dig själv.
Ty livet går inte tillbaks, och dröjer inte vid igår.
Ni är de bågar från vilka era barn skickas ut som levande pilar.
Bågskytten ser målet på det oändligas stig och
han böjer dig med sin makt
för att hans pilar skall gå snabbt och långt.
Låt dig i glädje böjas i bågskyttens hand.
För liksom han älskar pilen, som flyger, älskar han också bågen,
som är stadig.

Text: Profeten av Kahlil Gibran




Jag önskar dig

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.

Text: Okänd


LG Cinema 3D

Fick ett mail från Smartson om att testa en TV. LG Cinema 3D, visst vore det spännande om jag kunde få komma med? Men undrar hur stor chans det är ägentligen... Om fler är intresserade av att testa turen så kan ni kolla in det här:

http://smartsontestpilot.se/lgcinema3d/bli-testpilot

Har bara kommit med i deras tester en gång tidigare. Fick hem en film. Den var ju faktiskt riktigt bra! Tänk om vi då hade haft en bra TV att kunna se den på...Barnen skulle tycka det va jättekul med 3D. I framtiden kommer det ju säkert 3D-spel och det skulle jag villa testa på!


http://www.youtube.com/watch?v=2G35aVC-w7c





Plötsligt händer det

Har nog tyvärr inte vunnit 50000 per månad i 25 år, men jag har städat. Ok, jag torkar köks- och vardagsrumsgolvet varje dag, men nu har jag plockat, städat, dammsugit och torkat hela huset! Förutom tjejens rum...tänkte ta det imorn. Visst är jag duktig.

I dag har grabben varit på rejält gnällhumör. I stort sätt gnäll ända sen han kom hem från dagis...han har väl inte sovit så gott eller så kan det vara tänder på g. Han var nemligen snorig med.

Tjejen höll på att få ett psykbryt. Jag sa åt henne att i dag behövde hon inte springa iväg på besök till kompisarna. Skickade även hem grannungarna som kom ner. Hon har styrt och lekt varje dag i flera veckor nu och jag tänkte det kunde vara skönt, både för oss och henne, att få ta det lite lugnt en eftermiddag. Så hon och mannen byggde bilbana i stället och hade lite trevligt.

På torsdag har jag tänkt mig iväg till frissan...ska bli spännande att se barnens miner när jag ska hämta dem på dagis sen. Kommer de att känna igen morsan?

Har verkligen utfört ett dagsverk

I dag har vi, med god hjälp av underbara svärföräldrar, putsat klar grillen, planterat 7 meter häck, städat, tvättat alla sängkläder och handdukar, klippt gräsmattan och, sist men inte minst, hunnit med en kopp kaffe.

Tjejen har mestadels lekt med grannungarna och grabben har man fått jaga hejvillt. Han försökte äta lite putsbruk, hoppade i det skitiga poolvattnet (där thuja-buskarna hade stått), klättrat på köksbordet, klättrat på utebordet, ramlat ur poolen, bråkat med syrran, bråkat med pappa, ätit toapapper, försökte stoppa en traktor i toaletten, klättrat upp på syrrans skrivbord, ätit syrrans godis mm. Fatta att det är svårt att hinna med allt annat som ska göras hemma när man har en hyssunge???

Everything I do I do it for you

Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more
Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you
 

Look into my heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am - take my life
I would give it all I would sacrifice
Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it there's nothin' I want more
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you


There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way


Don't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - Ya I'd die for you


Ya know it's true
Everything I do - I do it for you


Artist: Bryan Adams


Angel

Spend all your time waiting
for that second chance
for a break that would make it okay
there's always one reason
to feel not good enough
and it's hard at the end of the day
I need some distraction
oh beautiful release
memory seeps from my veins
let me be empty
and weightless and maybe
I'll find some peace tonight


in the arms of an angel
fly away from here
from this dark cold hotel room
and the endlessness that you fear
you are pulled from the wreckage
of your silent reverie
you're in the arms of the angel
may you find some comfort there


so tired of the straight line
and everywhere you turn
there's vultures and thieves at your back
and the storm keeps on twisting
you keep on building the lie
that you make up for all that you lack
it don't make no difference
escaping one last time
it's easier to believe in this sweet madness oh
this glorious sadness that brings me to my knees


in the arms of an angel
fly away from here
from this dark cold hotel room
and the endlessness that you fear
you are pulled from the wreckage
of your silent reverie
you're in the arms of the angel
may you find some comfort there
you're in the arms of the angel
may you find some comfort here

Sarah Mclachlan


Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven
Would you help me stand
If I saw you in heaven
I'll find my way, through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please
Begging please

Beyond the door
There's peace I'm sure.
And I know there'll be no more...
Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Cause I know I don't belong
Here in heaven

Eric Clapton


En bro över mörka vatten

Som en bro över mörka vatten
När du är trött, när du vill fly
och oron viskar att din dag skall aldrig gry
jag är hos dig, känn handen kring din hand.
Var stilla var ej rädd.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig


När skuggan faller kall där du går fram
när fågeln ej längre syns och solen dör
jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus.
Var trygg och tro på mig.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig


Styr mot havet nu, seglar bort
nu är din korta stund, det liv du väntat på.
Jag är hos dig, känn handen kring din hand.
Var stilla var ej rädd.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig


Text & musik: Paul Simon
Svensk text: Åke Arenhill


Min ängel

Slut Dina ögon nu min ängel
Nu finns jag här hos Dig
Slumra så sött lilla Du min ängel
Allt kommer att ordna sig

Fast jag vet att vinden blåser kallt
När jag ser lugnet hos Dig glömmer jag allt
Kom till mig och ligg här i min famn
Du blir lugn så fort Du hör mig sjunga Ditt namn

Na, na, na
Slut dina ögon nu min ängel
Nu finns jag här hos Dig
Slumra så sött lilla Du min ängel
Allt kommer att ordna sig

Somna om låt drömmarna slå in
Jag vill ge Dig allt Du önskar vännen min
Men det jag har är inte särskilt stort
Men jag finns här när Du slumrar bort

Na, na, na
Slut dina ögon nu min ängel
Nu finns jag här hos Dig
Slumra så sött lilla Du min ängel
Allt kommer att ordna sig

Text & musik: Ejemyr/Molinder/Persson
Artist: Cajsa Lisa Ejemyr


Ljuset inom dig

Mamma, min mamma
se vad jag kan
jag kan nu gå
och jag hoppar lite grand
för mina vingar de bär mig
varthän jag än vill
Flyger dit där du är
och följer ditt liv
Fast du inte ser mig
så är jag alltid där
någonstans runt om dig
i universums stora sfär
För jag färdas över ängar
bärs upp av en vind
tittar till dig och flyger ner
och ger en puss på din kind


Jag samlar dina tårar
och fyller på vår brunn
vars vatten blir till regn
som landar på din mun
och tränger in i din själ
för att läka de sår
som gör så ont av saknaden
av att du inte får


ha mig intill dig
närhelst du än vill
ge mig all världens kramar,
vad jag än vill och lite till
För du vill visa din kärlek
ge mig allt så fint
men mamma, din kärlek
känns från jorden o ända hit


Jag säger stolt till de andra
små änglar som är här
Titta - det är min mamma!
och hon håller mig så kär
Jag lyser utav stolthet
som blir till stjärnans ljus
som du ser om natten
när det släckts i varje hus


För jag är den stjärna
som lyser stark och klar
Jag är ljuset inom dig
som alltid stannar kvar


Text, musik & artist: Linda Almö


Jag vill ha en egen måne

Du har då aldrig trott på tårar
Det passar inte för en karl
Om man är över femton vårar
finns inga känslor kvar
Kan du förstå två våta kinder
Dom torkar lika snabbt igen
Man rår ej för att tårar rinner
När man har mist sin vän


Jag vill ha en egen måne som jag kan åka till
Där jag kan glömma att du lämnat mig
Jag kan sitta på min måne
Och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig


Du tror du vet hur allt ska vara
Du vet när allting passar sig
Utom när jag ska förklara
hur jag känner mig
Du bryr dig inte om mig mera
Och det har tagit mig så hårt
Du kan väl inte acceptera
Att någonting är svårt


Jag vill ha en egen måne som jag kan åka till
Där jag kan glömma att du lämnat mig
Jag kan sitta på min måne
Och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig


Text, musik & artist: Ted Gärdestad


Det vackraste jag vet

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover.
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum och tid.
Du ligger här bredvid, och jag känner när du andas.
Att älskas utav dig är det vackraste för mig.
Så sagolikt det är att se morgondimman lätta
när mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr.
En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet.
Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till.


Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.
Stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska och att älskas.
Vår kärleks varsamhet är det vackraste jag vet.


Det vackraste som finns är att vara någon nära,
när månen lyser klart över skog och mark så underbart.
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig är det vackraste för mig.


Stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska och älskas.
Vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet.
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig är det vackraste för mig.


Text & musik: Nanne & Peter Grönwall/ Maria Rådsten
Artist: Cecilia Vennersten


Det gåtfulla folket

Barn är ett folk
Och de bor i ett främmande land
Detta land är ett regn och en pöl
Över den pölen går pojkarnas båtar ibland
Och de glider så fint utan köl


Där går en flicka som samlar på stenar
Hon har en miljon
Kungen av Träd sitter stilla bland grenar
I Trädkungens tron


Där går en pojke som skrattar åt snö
Där går en flicka som gjorde en ö
Av femton kuddar
Där går en pojke, och allting blir glass
Som han snuddar
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk
Och de bor i ett främmande land
Detta land är en äng och en vind
Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand
Och far bort på en svängande grind


Där går en flicka som sjunger om kottar
Själv äger hon två
Där vid ett plank står en pojke och klottrar
Att jorden är blå


Där går en pojke som blev indian
Där, där går Kungen av Skugga runt stan
Och skuggar bovar
Där fann en flicka en festlig grimas
Som hon provar
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk
Och de bor i ett främmande land
Detta land är en gård och ett skjul
Där sker det farliga tågöverfallet ibland
Vackra kvällar när månen är gul


Där går en pojke och gissar på bilar
Själv vinner han jämt
Fåglarnas sånger i olika stilar
Är magiska skämt


Där blir en värdelös sak till en skatt
Där, där blir sängar till fartyg en natt
Och går till månen
Där finns det riken som ingen av oss
Tar ifrån dem
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket
Alla är barn och vi tillhör det gåtfulla folket


Text: Beppe Wolgers
Musik: Olle Adolphson


Den gudarna älskar

Jag har hört att man säger
Jag hoppas det stämmer
Den gudarna älskar dör ung
Jag fick bära en ängel
På flykt genom tiden
Så skör som en stängel, så lugn
Du skall slippa bli ledsen ramla och slå dig
Aldrig gå vilse, när gudarna får dig
Och jag lovar att vinka
När natten är stilla och stjärnorna blinka
Då kan jag nå dig


Den gudarna älskar
Den gudarna älskar
Den gudarna älskar min ängel - dör ung


Jag har anat en lycka
Men nu skall jag smycka
Ditt minne med rosor och sång
Du finns kvar I mitt hjärta
Min kärlek och smärta
Jag vet att vi träffas en gång
Men inga tårar skall trilla
Så sov du lilla
Som när jag bar dig
Se gudarna har dig
Och fast du aldrig fick se mig
Så var jag med dig
Och jag skall minnas
Och jämt skall du finnas


Den gudarna älskar…


Jag är fånge I tiden
Var hittar jag friden på jorden
Invid en grav
Du har frihetens blomma
Mina händer är tomma
Och sorgen är ett hav
Så här står jag och gråter
Och önskar dig åter
Till jordens pina du lilla fina
Fast jag vet du har ro nu
Och du skall bo nu
Bland nya vänner
Där ingenting skrämmer


Den gudarna älskar…


Text, musik & artist: Py Bäckman
Album: Outgivet


Kärleken kommer

Kärleken kommer och kärleken går
ingen kan tyda dess lagar.
Men dig vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.


Mitt hjärta är ditt
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.


Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas intet i världen.
Rosor slår ut ur de hårdaste mark
som sol över mörka gärden.


Mitt hjärta är ditt
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.


Text Nils Ferlin


Nu ska familjen avmaskas

Tjejen har gnällt över att det kliar i stjärten ett tag, så nu ska jag testa att avmaska henne ifall det kan vara springmask. Alla symtom tyder på det. Det räcker ju inte att bara maska av henne, hela familjen ska köra racet. Så imorn kommer vi att kissa och bajsa rött...spännande. Ska även tvätta alla sängkläder, handdukar och badrummet. Så vi vet vad vi har att göra. Det "roligaste" ska ju bli att få tabletterna i kidsen. Kan ju inte göra som med hundarna och trycka tabletten i halsen på dem, så vi får köra katt-tricket, smula ner det i maten. De hade inget flytande medel på apoteket, så vi fick testa tabletterna.

I går och idag har vi gjort av med lite pengar. I går fick barnen nya skor och jag hittade skor till kompisarnas bröllop. I dag åkte vi till Bauhaus och köpte eldfast tegel för att ha till grillen...svindyrt...25 spänn per sten och jag köpte 39 stycken!! Sen åkte vi till Billbäcks och mötte upp barnens farmor, farfar och faster. Köpte 14 tujor, så nu ska vi börja på häcken. Först blir att plantera mot grannen och promenadvägen. Räcker väl inte så långt med 14 plantor, men det är ju en början. Synd att vi inte fyller år på sommaren, för kunde vi ha önskat oss tujor i födelsedagspresenter...lite tokigt att få det runt juletider...jaja...Vi är på G iallafall!!

Efter Billbäcks (där grabben självklart hittade alla vattenpölar och vattendammar och blev dyngsur) åkte tjejen med sin faster till Söderköping för att gå på cirkus. Hon har sätt så fram emot det. I morse vaknade hon innan 6 och började tjata om cirkusen. Hörde att de hade fått plats längst fram, så jag har nog en överexalterad tjej som kommer hem när som. Kul för henne.

I morn blir det ju avmaskning, städning, plantering och att putsa klart grillen...om barnen sköter sig och grabben kan låta bli att äta putsbruk. Får väl putsa medan han sover annars...Blir svettig bara vid tanken.

Mannen har varit på svensexa hela dagen. Grabbarna skulle spela paintball, grilla på himpan och sen whiskeyprovning. Kul i åskan och regnet.

Är visst lite sentimental idag..

Satt och surfade runt på nätet och kom över den här dikten. Tyckte den var så gullig och då kom jag på det. Det var ju dikten jag läste för tjejen på hennes dop:


Älskade barn

Så kom du till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.

Ditt liv ska vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.
Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka svår att förklara.


Har inte blivit religiös...

...men dikten Fotspår i sanden är så underbart vacker. En liten tröst till alla som möter motgångar och ofattbara sorger. Man säger att tiden läker alla sår, men så är det inte. Tiden suddar bara ut de hårda kantarna.

Fotspår i sanden

FOTSPÅR I SANDEN

En natt hade en man en dröm. Han drömde att
han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans
liv fram. Han märkte att vid varje period i
livet fanns spår i sanden av
två par fötter:
det ena spåret var hans, det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv framträdde,
såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då
såg han att många gånger under sin levnads
vandring fanns det bara
ett par fotspår. Han
märkte också att detta inträffade under hans
mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han
frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den
gången jag bestämde mig för att följa Dig,
att Du aldrig skulle överge mig utan gå
vid min sida hela vägen. Men jag har märkt
att under de allra svåraste tiderna i mitt
liv har det funnits bara
ett par fotspår.
Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig
när jag behövde Dig mest."

HERREN svarade: "Mitt kära barn, jag älskar
dig och skulle aldrig lämna dig under tider
av prövningar och lidande. När du såg bara
ett par fotspår - då bar jag dig.


Putsbruk är inte hälsosamt för småbarn

Oj, vad fort tiden går...I lördags var jag på möhippa. Mycket trevligt. Bubbelbad, lunch på Ramunderberget och sen bad och middag i Lundby. Goda vänner och trevligt sällskap. Valde att vara nykter...lika bra det för det var ändå för varmt att dricka alkohol!

Gissa vad minsta skitungen gjorde igår då? Jo, han satte i sig en munfull putsbruk. Som tur var så hade det hunnit torka lite...Putsbruk innehåller släckt kalk som är mycket frätande, men vi hann skölja ur en del från munn och ansikte. Ringde 112 och frågade efter Giftinformationcentralen, men innan de satte över mig så ville de ju veta vad som hade hänt. Sa att ungen hade ätit putsbruk och då ville de först skicka ambulans...det säger ju lite om hur farligt det kan vara! Men jag sa att han verkade inte påverkad och att han, 10 minuter efter, satt och åt lax. Då fick jag äntligen prata med Giftinfon...Hon sa också att det kunde vara farligt, men att vi fick väl hålla koll på om han fick ont i munn och svårigheter med att svälja. Släckt kalk är mycket frätande och om man får det i ögonen ska man åka direkt till sjukhus...samt om barnet sätter i sig putspulver. Lilla skitungen.

Sen gick vi en tur med lilla Stumpan (lejonbergaren vi promenerar med ibland). Inte så roligt att göra på kvällen med 2 bråkiga barn. Tjejen ville gå längre. Grabben ville absolut inte sitta i vagnen. Allt blev lite fel. Käftade lite på tjejen. Ställde ner grabben (som faktiskt gick nästan 1 kilometer själv!!!). Tänkte för mig själv att om 1 timme sover barnen...Kvällarnas höjdpunkt är när man har lagt grabben och tjejen ligger i sin säng och tittar på film. Då sänker lugnet sig och man kan bara vara. Eller vara och vara...ut och plocka in tvätt, samla ihop lite leksaker, vattna grönsakslandet och tomaterna, mata fiskarna, mata katten...mm...

Fortfarande inget internet

Plus till Tele2 för att de hörde av sig ang mitt kritiska inlägg om mitt värdelösa bredband...som ännu inte fungerar. Börjar snart vänja mig vid trögt mobilt bredband...

Har haft besök av mina föräldrar, min bror och hans flickvän. De stannade 5 dagar och det var mycket trevligt. I går fick vi äkta thaimat (flickvännen är från Thailand) och det var HUR gott som helst. Namnam.

I helgen fixade vi halva skogsområdet, får väl hyra in ett firma att ta sista halvan. Blir nog bra när det blir ferdigt. I måndags vände vi näsan mot Kolmården och hade kul med djuren. Tjejen kramade Bamse och vi såg delfinshowen. Fast showen har inte ändrat sig mycket sen vi såg den för 2 år sen...Klappade som getter, grabben jagade grisar och vi hade tur med vädret.

I går jagade vi en Thai livs affär. Två jag trodde fanns kvar hade lagt ner och den jag trodde hade hade lagt ner (och som vi gick till sist) fanns kvar. Så vi fick äkta thaimat med thaiingredienser gjort av en äkta thaitjej. Kan inte glömma hur gott det var. Tack till Aumphai för god mat!!

Vi har blivit promenadkompisar med en hund vid namn Stumpan. Tjejen och grabben har redan blivit goda kompisar med lilla Stumpan...eller lilla och lilla...hon är en lejonberger. Så god och snäll. Ska ut och gå med henne ett par gånger i veckan. Perfekt för min hundtokiga dotter när vi inte har tid eller råda med en egen hund.

RSS 2.0