30 juni 2009

I kväll tog Loke med sig en ekorre hem...och nu ligger den där under våran veranda. Den rör på sig (går baklänges) och verkar allmänt förvirrad, men vi är för blödiga att avliva den. Det verkar så grymt att bara släppa ut katten igen och låta den plåga stackaren...Jag hoppas bara ekorren är chockad (den blöder inget) och att den springer till skogs i löpet av natten. Jävla katte......


27 juni 2009

I dag har det varit stekhett...nästan lite för varmt. Jobbade förmiddagen, sen åkte vi till IKEA och köpte en säng åt tjejen. Fick kämpa lite för att få plats med allt i bilen, men det gick till slut. Sen åkte vi hem, fick muta Linnéa med att hon skulle få bada när vi kom hem. Väl hemma blev d en snabbmiddag (pasta + sås) och sen fyllde vi i poolen. Vad gör tjejen då? Leker 5 minuter i poolen och sen bajsar hon...massor med småpluppar!! Så upp med ungen och in i duschen med henne...tömma och spola poolen. Vips så skall jag jobba igen...och under tiden montera sängen...Så nu är jag klipp slut! Vilken dag....


26 juni 2009

Nu har jag bara ikväll + helgen + 3 dagar kvar med dubbelpass. Är helt slut...Så jag hoppas på sovmorgon nästa helg!

Linnéa har nu börjat sin semester. Nu ska hon få vara hemma till mitten på augusti och bara flumma runt och mysa...Typisk bara att hennes bästis skulle gå på hennes avdelning nu i sommar (han går ägentligen på en annan avdelning). Men dom kan väl leka tillsammans på eftermiddagarna.

Vi är på jakt efter en ny säng åt tjejen. Ska till IKEA nån dag och titta lite...d ska bli en 90 x 200-säng, för vi orkar inte lägga pengar på ännu en säng åt henne!

På nåt sätt har hon förresten slarvat bort Johans cykelnycklar...vi kan inte hitta dom någonstans. Men, dom dyker väl upp nångång.


21 juni 2009

Ja, nu har vi varit och köpt en gungställning åt busungen. Får hoppas att hon använder den nu...

Annars är jag skittrött...känner mig helt slutkörd! Och det är fortfarande nästan 2 veckor kvar med dubbelpass! Kommer nog att krypa till kojs tidigt i kväll...slutar jobba 21 och sen är det adjöss till et medvetet tillstånd!

Har förrästen världens bästaste svärföräldrar och svägerska! Dom ställer verkligen upp för oss och hjälper till med Linnéa. Ovärderlig hjälp...och Linnéa älskar dom. I morse när hon vaknade var "Anna kommer snart." något med det första hon sa.  


20 juni 2009

Jaha, då var åter en helg snart över. I går firade vi midsommar med sillunch, dans och grillning på kvällen. Vi hade tur med vädret och Linnéa hade jättekul. Hon var helt slutkörd, så i morse vaknade hon inte förrän halv nio! Vilket medförde att jag försov mig med en kvart till jobbet (förlåt)...vaknade tio över åtta och kastade mig upp ur sängen för att dra igång datorn. Så jag satt med datorn i knäet och åt frukost...

Idag har jag städat lite på övervåningen, Linnéa och Albert busade lite och Johan har fixat lite. Vi är strax klara med golvet i klädkammaren, så nu har vi bara kvar att lista där inne + sätta smyg i fönstret i gästrummet + några kontakter. Sen är det KLART!! Underbart!! Har bara tagit några år...men äntligen ser man ljuset i tunneln.

Imorn ska vi köpa en gungställning, så är det oxå gjort. Vi har en liten lekplats med några gungor + en rutschkana 100 meter bort, men det är så fullt med myror där så jag kan inte med det där stället! Har myrfobi!! Så nu ska tjejen få gunger i trädgården. Vi har bestämt oss för en gungställning i träd med plats för 2 gungor (annat är ju värdelöst) och en stege + klätternät. Nätet kommer vi inte att sätta upp, men på nåt sätt ska vi sätta dit en stor rutschkana. Vi får se hur det blir. Ska lägga ut bilder senare.


18 juni 2009

Får hoppas d blir lite sol imorn...Jag ska jobba, men försöker klämma in en sillunch m familjen och kanske titta på när tjejen dansar runt stången. Vi får väl se hur det blir...På eftermiddagen ska vi grilla med grannarna, d blir nog trevligt.

Linnéa hade tydligen saknat mig på dagis idag. Fröknarna berättade att hon redan vid frukost sa :"Mamma kommer snart!" och detta hade hon tjatat om helt tills att jag verkligen kom och hämtade henne. Åkte lite tidigare från kontoret då det var så lugnt och jobbade hemifrån i stället. Så tjejen blev jätteglad när jag hämtade henne 2 timmar tidigare än vanligt...tror hon saknade mig pga bästisen var sjuk och hemma! Inte lätt att vara liten...


13 juni 2009

Känns som om man ligger efter med allting...jag har några veckors tvätt liggande, väntar på bra torkväder men d ser hopplöst ut. Måste städa lite också...varför blir allt skitigt igen direkt efter att man har städat? Men d känns ju skönt när det är nystädat, fastän d bara är rent en kvart.

Linnéas bus för dagen:

Sprang ut på trappan, tog av sig stövlarna och plaskade runt i bara strumporna.

Sprang runt tillsammans med Albert och dom skrämde upp varandre med att skrika att allt var "faaaaaaaligt".

Ramlade och skyllde på att d var trollet (Olle Bolle) som puttade omkull henne (igen).

Försökte kasta ner leksaker i akvariet...som tur är har vi en extra glasskiva under locket!

Sen har vi varit och köpt dom sista tak- och golvlistorna + dörrkarm och foder, så nu saknas bara en dörr + golv till klädkammaren o sen är det klart!! Ja och smyg-list till ett fönster...


8 juni 2009

Är så himla trött idag. Vill bara krypa ner under täcket igen...men, det är bara att rycka upp sig och ta tag i livet. Ska snart lämna tjejen till dagis och sen plugga lite. Eller plugga massor rättare sagt...

Helgen gick alltför fort. I lördags städade jag och sen åkte vi en sväng till Söderköping. I går småpysslade vi lite, och vi upptäckte en snigelinvasjon i akvariet så vi åkte in till stan och köpte några prakt-botiaer som kan ta hand om snigeljävlarna. Dom är jätterädda för oss, varje gång dom ser en rörelse utanför akvariet simmar dom och gömmer sig. Små fegisar. Inte som dom andra fiskarna som simmar fram och glor på en. Man ser att dom tänker "Vill ni ge oss mat? Ge oss mat! Mat!"

Ja, då ska jag väl göra som Emils mamma och lista upp dagens bus.

Hon älskar att tända och släcka akvariet. Stackars fiskarna kommer att bli lika sinnesförvirrade som resten av familjen.

Hon använde Loke (katten) som madrass.

Hon och Albert drog ut alla Alberts leksaker (som tur var höll dom sig inne på hans rum).

Hon puttade omkull Juni (granntjej, snart 1 år).

Idag när jag hämtade Linnéa på dagis var hon jätteduktig på att berätta vad hon hade gjort och vem hon hade lekt med! Hon hade målat med Maja och åkt kana med Felix och Albert. Tiden går så alltför fort, min lilla tjej börjar bli stor...


2 juni 2009

Redigera inlägg

Trodde jag skulle bli den sista att säga det, men fy vad jag har längtat efter lite kyla och regn!

Idag har tjejen varit på dagis och jag har pluggat. Håller på med terminens sista uppgift, sen ska jag ta tag i matematiken...kul...


1 juni 2009

Det blev Kolmården idag. Linnéa och Albert härjade hejvillt och hade jättekul, medan en annan höll på att förgå i värmen. Hade jag vetat hur varmt det skulle bli så hade jag nog varit hemma i stället...men barnen hade iallafall kul, och det är väl huvudsaken.


RSS 2.0