Svininfluensavaccin...

Har bestämt mig...imorn blir det spruta! Orkar inte lyssna på alla myter om att man kommer typ att dö om man väljer vaccinera sig...Skit på er alla ni som inte respekterar att vissa av oss faktisk vill vaccinera oss!


Gravid vecka 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.
Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln

(www.gravid.se)

 


Stackars katten

I går upptäckte vi att katten hade en pupill som var mycket större än den andra. Åkte till veterinären idag, och hon kunde tyvärr inte säga vad det var för något. Han är ju som normalt annars, så inget tyder på hjärnskada, hjärnskakning eller infektion. Hans ögon rinner inte mer än normalt (han är halvt perser så rinniga ögon hör ju till rasen...). Hon gav honom en dråppe i ögat som skulle ta bort evt tryck, och nu i eftermiddag upptäckte vi att pupillen var jätteliten. Så innan vi var hos veterinären hade han en jättepupill, nu har han en minipupill....Får väl ringa veterinären igen imorn om den inte blir normal igen.


Inte konstigt att man blir trött:

Här är våran To Do-lista:

  • Åka till IKEA för att köpa en hög barnstol, trådbackar, hatthylla och krokar.
  • Städa garaget
  • Städa huset
  • Städa i trädgården
  • Klippa gräsmattan
  • Plugga
  • Hitta en soffa
  • Hitta ett större akvarium
  • Hitta en matta till övervåningen
  • Storstädning i köksskåpen

 

 


Sleepless

Jaha, nu har tjejen kommit in i en mardrömsperiod. Hon vaknar mitt i natten, är jätteledsen och vill bara ligga och kramas. Mannen ligger på övervåningen så att när hon vaknar tar jag in henne till mig och när hon somnar kan jag lägge över henne på andra sidan av sängen. På så sätt får alla sova lite...Ligger vi alla 3 i sängen så har hon en tendens att villa ligga som en igel på mig. Det blir varmt och ingen sover särskilt bra. Hoppas bara att mardrömsperioden snart tar slut.......

Annars är plattorna på framsidan lagda. Blev jättesnyggt!!


Var hos barnmorskan idag

Många säger att omföderskor får större mage andra gången, men inte jag...Var hos barnmorskan idag, ligger över kurvan men är inte lika stor som jag var med Linnéa. Har inte gått upp lika mycket i vikt heller. Busungen där inne var inte samarbetsvillig, MiniMe flyttade på sig varje gång hon skulle lyssna på hjärtat.

Annars så var vi i Uppsala i helgen. Om vi åker upp igen så kanske vi ska stanna en extra dag, så d inte blir så stressigt. Största höjdpunkten för lilltjejen var det att få åka buss...två gånger till och med! Hon fick en buss-leksak och den lekte hon med hela morgonen och satt och småpratade om Anna och åka buss.

Har lite dåligt samvete för att hon får gå så långa dagar på dagis. Hon trivs jättebra,, men är ofta så trööööööööööött när jag hämtar henne. Men nu är det inte många månaderna kvar, sen blir hon korttidsbarn igen.


Så jävla gravid...

Är ju bara i vecka 25, men den här lilla bebisen håller verkligen låda. Linnéa var mycket lugnare i magen...den här sparkar så det nästan gör ont! På måndag ska jag till barnmorskan, det ska bli spännande o jämföra alla mått och grejer...

Imorn ska vi åka till Uppsala om alla håller sig friska. Hoppas det. Först ska Linnéa fotograferas, sen åker vi direkt upp till Uppsala och ska umgås lite med Anna.

Stenplattorna kom idag, det kommer att bli jättesnyggt...Lite annorlunda stenar mot vad alla andra har! Men så är vi ju lite udda...


Kanelbulledag...

I dag när jag vaknade så lovade jag tjejen att vi skulle baka kanelbullar och så blev det! Vi tog med oss alla grejer och åkte till Söderköping. Linnéa var med på allting, hon fick röra i mjölet, hon fick kavla, ha på smör, söcker, kanel och rulla. Jätteduktig tjej! Hon tyckte det var jätteskoj...och jättegott! Hon satte i sig 2 kanelbullar sen... Men nu blir det väl inget mer baka innan jul och pepparkakorna ska bakas!


4 oktober 2009

I dag när jag vaknade så lovade jag tjejen att vi skulle baka kanelbullar och så blev det! Vi tog med oss alla grejer och åkte till Söderköping. Linnéa var med på allting, hon fick röra i mjölet, hon fick kavla, ha på smör, söcker, kanel och rulla. Jätteduktig tjej! Hon tyckte det var jätteskoj...och jättegott! Hon satte i sig 2 kanelbullar sen... Men nu blir det väl inget mer baka innan jul och pepparkakorna ska bakas!


1 oktober 2009

Äntligen har vi beställt stenar!! Så jag kanske slipper svära över all grus man drar in under skorna på vintern!! Det blev gråa stenar med ett coolt mönster...så får vi hoppas att vi hinner lägga dom innan snön kommer.

1 oktober 2009

Var hos tandhygienisten idag...och jag överlevde. Fast det blev ju rena blodbadet, hade inflamerat tandkött o tandsten. Men nu är det bra...tills nästa gång...

I går hade Linnéa en faster Anna-dag och det första hon frågade efter i morse var ju sin Anna. Annars brukar hon fråga efter sin pappa...

Är så himla trött så jag orkar inte skriva något vettigt...ska ge tjejen lite välling, äta en macka och sen däcka i soffan.


RSS 2.0