Förvånad? Icke!

I går var vi på sjukhuset och ögonkliniken med grabben. Han har ju börjat skela lite till och från. Det började ju inte så bra. Hade tid 13.20 och fick komma in 14.10. Läkaren pratade dåligt svenska och var inte barnvänlig. självklart reagerar ett barn med att skjuta bort händer som kommer nära ögonen. Och varje gång grabben försökte vrida bort huvudet, skjuta bort läkarens händer eller vrida på sig, stönade och suckade läkaren. Barn märker ju det och då blir ju situationen 10 gånger värre. Såg flera andra ögonläkare som tog emot barn, de var glada. lättsamma och trevliga. Min var sur, tvär och butter. Typisk våran tur att få en sådan läkare! Kan man byta specialistläkare? I så fall vill jag ju göra det till nästa gång. För självklart blir det en nästa gång. Grabben fick ögondroppar som skulle vidga pupillerna, sen fick vi vänta 40 minuter till. När vi kom in igen skulle läkare titta in i ögonen, grabben protesterade, läkaren suckade och till slut blev grabben jätteledsen. Då sa läkaren bara att vi kunde gå ut och vänta 30 minuter till...jag sa att det inte kom att hjälpa, att nu vill inte grabben mera. Men läkaren gav sig inte. 30 minuter. Jaja. Men efter 30 minuter blev ju grabben ledsen bara av åsynen av läkaren. Förstår honom. Läkaren borde ta en vänlighetskurs...särskilt om man ska jobba med så små barn.

Inte fick vi så mycket info heller. Vi ska tillbaka inom en månad. Då får grabben lugnande medel innan synundersökningen. Sen pratade han något om lapp för ögat eller glasögon. Men jag förstod inte så mycket, för hans svenska var inte världens bästa direkt. Han pratade för fort och när det är en stark brytning på det + fackspråk så är man ett levande frågetecken. Var dock för trött för att orka bråka. Man blir gärna det efter 3,5 timme på sjukhuset.

Min lilla knasboll

Nu har grabben fått för sig att det är kul att snurra runt, runt, runt, runt...tills han blir snurr i skallen och går in i en vägg eller liknande. Måste vara efter att han ramlade ner från våran säng. En smärre hjärnskada. Knasboll.

I dag gick han och körde omkring på sin storasyrra i gå-vagnen. Hon satt i och han for omkring med henne. De hade riktigt kul. Sen älskar han sin nya krokodil-leksak. Det är en krokodil i trä, som sitter på en lång träpinne, och när man kör runt på den klapprar den med munnen. Han tycker det är så kul att jaga runt på oss med den.

Var en sväng på öppna förskolan idag. Tjejen tycker ju det är så kul att dansa och sjunga och leka med barnen. Grabben också för den saks skull. Kändes lite trist. Nästa gång blir sista besöket på en stund. Grabben ska ju börja dagis, och då bör man inte gå till öppna på ett tag. Han ska ju vänja sig vid att vara på dagis utan sin mamma, och då kan det bli knasigt om man är på öppna och mamma inte går. Det bästa med öppna är ju att barna blir helt slut. I dag sov grabben i 3, 5 timme efter att vi kom hem...och tjejen slöade i sängen framför en Laban-film. Riktigt trevligt. Då hinner man få gjort något.

I dag gick kvällspromenaden till en lekpark här i samhället. Barnen hade jättekul och tjejen åkte rutschkana tillsammans med grabben. Han tyckte det var mest spännande att gå uppför trappan dock....

4-årskalas pt 3

Nu har jag beställt 2 stora rosa plastdukar, Hello Kitty tallrikar och muggar, klistermärken och armband som ska vara i Hello Kitty-godispåsarna, Hello Kitty-servetter...kul...mycket Hello Kitty blir det! Gjorde dock en stor blundare när jag skickade iväg inbjudningarna. Hade 3 kort som vi skulle lämna direkt, hade ju inte skrivit någon adress på dem, bara barnens namn...de 3 korten hamnade självklart tillsammans med de 10 andra som jag la på lådan. Men-men. Det var ju bara att skriva nya.

Det har varit mycket nu

I går hjälpte jag till på klädbytardagen här ute. En hel dag utan barn!! Skönt. Underbart. Fast det känns i ryggen att man har sprungit runt och vikt kläder, suttit i kassan och varit behjälpelig hela dagen. Men kul var det! Så jag ställer nog upp igen till hösten med. Har ju varit fast inventarie där nu de senaste 3 åren.

I dag har jag krattat bort lite sten från gräsmattan, vi plockade ut garaget för att kunna köra in golfen och byta bromser på den, jag mötte upp svärföräldrarna på stan för att köpa färg åt tjejen och nu undrar man ju vart dagen har tagit vägen.

Ska bli spännande att börja med tjejens rum nästa helg. På fredag drar vi i gång med att tömma rummet och spackla. Sen blir det måla, måla, måla. 3 antikvita väggar och 1 knallröd fondvägg där vi ska måla dit en Hello Kitty-figur...Blir nog bra! Och sen ska vi måla dit några blommer längst upp i nåt hörn. Kul. Hoppas bare kidsen sköter sig.

4-årskalas pt 2

Har skickat iväg alla inbjudningar. Förutom 3 stycken som vi ska lämna direkt. 2 till tjejerna på gatan och en till en tjej som jag inte visste adressen till. Det blir nog bra. 13 tjejer i åldern 3-5 år. Blir lite att hänga tummarna i!
Sen ska jag beställa lite Hello Kitty atteraljer från nätet. Hittade en bra party-sajt med olika teman. Så jag ska beställa en stor rosa plastduk (35:-), Hello Kitty papperstallrikar och muggar, presentpåsar och en liten Hello Kitty-grej att ha i påsarna tillsammans med godisen. Och självklart blir det en Hello Kitty tårta...

4-årskalas Pt 1

Nu har jag iallafall kommit så långt att jag har skrivit ut inbjudningskort...sen ska vi skriva dem. Problemet är ju bara vem man ska bjuda. Har utvecklingssamtal på torsdag och då tänkte jag fråga vem tjejen leker med, och bjuda dem. Det är ju svårt när man inte vet vilka hon leker med, jag vet ju vem hon brukar att prata om och dessa är ju självklara, men vad med de 4-5 hon aldrig pratar om? I går nämde hon en av dessa och sa att hon skulle få komma på kalaset... Om det blir så att vi bjuder alla tjejerna i hennes ålder på avdelningen blir det 12 tjejer i åldern 3-5 år. PARTY!! Och det kan man väl uthärda i 2 timmar? Eller? Några kanske inte kan komma...

Så här kommer inbjudningskorten att se ut, och sen kommer jag att skriva: Hej XXx! Det vore kul om du ville komma på mitt kalas den XX/XX kl 14-16. Kram Tjejen. OSA senast xx/xx
Det blir väl bra?




Jag undrar jag...

I dag på öppna förskolan pratade jag med en annan mamma som ville börja plugga till socionom. För 10 år sen var jag sugen på att ta den utbildningen, men nu känns det bara skrämmande. Att träffa alla familjer som har råkat illa ut, möta barn som blir misshandlade, fattiga och knarkare. Samhällets baksida. Jag tror nog inte jag skulle palla att jobba som socialarbetare eller kurator. Självklart skulle det vara skönt att få hjälpa dem som har det dåligt ställt, men tänk all hjälp som man måste avböja. Som inte riktigt passar in i gruppen för dem som får hjälp, att en familje kanske ska tvingas flytta från sitt hus för att få bidrag. Nya regeringen och försäkringskassan har ju inte gjort det lätt för en behövande familj och långtidssjukskrivna. Nej, jag skulle inte klara att stänga av känslorna. Förskolelärare blir nog bättre för mig...vill ju satsa på att bli specialpedagog och hjälpa barn med särskilda behov. Det tror jag nog passar bättre...

Tur att han är söt iallafall...

...annars hade jag nog sålt grabben till lägstbjudande. Han är ju helt hysterisk när det gäller lådorna med bröd och kex. Var i tvättstugan och hängde tvätt, tänkte på att jag måste köpa förvaringsglas på IKEA som man kan ha kexen, flingorna och allt sånt i. Så att grabben inte kan hälla ut skiten. Tittade upp...då hade grabben helt ljudlöst öppnat en låda, tagit flingpaketet (nyöppnat) och innan jag hann räta ryggen så hamnade alla flingorna på golvet. Skitunge.

Annars har vi varit ute en sväng och byggt en snöhäst. Visst är vi duktiga? Planerar en sväng in till stan imorn och spana in målarfärg och tapeter. Får väl se hur det går. Beror på mannens mage. Idag är jag dessutom så duktig att jag gör mannens favoritmiddag. Fyllda cheeseburgare. Alltid uppskattat.


Vart tar tiden vägen?

Hade planerat att städa lite idag. Iallafall plocka i ordning lite här och varstans...men nej. Inte en skit har jag hunnit med av det jag borde gjort. Har åtminstone gjort ren tvättmaskinen och torktumlaren. Problemet är nog att jag tror det ligger vatten mellan torktumlaren och tvättmaskinen (tumlaren står ovanpå tvättmaskinen)...när jag trycker på nerkanten av torktumlaren rinner det ut vatten. Kanske inte så bra...men det torkar väl. Tror det har runnit från kondensatorn (eller vad det nu heter), så den har jag gjort ren.

Annars planerar jag storhandla lite imorn. Med barnen. Alltid lika spännande. Det brukar oftast gå bra. Med mutor och hot funkar det mesta. Har ju en tjej som tjatar om MacDonalds...och jag tror att personalen tycker synd om ensamma mammor med 2 små barn. De brukar bjuda mig på kaffe och barnen får gratis glass och ballonger. Stort plus til MacDonalds Ingelsta...Problemet är ju om jag ska våga äta där igen. Kan ju vara därifrån jag fick magsjuka...

Inte celiaki iallafall

Celiaki-testet var negativt. Skönt, då slipper jag göra glutenfria pannkakor idag :-) Då tyder det mesta på antingen ballongmage eller stressmage. Får väl se vad doktorn har för teorier. Mannen skulle nemligen bli uppringd nästa vecka.

Grabben sov hela natten!! Han somnade strax efter 20 och sov till 5. Då ville han ha lite käk och sen var det myspys nån timme innan vi klev upp.

Hoppas han har tänkt sova bra efter lunch...tänkte kolla om jag hittade några fler intressanta utbildningar att söka. Hittils är mina val:

1. Förskollärarutbildningen i Norrköping
2. Förskollärarutbildningen i Karlstad (Distans)
3. Grundskollärarutbildning F-3 i Norrköping
4. Bassår för den som har läst MaB i Norrköping (då har jag garanterat plats på bl a Civilekonom-utbildningen nästa år)

Tänkte läsa lite mer om psykolog-utbildningen. Kan kanske vara intressant...


Celiaki eller stressmage?

Visst är det typiskt. I förrgår natt sov grabben hela natten, 19-5. Skööööönt. Men i natt började han hosta...och hosta...och hosta. Så självklart vaknade han x antal gånger. Vid 5 fick han välling och då somnade han om igen i våran säng och vi klev inte upp förrän 7.30.

Åkte till apoteket idag och fixade ett glutentest, probiotika och vitaminer till mannen. Så nu ska vi ta reda på om han har fått celiaki. Han har ju mått bättre nu när vi plockat bort gluten från hans mat, det har ju varit mycket enklare än jag först trott.

En av mannens jobbarkompisar trodde kanske han hade fått stressmage. Att han hade gått in i väggen. Symtomen stämmer överens med det oxå. Orkeslöshet, uppblåsthet, diarré, förstoppning, trötthet mm. Det kan ju stämma, det har varit mycket på senaste tiden: Grabbens åkommor, tjejens åkommor, vi har varit dåliga, ekonomin har varit spikrak åt helvete (iom att mannen inte har kunnat jobba så mycket) mm. Så det har varit några tuffa månader. Känner själv att man ibland bara haft lust att sätta sig i ett hörn och glo. Men det funkar ju inte riktigt.

Får i stället se fram emot klädbytardagen. Då ska jag ha en barnfri dag. Kan inte komma ihåg att jag har varit barnfri och frisk på länge...så det förvanar mig inte om jag skulle bli sjuk den dagen. Men då får jag väl trösta mig med att grabben snart börjar dagis...blir nog skönt för oss båda. Han är ju så aktiv och kräver en del stimulans. Plus att han har varit asjobbig nu några dagar. Jag får absolut inte sitta vid datorn eller ta fram en bok. Jag ska bära runt på honom, leka med honom eller bara sitta och titta. Det går bra, men så snart jag tar fram en bok får han värsta anfallet. Så det ska verkligen bli bra att lämna honom på dagis där han får lekkamrater.

Vad ska man hitta på?

Är jämt trött för tiden. Mannen med. Efter att barnen har lagt sig sitter vi bara som två fågelholkar i soffan och glor. Ofta smyger vi iväg och lägger oss redan runt 21. Vi orkar bara inte vara vakna längre...orken har tagit slut. Vårtrötthet kanske?

Har smått lovat tjejen att till helgen ska vi ta fram cykeln. Det ser hon jättemycket fram emot. Så jag hoppas på fint väder! Grabben älskar ju att vara ute och vandra omkring. Han har kommit på att varje gång vi tar fram skorna så ska han få gå ute. Det är lycka på jorden! Sen går han och hämtar skor. Lägger skor på konstiga ställen om vi inte visar tecken på att vilja gå ut. Skitunge.

I går kom han på hur man skulle öppna lådorna med kakor och bröd. Det blev tyst en minut och när jag kom ut i köket satt han bredvid de öppna lådorna med ett paket digestive-kex. Kan tillägga att kexen låg spridt runt på golvet och han knaprade så glatt. Blev jättestolt när han såg mig, titta mamma, jag kan själv. Måste nog flytta på kexen och bröden.


Ingen bra början...

Grabben vaknade 4.45 i morse. Han var nog hungrig, men jag vägrade gå upp och fixa käk. Så han skrek....i 2 timmar. Han var så nära att somna om ett par gånger, men sen var det upp och tjuta igen. Han ju alltid varit rädd för att ge välling så där tidigt på morgonen, men jag tror att jag får nog ge mig. Om han vaknar så där tidigt i morn så får han väl få en flarra...så kanske en annan får sova.

Känns som om man verkligen behöver en barnfri dag. Så det ska bli SÅ skönt den 26:e. Då är det bytardag och jag rymmer huset för att hjälpa till. En hel dag utan barn...Skiter fullständigt i om mannen får akuta magsmärtor och dylikt. Känns som man smått håller på att bli galen på: "Mamma, han har sönder den. Mamma jag vill...jag vill...vill inte." och "Mmmmmmmmmmmmmmmmmammmmmmmm....dadadadadada...vrääääääääl." Och om 3 veckor börjar inskolningen av grabben på dagis. Underbart. Men det blir ju lite spännande. Han har inte varit en heldag utan mamma eller pappa än.

Nei, om man ska ta en kopp kaffe till och sen börja klä på mig och kidsen. Måste väl ta oss en sväng bort till öppna förskolan...tjejen är leksugen och grabben sover så gott sen.

Nestle Frutti Smoothie

Har, i egenskap av Buzzadorare, fått hem ett stort paket med Frutti Smoothies. Tänkte ta med ut och testa i dag. Verkar vara jättesmidigt att ta med sig och innehåller bara frukt...Sen får vi väl se om kidsen tycker om det. Mannen skulle ta med sig några till jobbet för att dela ut till sina arbetskamrater som har barn.

Åter en dag är över

I dag har vi haft en riktig utedag. I morse var vi ute och busade lite med barnen. Grabben blev lite förbannand iom att det var så halt ute och han ville inte hålla sig uppe på altanen. Så han halkade omkring och kröp och gnällde. Vilket resulterade i blöta vantar och skor. Efter någon timme orkade jag inte med hans gnäll, så jag tog med honom in och han somnade så snällt med sin vällingflaska. Smusslade ner honom i vagnen, la en overall över honom, trädde på tokstora vantar och körde ut vagnen i solväggen. Där sov han gott några timmar.

Tjejen kom in och deklarerade att nu var det dax att spela Alfons-spel på datorn. Så hon försvann in i dator-världen någon timme. Tyst och skönt...Tog chansen och jobbade lite och njöt av tystnaden.

Efter att barnen hade ätit lunch gick jag och tjejen bort till affären. Grabben och mannen gick bort till farmor och farfar. Köpte lite senap och glutenfritt bröd och gick sen bort till farmor och farfar för att tjuvlåna eldstaden för att grilla korv. Vi har ju fortfarande ingen grill...tänkte mura upp en grill till våren. En stor jäkla grill. Ska bli kul.

När vi väl kom hem tog det inte lång tid innan både barnen somnade sött...så nu råder återigen lugn och ro i huset. Skönt...

Vi ska förresten köpa ett sånt där gluten-test och kolla om mannen kan ha blivit gluten-intolerant. Han känner sig mycket bättre i magen när han har undvikit sådant som innehåller gluten. Om han har blivit intolerant får vi väl lägga om kosten lite...men det överlever vi nog. Får väl bara tänka lite extra på att han ska ha glutenfritt bröd och att undvika mjöl i matlagningen. Vi använder ju inte så mycket halvfabrikat, utan gör det mesta av maten från scratch...så det borde inte vara några problem.


Otroligt, jag har bakat!!

I dag kom jag plötsligt på, 10 minuter innan det var dags att börja med middagen, att jag ville göra en efterrätt. Tog fram mina "Himmelsk Choklad"-recept och hittade ett enkelt recept. Problemet var ju att jag skulle väl kanske läst receptet lite mer nogrannt innan jag bakade...Så jag missade biten med vispade ägg, osaltat smör och orkade inte röra tills smöret och sockret blev vitt. Sen hade jag ingen fyrkantig form, så jag tog en brödform. Det funkade bra...När bakverket var klart insåg jag att vi aldrig skulle äta mer än 3 bitar, så vi tog med kakan till mina svärföräldrar i stället. Grabben ÄLSKADE kakan...han högg in så det stod härliga till. Den blev lite socker-knastrig...men annars helt okej. Har lagt in receptet till den som orkar testa.

Chokladdrömrutor



Ingredienser till 12 pers:

Till drömmarna:

150 g smör eller margarin
2 tsk kakao
2 dl strösocker
2 vispade ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g hackade valnötter


Till glasyren:

75 g osaltat smör
1 msk kakao
3 dl florsocker
2 msk mjölk

1. Värm ugnen till 175°. Klä en fyrkantig ugnsfast form, ca 18 cm, med smörat bakplåtspapper.

2. Till drömmarna: Smält 50 g av smöret i en kastrull på svag värme och rör ner kakao (eller kör smöret i mikrovågsugnen, det går snabbare). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.

3. Vispa resten av smöret och strösocker med elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda ner vispade ägg, lite i taget. Röd ner den avsvalnade smör- och kakaoblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt hackade valnötter.

4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 35 min eller tills kakan känns fast i mitten. Låt kakan svalna i formen ca 5 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna på gallret.

5. Till glasyren: Smält osaaltat smör med kakao i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker, lite i taget, och vispa med elvisp. Tillsätt mjölk så att glasyren blir jämn och fin. Bred glasyren över kakan med en slickepott och dela den i 12 rutor. 

Källa: Himmelsk Choklad

Tja, vad ska man säga?

Jaha, då hade man fått sparken igen då. Men på vilket sätt? Om det inte vore för Facebook så hade jag väl inte ens vetat att man skulle sluta jobba...Hade inte ens blivit varslat...Upptäckte plötsligt att jobbarkompisar skrev att de skulle jobba sina sista pass i går. Och från en av dem fick jag veta att i dag skulle vi skriva på uppsägningar. Trevligt. Kul att chefen hörde av sig...NOT! Skickade ett mail till honom i går och frågade hur det var, men han kunde inte ens säga att jag faktiskt var arbetsbefriad f.o.m. idag. Tjuriga fegis. Facket hade ju tidigare på dagen igår krävt att vi skulle bli arbetsbefriade, så han visste det!! Usch nej...men nu får jag tvinna tummar i 2,5 månad och ändå få lite pengar. Det är ju alltid trevligt. Sen får vi väl se vad jag hittar på för extrajobb medan jag ska plugga. Alltid är det någon som har användning för en människa som har norska som modersmål och även kan svenska.

Otroligt...

I går upptäckte jag att flera av mina jobbarkompisar uppdaterade sina facebook-profilar med "Jippi, sista passet i dag..." och liknande. Jopp, då visade det sig att man tydligen var arbetsbefriad. Och jag hade inte fått någon info. Det hade varit något möte tidigare på dagen, men jag har ju lite svårt att åka i väg på möten dagtid. Det fungerar ju inte riktigt med grabben...han skulle bara störa hejvillt! Men efter lite info från en jobbarkompisar är det tydligen så att i dag ska vi skriva på våra uppsägningar...och jag som inte ens har arbetskontrakt. Hmmm...får väl åka in och se vad som händer. Hämnas lite på chefens dåliga information vid att släppa loss mitt lilla oväder till son.

I går, efter att vi hade lämnat tjejen på dagis, tog jag med mannen och sonen ut på baksidan för att skotta altanen. Vi stannade ute över enn timma och grabben var helvild som vanligt. När vi kom in och skulle äta lunch gjorde grabben en gullig bebisgrej. Han blev bara tröttare och tröttare...till slut åkte huvudet ner i bordet. En slagen hjälte. Det ser ju så gulligt ut när de somnar i barnstolen...


Vilket liv!

Har nyss duschat med mina två små änglar...fan, trodde inte man kunde bli svettig medan man står och duschar. Vilket liv de för...och grabben vägrar sitta ner, så han halkar omkring. Tjejen gnäller varje gång han kommer borti henne och grabben blir stormförtjust varje gång hon gnäller. Syskon... Men det värsta är ju att torka sig. Grabben klättrar på allting, sen försöker man torka sig lite här och där medan man plockar ner honom från tvättkorgen, blöjhinken, toan mm. Nu har han ju kommit på att man kan öppna toalocket...och höll på att slänga i en schampo-flaska i toan. Skitunge. Och på det hela ska man hjälpa tjejen att torka sig. Borde nog ta en extra dusch efter det där böket.

Förlossningar..

Sitter och tittar på "En unge i minuten" på 4'an. Tycker det är så otroligt med förlossningar och hur olika de kan vara. Jag är ju så knasig att jag sitter och verkligen tar i själv när någon har krystvärkar på TV...Är ju den bästa delen med hela förlossningen!! Tror inte jag vill ha flera barn, men jag kommer nog att sakna själva förlossningen mer än att gosa med en liten nyfödd...Är det konstigt?

Bara att vänta igen då...

I dag tog jag med barnen bort till öppna förskolan. De hade jättekul! Busade och lekte, dansade och sjöng. Det bästa med öppna förskolan är ju att grabben får busa av sig så han sover gott x antal timmar sen...

Efter besöket på öppna så lämnade jag tjejen hos hennes farmor och faster. Hon skulle få följa med dem till sjukhuset medan jag skulle till vårdcentralem med grabben.

På vårdcentralen skulle grabben först till BVC och väga sig, iom att han hade varit dålig i magen så länge. Som tur är så hade han gått upp lite i vikt, så nu är han tillbaka på sin kurva. Skönt. Sen var det att sätta sig i väntrummet och vänta på läkaren. Fodrade min ständigt hungriga son med en banan. Sen upptäckte han att jag hade slängt bananskalet i en papperskorg och efter det kunde jag knappt släppa ner honom. Han skulle bara ha tag på bananskalet...det kunde ju finnas ett uns av banan kvar...Han är ju banantokig den där ungen. Kan lätt sätta i sig flera bananer...

Läkarbesöket gick ju som väntat. Hon såg att han skelade lite och vi får remiss till Ögonkliniken. Så nu är det bara att vänta på kallelsen. Känns som om man inte gör annat än att vänta på kallelser till olika avdelningar på sjukhuset...Jobbigt...

Mannen är förrästen sjukskriven pga magen. Så i morn ska han till vårdcentralen och ta flera prov. Får hoppas de tar reda på vad som är tokigt. Hans levervärden ligger tydligen på gränsen hade läkaren berättat. På gränsen till vadå? Vad betyder det? Jo, det hade mannen glömt att fråga om...Karlar...

Vilken underbar dag...nästan...

Natten var lite småtråkig. Grabben var asförbannan för att han inte fick tutte första gången han vaknade i natt, så han höll låda. Andra gången han vaknade fick han en liten slurk och då somnade han om igen direkt. Tredje gången han vaknade tyckte han att det var morgon...så det var bara att kliva upp vid 5, värma en flaska välling och sen låg vi och mös en timme i sängen.

Sen åkte jag och grabben och storhandlade, medan tjejen tog hand om pappan. Han mår fortfarande si så där...tråkigt. Men när vi kom hem gick vi ut och tände brasa borta vid lekplatsen, grillade korv tillsammans med grannarna och hade allmänt trevligt i flera timmar.

Mannen kommer att stanna hemma i morn och på tisdag ska han testa att jobba igen. Hoppas magen snart blir frisk!!

I morn tänkte jag ta med kidsen bort till öppna förskolan så de får härja av sig lite. Sen ska jag och grabben til vårdcentralen, mäta, väga och kolla hans ögon. Är lite spänd på läkarbesöket, för jag tycker verkligen inte om läkaren han ska till. Tjejen hade den här läkaren, men då bytte jag läkare. Hon var värdelös. Pratar dålig svenska, missuppfattar hela tiden och mot tjejens onda ben gav hon D-droppar!! Fast att jag förklarade att hon åt vitaminer, drack mjölk och åt ost. Hmmm...

Apropå tjejens onda ben så verkar det onda ofta sitta i knäna...vilket gör mig lite nervös. Mannen har problem med knäna och svärmor berättade att på honom så kom värken redan när han var 5 år...tänk om det är något ärftligt? Ska kolla på bvc i morn...

Återigen har det varit en tuff vecka

I början på veckan åkte vi in till sjukhuset för att kolla grabbens blåsljud på hjärtat. Som tur var så visade det sig vara ett normalt ljud. Fast läkaren påpekade att han låg lite under viktkurvan (inte så konstigt med tanke på alla kräkningar och diarréer) och sen la han märke till att grabben var skelögd.

Japp, grabben håller på att bli skelögd. Vi upptäckte det själva för en liten månad sen och nu i vecka ska vi till vårdcentralen och kolla upp det. Tråkigt att det alltid är någonting...alltid en läkartid eller sjukhustid på gång. Räknar med att det blir remiss till en ögonläkare. Jaja, det är ju bra att man kollar upp allting!

Jag och mannen har varit lite magsjuka igen. Fast inga spyer den här gången. Själv hade jag diarré och var allmänt jätteyrslig, medan mannen hade ont i magen och var yrslig. Men för hans del är det ju inget nytt. Han har ju haft det så till och från i flera månader. Så den här veckan uppsökte han en läkare...och fick till svar "att det går nog over, ska du se." Går nog over? Vad fan är det för svar? Karln har ju inte kunnat jobba en hel vecka på över en månad pga magsmärtor...det svider ju inte bara i magen, det svider även i lönekuvertet.

Annars är tjejens födelsedagspresenter i box. Vi kommer nog inte att köpa nånting särskilt åt henne, leksaker har hon ju mängder av. Så hon ska få en renovering av sitt rum i stället, nytt skrivbord och en bokhylla. Det blir vita väggar och sen ska hon få vara med och välja ut tapeter till en fondvägg. Det blir IKEA-möbler, tänkte på Expedit skrivbord + bokhylla i vitt. Passar ju i alla lägen. Massor med förvaring blir det ju och sen får hon ju sitt älskade skrivbord som hon har tjatat om så länge. Det blir nog säkert några småpresenter med. Kanske en Barbie eller så.


Välkommen till min nya blogg!

Kommer till en början flytta över inlägg från en annan blogg, men sen ska jag uppdatera omvärlden om mitt tråkiga, dramatiska liv...

Ska även snygga till bloggen lite, men först måste man ju lära sig hur man gör. Hoppas bara inte att den här bloggsajten också är nedläggningshotat...

RSS 2.0