Chokladdrömrutor



Ingredienser till 12 pers:

Till drömmarna:

150 g smör eller margarin
2 tsk kakao
2 dl strösocker
2 vispade ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g hackade valnötter


Till glasyren:

75 g osaltat smör
1 msk kakao
3 dl florsocker
2 msk mjölk

1. Värm ugnen till 175°. Klä en fyrkantig ugnsfast form, ca 18 cm, med smörat bakplåtspapper.

2. Till drömmarna: Smält 50 g av smöret i en kastrull på svag värme och rör ner kakao (eller kör smöret i mikrovågsugnen, det går snabbare). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.

3. Vispa resten av smöret och strösocker med elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda ner vispade ägg, lite i taget. Röd ner den avsvalnade smör- och kakaoblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt hackade valnötter.

4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 35 min eller tills kakan känns fast i mitten. Låt kakan svalna i formen ca 5 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna på gallret.

5. Till glasyren: Smält osaaltat smör med kakao i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker, lite i taget, och vispa med elvisp. Tillsätt mjölk så att glasyren blir jämn och fin. Bred glasyren över kakan med en slickepott och dela den i 12 rutor. 

Källa: Himmelsk Choklad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0