Sommaren är här

Nu är det verkligen länge sedan jag skrev något här. Kan bero på en ständig tidsbrist. Under maj jobbade jag heltid, studerade heltid, tog hand om barnen och hade en tenta. Samtidigt fick mannen jobb i Linköping, vilket innebar långa dagar för honom. Det blev en tuff månad, men jag överlevde!
Juni jobbar jag också heltid, plus att jag hade en tenta i början av månaden. En tuff början på sommaren, men efter den tentan kunde jag släppa skolarbetet. Jag kan även stoltsera med att ha klarat alla tentor mitt första år på Lärarutbildningen! Inte en ända omtenta...och det känns skönt. Men jag har kämpat hårt! Det är rätt tufft att plugga, ha ett jobb och samtidigt ta hand om barn och hem. Kan tillägga att hemmet ser lite bombad ut, fast det är mest alla leksaker som grabben hinner att dra fram i loppet av en dag.

För att kunna orka med allt, så struntar jag oftast i alla leksaker. Vi brukar att städa tillsammans ett par gånger i veckan. Köket brukar jag att göra i ordning varje kväll, torka av golv och bänkar. Badrummen kör vi en gång i veckan och sedan dammsuger vi resten av huset ett par gånger i veckan. Tjejen är jätteduktig på att dammsuga...när hon känner för det. Det gäller bara att inte ha damm på hjärnan. Jag hoppas bara att RUT bidraget finns kvar när jag börjar jobba, för då ska jag ha städhjälp. Eller kanske innan...vi får se.

Grabben har börjat prata en hel del nu. Mycket babbel som vi inte förstår, men det verkar ha lossnat. I går kom han och klappade mig på knäet: "Mamma, sitta knäet." Innan har han bara sagt "Sitta här". Han är inne i en tåg period, han skulle kunna sitta i timmar och bygga med tågbanan och köra tåg. Fast han vill ju gärna att vi sitter tillsammans med honom och leker.

Tjejen har ett humör som en berg- och dalbana. Hon är sur, arg, ledsen, glad, gosig om varandra. Det är lite tufft, för vi vet aldrig vart vi har henne. Det känns som en balansgång. Inte blir det lättare när hon ifrågasätter allt och protesterar på det mesta. Det går nog inte en dag utan att vi blir riktigt osams och bråkar.

Dagens plus går till Anticimex. Ringde i dag och förklarade vårt problem med getingar som har valt att flytta in under en takfot (på baksidan, över altandörren). Vi ser inte kupan, så vi kan inte ta bort den. Var och sprutade lite radar, men det hjälpte inte stort. Förra gången fick vi vänta nästan 3 veckor på hjälp, nu kommer de redan i morgon. Så glad!!! Jag vill också ge ett plus till Matvaran.se. De har gjort mitt liv mycket enklare. Nu kan jag bara beställa det jag vill handla på nätet och sedan åker jag och hämtar matkassarna på Ica Maxi. Så smidigt!

RSS 2.0