Receptet på en sömnlös natt

  • 1 stk 4 mnd baby
  • 1 heldagsutflykt med massor av intryck och människor
  • 1 ammande mamma
  • 3 koppar kaffe
  • korv med stark senap
  • smörgåstårta

Detta borde ge en gallskrikande bebis som helt hysteriskt håller igång hela natten. Själv blir man underbart medvetslös hela dagen...Om man toppar med en busig 3-åring som hittar på fanskap så kommer det till att bli en verkligen bra dag.

Lycka till.


Hur kan man neka en 7-8 mnd baby mat?

Hittade den här infon om hörselstest på barn under narkos:

 

timmar på uppvakningssalen tills det mår bra och kan åka hem.

Svar på undersökningen fås inte direkt utan ni meddelas per telefon eller brev efter ungefär en månad.

(http://www.skane.se/upload/Webbplatser/Angelholm/Dokument/Dke%20-%20Hj%C3%A4rnstamsaudiometri%20i%20narkos.pdf)

Det är en av mina stora fasor...att behöva neka en hungrig grabb mat. Ser för mig stora hungriga ögon och hysterisk hungrig gråt. Ska vara så glad när det här är över. Och varför måste man vänta en månad på svar? Dom har ju svaret där direkt...på sin dator.  

 

Hjärnstamsaudiometri i narkos

Information till föräldrar vars barn skall undersökas

Före undersökningen

Barnet får äta senast kl 24.00 kvällen före operationen om ingen annan information ges.

Klockan 06.00 på operationsdagens morgon skall barnet dricka ett glas sötad saft och därefter ingen dryck. Anledningen är att barnet då mår bättre efter operationen.

Barnet skall ha duschat och tvättat håret innan ni åker till sjukhuset.

Se till att det finns smärtstillande mediciner hemma exempelvis Panodil eller Alvedon i flytande form eller som stolpiller. Dessa mediciner kan köpas receptfritt på Apoteket.

Plåster med bedövningskräm EMLA köper ni själva på Apoteket. På operationsdagens morgon (1 timme innan ankomst till sjukhuset) sätter ni plåstret på barnets högra armveck eller höger hands ovansida. Om barnet tar några mediciner regelbundet skall dessa medtagas.

Undersökningsdagen

Endast en förälder kan vara med barnet på sjukhuset men om ni åker hem med egen bil bör en vuxen sitta med barnet och en annan köra bilen.

Anmäl er på Öron-Näsa-Hals-mottagningen operationsdagens morgon. Ta med barnets patientbricka, förälders legitimation men inga värdeföremål. Barnet undersöks av läkare som ser att det inte finns några hinder för narkos eller operation. Finns förkylningssymtom, hosta eller feber skjuts operationen upp och ny operationstid ges.

Barn och anhöriga hämtas till Barndagvården där föreberedelse inför operation sker. 30-60 minuter före operationen får barnet en lugnande medicin i stjärten eller att dricka (beroende på kroppsvikten). En kanyl sättes i ett blodkärl där sedan sömnmedel kan ges. Om kanyl inte sättes sker sövningen med mask.

Mamma eller pappa får följa med in på operationssalen och stanna hos barnet till det somnar.

Efter operationen kommer barnet till uppvakningssalen där mamma eller pappa väntar.

Bedövning

Undersökningen sker i narkos det vill säga medan barnet sover.

Undersökning

Fyra elektroder (små metallplattor) placeras på huvudet - en mitt på huvudet, en på pannan samt en bakom varje öra. Hörlurar sätts på öronen och ett smattrande ljud hörs. Svar förs via elektroderna till datorn. Dessa svar analyseras sedan varvid man kan bedöma barnets hörsel.

Undersökningen tar cirka en timme.

Efter undersökningen

Barnet ligger cirka 1-2


Dom ska söva min bebis

Var på 4:e hörseltestet med grabben igår...han var INTE samarbetsvillig. Han var så arg, så arg...de satte dit elektroder, han slet bort elektroder. De satte dit öronproppar, han slet ut öronproppar. Han vann kampen...igen...Fick kommentarer om att det var en mycket bestämd, envis och temperamentsfull grabb jag har. Som om jag inte vet det...Men tjejerna på hörcentralen i Linköping är underbara. Så trevliga och tålmodiga. Men det hjälpte inte när lillgrabben hade bestämt sig för att han minsann inte ville ha de där grejorna i ansiktet och öronen...Så efter semesteren kommer de att söva honom. Ge min lilla ängel narkos. Får fullständig panik vid tanken på det. Så många tankar...tänk om nåt går fel med narkosen? Han är ju så liten. Vet att det måste göras...först och främst för hans egen skull, så att de kan upptäcka evt hörselskador så tidigt som möjligt. Fick tyvärr inte med mig så mycket av vad överläkaren sa pga en mycket bråkig liten grabb. Som tur var tog en av audionomtjejerna till slut med sig grabben ut så jag kunde höra vad läkaren sa. Kan ju tillägga att så snart de kom ut växlade grabben över till gulliga charmväxeln och charmerade tjejen i sänk...


Beroende av www.lauritz.com

Japp...jag hittade en beroendeframkallande auktionsite: www.lauritz.com. Jättetrevlig sida...har ropat hem utemöbler för 9000 spenn nu. Fast värdet var 21000:-. Så på fredag ska vi hämta en möbelgrupp i teak och konstrotting, stort bord (180-240 m iläggsskiva), 6 stolar och parasoll. Jättesnyggt. Värdet var 15000:- och vi fick det för 5400:-. Helt nytt. Och sen vann vi 2 däckstolar i teak med bord. Värdet var 6000:- och vi vann det för 2200:-. Sedan kommer ju provision i tillägg, men det var helt klart värt pengarna. Så nu har vi nya möbler till våran nya jättealtan...trevligt trevligt.

I dag ska vi har grillfest på dagis...typiskt att det regnar, men jg gick in på SMHI och det ser ut som om det blir bättre väder mot eftermiddagen. Blir nog roligt för tjejen...hon älskar ju grillat mat (och pannkakor). Tjatar om det varje dag.

I morn ska vi åka till Linköping efter att vi har hämtat tjejen på dagis. Grabben ska på sitt 4:e hörseltest och den här gången ska en doktor titta på hans öron. Varför kunde inte läkar-jäveln vara med 1:a gången vi åkte till Linköping? När man får en remiss så skulle man ju tycka att ngn kunde titta på öronen direkt...Nu blir det säkert ännu svårare att göra hörseltest på grabben, han är ju skogstokig och helvild när han är vaken. Och han kommer nog att vakna under testen...Han har ju kommit på att det är roligt att låta...låta mycket. Så han pratar med STORA BOKSTÄVER.

Fredag kommer vi nog at göra en utflykt till biblioteket i Söderköping. Men är det sol och fint väder så funderar jag kanske på att åka ut till Arkösund i stället. Kolla lite på att mannen jobbar...

 


Lite bilder från dopet




Busunge

Nu har tjejen börjat rymma...inte så långt, hon springer bara över till sin bästa kompis för att leka med honom och de bor grannar med oss. Men det ju lite genant att behöva springa efter henne när man upptäcker att hon är borta...ska bli så glad när vi får upp ett staket så att hon inte kan smita så lätt. Vi har pratat med grannarna om att öppna upp en liten ingång i deras staket så att när barnen är ute och leker så kan de springa mellan tomterna. De blir ju ändå helt galna när de upptäcker varandra och står och skriker till varann på var sin sida av staketet. Grannarnas tomt ligger lite högre än våran så vi har också varit inne på idéen att sätta upp en stor rutschkana mellan tomterna. Vi har ju ett perfekt ställe att sätta upp den...de har ju satt upp en slipers-mur mot oss, som är ca 1,60 hög. Där kan vi sätta upp den och göra en öppning i staketet precis så att de kan åka kanan. Vi får väl se hur vi gör.

Annars så har vi fått ferdig altanen. Jättestor är den. Skönt. Så igår satt jag ute och gav grabben gröt ute på altanen. Det tyckte nog även han var roligt. Så nu ska vi bara köpa en jätteparasoll och sen kan sommaren komma.

Våran gräsmatta har även blivit invaderat av maskroser. Såpass mycket att det lockar inte att gå och dra upp skiten. Gick och hade salt på en hel del igår. Rästen ska jag föra kemisk krigföring emot. Hittar jag inget som dödar maskrosor här i landet så finns det tydligen ett medel hemma i Norge...MÅSTE HA! HATAR MASKROSOR...


Nu var det avklarat

I helgen hade vi barndop...jättetrevligt! Det är inte så ofta man får träffa alla kompisar och familjen samtidigt, så därför försöker vi bjuda alla när det är dop eller födelsedagar.

Dopet var jättelyckat, god mat och nästan alla kunde komma. Hur trevligt som helst. Grabben fick många fina presenter och han var hur gullig som helst. Även tjejen fick några presenter och hon var verkligen en prinsessa. Bilder kommer senare.

I dag kom grabben verkligen i gång med sina smakportioner. Han fick nemligen morot och det var en hit. Fick även smutta på en melon-skiva som var hur mumsig som helst och vi avslutade med lite banan-gröt på kvällen. Han åt nästan en hel portion!! Min lilla kille börjar bli stor...Han var så gullig när han åt gröt...försökte även stoppa in tummen och haklappen samtidigt som jag gav honom en sked gröt. Kan ju säga att det inte var mycket av hans ansikte som inte var täckt av gröt...hehe...

Annars är altanen på baksidan på gång...den blir jättestor! Ska bli skönt när man får dit en jätteparasoll och bara sola medan grabben kan ligga i vagnen under parasollet och sova. Men det är ju bara en önskedröm. Verkligheten är nog hellre att jag får jaga runt på 2 kids som bara busar...

Fredag tänkte vi kanske åka till Kolmården och tropikariet. Tjejen och morfar ska kanske åka tåget från Norrpan till Kolmården...hon har tjatat om att åka tåg! Så får vi väl se hur det går...


Nu är jag stilig..

som trollmamman i Trolltyg säger. Vi var hos frissan idag. Tjejen var jätteduktig och satt som en ängel när hon blev klippt. Jag med var duktig . Fick klippa av lite hår och i med lite slingor...man känner sig ju så underbart fräsch sen...och sen är det skönt att bara sitta där medan frissan pillar en i håret. Svärmor och svägerska fick följa med som barnvakt och det gick över all förväntan. Grabben sov 90% av tiden...duktig kille.

Han har btw rullat från mage till rygg 2 gånger idag.


Då är det dax för kladdig bebis

Japp, nu har vi börjat med smakportioner och det är dax för kladdig bebis igen. Han är ju inte 4 månader än, men han är så nyfiken på vad det är vi stoppar in i munnen så jag tänkte att nu kör vi. Matfläckar och gegg. Men det är ju lite kul. I går fick grabben smaka potatis för första gången...han tycket det var JÄTTEÄCKLIGT. Men i dag till lunch tog han två skedar och rynkade bara lite på näsan...och till middag åt han två skedat utan att rynka på näsan. Har handlat in palsternacka och morötter som han ska få de närmsta dagarna. Därefter blir det väl broccoli, blomkål och ärtor. Sen börjar det roliga med frukt och lite banangröt.

I dag har vi klippt gräsmattan, så nu kan regnet komma. Det behövs verkligen för gräsmattan var jättetorr. Borde ha gödslat med, men vi har inte råda med gödsel nu när vi ska gå till frissan och arrangera dopet. Så gödningen får vänta till efter barnbidraget. Mina föräldrar kommer ju snart på besök, så då kanske vi kan sätta min pappa på att göda gräsmattan. Varje gång jag har gödslat så har det blivit kamouflage-gräsmatta...och det blev inte så mycket bättre när mannen körde med en sån där vagn. Då blev gräsmattan randig...


Så tyst...

Tjejen är på daigs och grabben sover. Tyst och skönt...och man kunde hinna med en jättemassa grejer, men man blir ju som handlingsförlamad. Finns för mycket att göra och då orkar jag inte helt att börja ta tag i något. Eller lite har jag fått gjort...har tvättat kläder. Ska nog ta en liten vals med dammsugaren med...

Hade smått planerat att ta med tjejen och gå till kärret i helgen för att häva ödlor och kanske någon groda, men enligt SMHI så blir det regn hela helgen. Gräsmattan behöver det, men det är ju så tråkigt när det regnar. Särskilt när man har planerat in lite utegrejer till helgen. Får försöka klippa gräsmattan innan regnet kommer, annars blir det rena djungeln där ute.


Oj då..

Kom ju på att vi också kanske borde fixa dop-present till grabben. Så idag blir det att åka till Guldfynd och beställa en dop-tallrik...får vi hoppas att det blir klart till dopet.


Vilket mirakel...

Grabben har fått för sig att det räcker att sova en gång om dagen. Sen tar han sig några tupplurar medan han tuttar, men han vaknar så snart man lägger ner honom. Och i kväll somnade han vid tutten medan vi tittade på Bolibompa...och tjejen somnade bredvid oss i soffan. När jag bar ner grabben och la honom i sängen så vaknade han till...nu är det körd tänkte jag, men han bare vände lite på sig, släppte en prutt och somnade om igen. Alldeles själv...utan tutte...duktig kille.

Nu är maten till dopet bokat och vi har fixat tid till frissan. Tjejen tycker det ska bli jättespännande att gå till frissan och klippa sig. Tycker jag med...har inte varit hos frissan på x antal år. Ska bli skönt...svärmor och/eller faster ska följa med och vara moraliskt stöd/barnvakt för grabben. Så får vi väl se hur det går...


Fort dagen har gått..

I morse åkte vi in till ICA Maxi för att köpa trosor till tjejen. Äntligen har hon sagt att hon vill sluta använda blöjor och att hon är stor tjej nu. Så då fick vi köpa trosor så hon har. Hon är jätteduktig. I torsdags var hon utan blöja på dagis och höll sig torr hela dagen (hade en liten olycka när hon lekte med vatten här hemma på kvällen), och i dag har hon varit torr hela dagen. Duktig tjej.

Sen kom mina svärföräldrar på besök och lekte med barnen. Grabben stortrivs tillsammans med sin farfar och tycker det är jättekul att någon ger honom lite uppmärksamhet med. Annars blir det lätt att tjejen tar all uppmärksamhet.

Nästa vecka kommer min nya telefon. Har kommit fram till att dagens telefoner inte håller längre än 2 år. Tror det är ett medvetet trick från mobilföretagen. Man binder sig oftast upp för 2 år och när bindningstiden är över så går telefonerna sönder...Synd, för jag tycker verkligen om den telefonen jag har nu...Så får vi väl se hur jag tycker om den nya, som btw är en röd Sony Ericsson W995. Synd att den inte finns som rosa...tycker om rosa telefoner. Mest för att det stör så många andra  


RSS 2.0