Var kan man köpa tid?

Hur ska man få tiden att räcka till? Har hur mycket som helst som måste göras...och jag har ju tendensen att vara tidsoptimist. Gillar inte stress. Bara att tjata. Till exempel i morse...tjejen är ju värdens trögaste när det gäller att göra morgontoaletten, klä på sig, äta frukost och komma sig iväg. I morse var vi uppe innan halv åtta. Gott om tid tänkte jag...hah...Fick tjata järnet på ungen. Vilket gör att både hon och jag blir ledsen. Jag säger åt henne att hon ska gå och kissa. Hon vägrar. "Magen säger inte att den är kissnödig!" får jag till svar. Efter att ha trugat i 5-10 minuter går hon äntligen på toan och hinner knappt sätta sig innan hon kissar. Sen börjar hon leka i badrummet. Tjat igjen. Hon kommer ut och börjar leka vid frukostbordet. För henne tar frukosten lätt 30-40 minuter. Och på den tiden får hon i sig en macka och ett glas oboy. Sen ska man försöka hitta kläder...det är inte så svårt. Iallafall inte nu när det är varmt ute. Vi väljer leggings och en klänning. Sen ska hon klä på sig...vilket kan ta tid. Hon glömmer bort sig och börjar leka i stället. Så för att hinna i tid borde vi kliva upp klockan sju. Eller tidigare. Men varje morgon så är man ju så trött. Det är så skönt att bara ligga i sängen. Och jag tänker alltid "Vi hinner nog.". När ska jag lära mig? Det blir alltid att man får ta bilen bort till dagis för att barnen inte ska komma så alltför sent. Men i morse gick vi ändå. Kom bara 10 minuter för sent.

I morn kommer mina föräldrar, min bror och hans flickvän. Ska bli spännande. Vi har aldrig truffit hans tjej. Inte mina föräldrar heller. Han traff henne i Thailand och nu kommer hon för att stanna 3 månader i Norge. Men först kommer de hit för att hälsa på oss. Ska bli så roligt. Är inte ofta jag har brorsan på besök!! Och sen ska vi utnyttja hans maskinkunnskap. Vi ska placera honom i en grävmaskin och han ska få ta bort stubbar på tomten. Något som säkert tar hela helgen. Problemet är att vi inte har hela helgen på oss. Det ska vara dop på lördag. Har löst det så att jag och tjejen åker på dop, medan mannen får styra upp arbetet hemma i trädgården.

Innan arbetet i trädgården kan dras igång måste jag rädda smultronplanterna. Det växer massa vilda smultron i skogen där de ska jobba och dessa vill jag bevara. Så jag får ta en hink med vatten och plocka upp plantorna. Som tur är så är de tåliga och kommer säkert överleva tills dess jag hittar ett nytt ställe att plantera dom.

Måste oxå hinna städa lite. Ser ut som ett bombad horhus. Leksaker överallt. Skit överallt. När dörren står öppen så springer ju barnen ut och in och drar med sig en massa grejer. Måste även fixa sängen till mina föräldrar. Och kolla så att det inte har flyttat in en myrstack i husvagnen.

Mycket att göra och så lite tid....

Fräter sönder invärtes...

Så känns det iallafall för tillfället. Är så irriterad att jag mest har lust att vända ut och in på mig själv. Allt är mot en...allt...nästan allt. Barnen är för det mesta gulliga. För det mesta. Grabben hade en gnälldag igår, men sen sov han hela natten...från 19.30 till 08.00 i ett. Tror jag. Jag sov iallafall som en rutten hösäck. Skönt. Fast när man har sovit så länge känns kroppen lika förbannat trött ändå.

Väl, orsaken till att jag är irriterad (milt sagt) är internet. Vi har varit utan nät sen 11:e maj. Trodde att det berodde på att vi håller på att byta nätleverantör så jag hängde mig inte så mycket upp i det hela. 13:e maj började jag dock bli lite irriterad. Ringde Telia (som vi ska byta till) och de trodde att de kunde koppla oss på över helgen. Jag trodde ju att Tele2 hade brutit allt bredband till oss i samband med att vi bytta våran fasttelefoni till Telia (det bytet skedde 10:e maj). Nehej. Snälla tjejen på Telia ringde mig i tisdags och sa att det fortfarande inte gick att koppla bredbandet till oss. Ringde då till Tele2. Vi stod fortfarande som kund hos dem. Killen sa att det var vårt fel att det inte fungerade. Vi måste ringe en teletekniker som kan komma och seriekoppla våra uttag. Men vad fan. Det har ju funkat i snart 5 år! Med parallellkopplade jack. Hur kommer det då sig att det PLÖTSLIGT ska sluta funka? Inga nya hus har kopplat in sig på centralen heller! Blev så häpen att jag bara sa jaja och la på. Pratade med Telia igen. De kunde se att den 11:e maj hade Tele2 bytt underleverantör...samma dag som vårt internet la av...Ringde Tele2 igen. Nu när jag banne mig blod på tand. Vi har bare 1 telefon inkopplad och använder inte våra andra uttag. Då spelar det ju ingen roll hurvida skiten är parallellkopplat eller seriekopplat. Berättade även att jag visste att de hade bytt underleverantör och att det var efter det bytet nätet la av. Så hur vågar de försöka skylla ifrån sig? Överbelastad central? När inget nytt har hänt? Frånsett att DE har bytt leverantör av bredband. Killen gav sig och felanmälde det hela. Sa att de skulle höra av sig senast 22:e maj. 23:e maj ringde jag tillbaka, de hade inte hört av sig. Jodå, de hade gjort en felanmälan på själva centralen. Ska höra av sig inom ett dygn. Gick och laddade kontantsurfen som vi har för nödfall. Det är också skit. Bryts hela tiden. Funkar inte att betala räkningar. Hade precis lagt in en hel hög och vips så bröts nätet. SKITNÄT. SKITKONTANTSSURF. SKITTELE2. Allt är skit. Skit. Kan sätta en femma på att Tele2 inte kommer att höra av sig. De orkar väl inte lägga någon energi på oss, iom att vi om en vecka får bredband från Telia i stället. Men jag har banne mig inte tänkt betala för ett bredband som inte funkar!!!!!!!

Att vaxa benen med 2 småbarn närvarande...

I morse hade jag en halvtimme över och kom på den geniala idéen att vaxa benen innan jag skulle lämna kidsen på dagis. Vad tänkte jag på? Så här är det att vaxa benen när barnen är hemma:

1. Värma vaxet i mikrovågsugnen. Följer anvisningarna som säger 45 sekunder för full burk.
2. Vaxet blir för varmt. Ställer det på handfatet.
3. Tjejen kommer springande in, hon får inte av sig nattröjan.
4. Vaxet välter ner i handfatet.
5. Försöker få av tjejen tröjan samtidigt som jag ska rädda det varma vaxet.
6. Vaxet var faktiskt inte så varmt.
7. Tar fram remsorna och börjar kleta lite på benet. Lägger på en remsa.
8. Grabben kommer springande in och upptäcker vaxburken.
9. Riva av remsan och rädda vaxburken från grabben.
10. Grabben tar tag i en toarulle och springer ut.
11. Kletar lite till på benet och lägger på en remsa.
12. Måste springa ut och ta från grabben toarullen som han slår i huvudet på sin syster.
13. River av remsan som har hunnit torka lite.
14. Aj.
15. Kletar på lite till.
16. Grabben kommer springande in igen och går in i duschen.
17. Får grabben ut ur duschen och försöker sätta på en remsa.
18. Vaxet har hunnit torka lite, pressar ändå på remsan och river bort den.
19. Aj.
20. Grabben river ner en bytta med vatten.
21. Torkar upp vatten och kletar på lite vax.
22. Setter på remsan och river bort lite mer hår.
23. TJejen ropar att hon vill titta på Pippi. Ser på klockan och upptäcker att det är dags att springa till dagis.
24. Får lämna hemmet med ett hårigt ben och ett halvvaxat ben. Snyggt.

Aldrig mer försöka vaxa benen med barnen hemma. Aldrig.

Har förresten börjat läsa nyaste boken om Ayla (Grottbjörnens folk-serien). Är så besviken!! Det är tydligen någon annan som har översatt boken och de använder ett helt annat språk och har ändrat namnen på djuren. Ena hästen som i de andra böckerna heter RAcer har de kallat Löparen. Vargen som hette Ulv i de andra böckerna kallar de Wolf. Det stör mig något så grymt. Vet faktiskt inte om jag orkar läsa den boken...ska försöka.

Life As We Know It

Har nyss sett filmen Life as we know it och den var riktigt skön. Två människor som hatar varandra tvingas att samarbeta för att ta hand om sina bästa kompisars lilla dotter. Romantisk och mysig. Många plus från mig!

Annars har vi inget internett...men livet rullar på ändå. Grabbens glasögon blev visst klara idag, men vi får nog vänta tills på fredag med att hämta dem. Vi har äntligen köpt in stenar och murbruk till grillen och snart drar bygget igång. Tänkte kanske åka och köpa galler och stekplatta på fredag. Grillen blir STOR! Den blir ca 2 meter bred, 60 djup och 90 hög. Blir nog kanon ska ni se.

Har fått upp det mesta av sllt sly i skogen. Så nu återstår bara de stora rötterna...Ska bli skönt att få ordning och få en större gräsmatta att sprida leksaker på!

Ramundermarken

I dag blev det en sväng till Ramundermarken. Umgicks med goda vänner och hade riktigt trevligt! Tjejen åkte både karuseller och red på en häst. Barnen fick en varsin jätteballong och vi hittade ett par Cars-foppatofflor till grabben. Brände lite pengar och bara vandrade omkring i flera timmar. Fick ju inte gjort nåt av det vi borde ha gjort. Så nästa helg får vi ta fram oxpiskan och köra hårt med oss själva. Har så otroligt mycket som ska bort till returpunkten, ett räcke som måste målas och sen ska vi olja altanen och verandan. Plus att rensa i skogen. Blir ju helt slut bara vid tanken. I tillägg måste vi ju jaga vildingarna...Fast de sköter sig rätt bra själva. Om bara grabben hittar nåt roligt att göra så kan ha sköta sig själv en bra stund. Fast det han tycker är roligt är inte alltid så kul för hans mamma och pappa...

Varför måste barn dö?

Det är ju det värsta som kan hända en förelder. Min kompis har nyss förlorat sin lilla son. Vad hann han bli? 3 år? På grund av långa avstånder så har jag bara hälsat på grabben en gång, men man blir ju så ledsen ändå. Jag har ju räknat henne som en av mina bästa kompisar. Även om vi inte ses så ofta, så känns det inte så när vi väl träffas. Visst är det skönt med sånna kompisar? Allt är som vanligt fast man bara träffas vart annat eller vart tredje år. Men nu skulle jag vilja vara där. Att få ge en kram och lite tröst i den här tuffa tiden. Även om man har fler barn, så får man ju aldrig tillbaka det man förlorat. Så brått. Så oväntat. Att inte få säga hej då på riktigt.

Kommer nog att ge mina barn en extra nattakram i kväll. Eller det gör jag alltid. När barnen har somnat och innan jag går och lägger mig, så går jag in till dem och stryker dem över håret och säger att jag älskar dem. Det började jag med när tjejen var 6 månader och fick eget rum och det kommer jag nog göra till den dagen de flyttar hemifrån. Barnen är bara till låns och man vet aldrig när de lämnar en. Hoppas bara det dröjer.

Asp är en trädsort från helvetet

Det är iallafall min mening. Har stått ett par dagar nu och slitit upp rötter, svurit över rotsystem och dragit upp sly och småträd. Vi har ju fällt ett 40-50-tal aspar sen vi flyttade hit för 5 år sen. Sedan dess har fanskapet ökat och spridit sig. Men nu har jag fått nog...så jag har införskaffat en grensax, en grensåg, en såg och några sekatörer. Har förklarat krig mot skogen. Och mot myrorna. Tycker synd om smultrona som har hamnat i skottlinjen, så de flyttar jag upp i slänten. De växer ju precis överallt och tåler bra att flyttas omkring på.

Busungarna har busat på. Tjejen följde med sin pappa och farfar till Linköping i dag. De skulle köpa en släpkärra. Har kommit på att det kan vara bra att ha. Grabben var hemma med mig. Han är ju rätt lätt att ha med att göra. Ibland. I dag fick han en hink med vatten och då satt han och lekte i sandlådan med vattnet i kanske en timme. Eller om han sov...vet inte riktigt. Men han satt stilla och var tyst så jag kunde kriga i lugn och ro i skogen.

På eftermiddagen drog mannen igång gräsklipparen och grabben hängde efter honom som ett klistermärke. Han älskar ju allt som låter. Tjejen lekte med grannbarnen och hade kul hela eftermiddagen. Vi satt ute och åt glass och hade mysigt. Eller jag fick knappt smaka på glassen...Jag tog en glass och tänkte att jag och grabben kunde dela på en strut. Haha...han tog glassen och vägrade dela med sig. Tjejen fick smaka, men inte jag. Ibland sträckte han fram glassen mot mig, men när jag skulle ta en tugga drog han den tillbaka och asgarvade. Skitungen.

Åkte sen och grillade några korvar hos barnens farmor och farfar. Måste få igång grillbygget snart. Är så sugen på grillat kött och hamburgare och annat gott grillat.

Sälja syskonvagnen på loppi.se

Har blivit utvald, som buzzadorare, att tästa sälja grejer på www.loppi.se och tänkte kanske lägga ut syskonvagnen där. Så får vi väl se om det är någon som vill köpa slagskeppet (är ju typ största vagnen på marknaden). Funkar ju bra för den som vill ha en vagn där man kan vända sitsen och ha barnen vända mot sig. Ett annat plus är ju att det följer med reservhjul, 2 mjukliftar och skötväska. Måste bara tänka ut ett pris. Nypris ligger väl på runt 10-11 000 har jag för mig...Fan, lika mycket som en gammal bil ju!!


Min bebis är blind som en mullvad

Eller kanske inte som en mullvad direkt...de är ju närsynta. Grabben är översynt. Alla småbarn är tydligen mer eller mindre översynta, men grabben var tydligen mycket översynt. Han har +7,5 på ena ögat och +7,85 på andra. Inte konstigt att han går och snublar över alla leksaker. Lilla bubben...Hoppas bara det funkar bra med glasögonen. Tänkte åka in i morn och titta. Hoppas bara tjejen sköter sig bra :-)

Har pratat mera med dagis om det att tjejen blev så ledsen över att hon inte skulle få flytta till den stora avdelningen. För min del så spelar det ju inte så stor roll om hon flyttar redan till hösten eller om hon flyttar över till nyåret. Men tjejen ger sig ju inte. Har försökt förklara att en stor del av kompisarna ska stanna kvar och att de andra får hon ju i så fall träffa igen snart. Och de flesta leker hon ju med privat! Men dagis har ju uppmärksammat problemet och kommer att prata lite med henne. Är det så att hon fortfarande är så ledsen så finns ju möjligheten att hon kan få gå över. Får i så fall ta en prat med chefen för förskolan. Jag ger henne en vecka att fundera lite och blir det inte bättre så tar jag tag i saken.

I dag skiner solen. Äntligen. Får se om skörden har överlevt kylan och regnet. Annars får jag väl sätta ny potatis. Undrar också om morotsfröna har överlevt...Broccolin har mestadels överlevt iallafall.

Smartson

Jag har mottagit Smartson mail i flera år nu. Har aldrig blivit utvald att få testa något, fastän jag oftast hoppar på och svarar att jag vill testa olika produkter. Senaste var att få hemskickat en ny film, Life As We Know It. Den ser ju lite rolig ut och hoppas verkligen att jag för första gång kan få vara med i en test...

Tycker ju det är kul att få testa nya saker. Är ju även en Buzzadorare och där har jag ju redan fått testa mängder av grejer. Fast Smartson har ju lite roligare saker...Håller tummarna nu.

Här kan den som vill få läsa mer om testet i fråga:

http://smartsontestpilot.se/life-as-we-know-it/bli-testpilot/

Så trött, så förbannad, så nervös...

Många känslor på en gång. I går fick vi hem en lapp från dagis där det stod att vissa barn skulle få flytta till en 4-5 årsavdelning till hösten. Tjejen var inte med på den listan, men det var merparten av hennes bästa kompisar. Alla hennes bästa kompisar utom en rättare sagt. Och när jag konfronterade "huvudfröken" på dagis traff jag huvudet på spiken. Jag frågade rakt ut om det hade med ett telefonsamtal jag fick på valborgsmässafton, då en mamma ringde och sa att hon vägrade att hennes son skulle flytta till den avdelningen. Fröken tittade ner i golvet och försökte prata bort det...Jag sa som det var att tjejen verkligen, verkligen ville flytta. Att hon inte ville stanna kvar, trots att den killen skulle stanna kvar. Han räknas väl som en av hennes bästa kompisar och jag förstår ju att de vill att han ska behålla kvar åtminstone en kompis på den avdelningen där de nu går. Men ändå...De skulle iallafall kolla vad de kunde göra. Och om hon inte fick komma med direkt på hösten så skulle hon få gå över så snart det fanns ledig plats. Jag sa vad jag menade och att jag hoppades de tog notis om tjejens egna vilja. Hon kommer nog att tjata en del på fröknerna om att flytta... Vi får köra tjat-metoden. Tydligen fungerar det för att ett barn ska få stanna kvar på avdelningen, då måste den väl fungera för att få ett barn att flytta...Kan ju säga att jag var lagom förbannad när jag lämnade barnen på dagis. Och det blev inte bättre av att jag var så trött.

Trött, ja...Har sovit ungefär 3 timmar i natt. Och inte i sträck. Grabben har varit så ledsen i natt. Kan tänka mig att det är fler tänder på gång. Han vaknade 23.30 och grät väl ungefär till klockan 2.30. Då kom tjejen upp. Jag gav upp, fixade alvedon och välling till grabben och la ner honom i sin egen säng. Hör och häpna, han somnade till slut. Jag gick in till våran säng igen, där låg nu tjejen på hela min sida och sov. Så jag vände i dörren och gick ner och la mig i hennes säng. 1 1/2 timme fick jag sova. Då vaknade jag av att grabben var ledsen igen. Orkade inte med det, så jag gav honom välling igen och han somnade. 7.30 var det bara att kliva upp. Var så trött att jag såg dubbelt...

Så det var en dålig start på en dålig dag. Först ingen nattesömn, sen konfrontation på dagis och om en liten stund ska jag hämta grabben och åka till sjukhuset med honom. Där ska jag först tvinga på honom ögondroppar och sen ska de ge honom lugnande. Med våran tur så blir det nog så att det lugnande medlet inte biter och de måste söva honom helt. Vore så typiskt.

Känns som om man skulle behöva en paus. Får hoppas på lite extra pengar snart så att jag och mannen kanske kan ta det där bubbelbadet på Grand (fick ju presentkort av mannen i födelsedagspresent), kanske lite massage och sen en god middag. Bara vi två. Vore skönt.

Blir lite knäpp...

Snö-regn-hagel-sol-regn-snö-sol....kan inte vädergudarna bestämma sig snart?

Lämnade in golfen på verkstaden i dag...vi trodde ju att det var hjullagren som var trasiga, men det visade sig att det var en fjäder som var av och den andra var dålig. Det låter ju billigt och bra...blir väl en del grejer vi får droppa i sommar och låta pengarna gå till reparation av bilen i stället. Sad but true.

Det andra tråkiga var ju att det blir lite tokigt i morn när grabben ska till sjukhuset. Mannen får nog stanna hemma och jag tar bilen in till sjukhuset. Sen får vi hoppas att golfen hinner att bli klar snart...

Tjejens kalas

Familjekalas




Barnkalaset




Lite smått och gott








Tjejens rum, före och efter

Innan renovering:





Efter:


Japp. Hello Kitty är målat direkt på väggen :-)

Håller nog på att bli tokig

Det är väl typiskt. Satte potatis i går...och bara för det blev det frost i natt och det kommer nog även att frysa på i natt med. Får väl se om potatisen har överlevt...annars får jag väl fixa ny sättpotatis. Annars verkar både purjolöken och broccolin ha överlevt. Det är väl de högre makterna som straffar syndiga människor som vågar sig på att leva ett nyttigt liv och som sätter potatis.

I dag har vi haft en riktig innedag. Kallt fan ute...ruggigt. Barnen busar värre. Tjejen har väl bytt kläder 25 gånger och grabben går runt med sin snutte och vällingflaska. Han vägrar släppa sin snutte. Är beroende av den. Själv är jag hängig och småförkyld. En riktig tråkig dag med andra ord. Håller även på att göra ren ugnen. Har kört med Cillit Bang...lite renare. Mr Muscle Ungsrengöring...lite renare. Nu kör jag grönsåpa och hoppas på att få bort sista skiten. Sa jag att det är en tråkig dag? Måste vara så när jag tar tag i ugnen...har även torkat köksgolvet. Men vad hjalp det när grabben åt en banan direkt efteråt? Suck.

Vilket liv..

Grabben håller på med sin 8:e tand och har haft några vakennätter nu. I natt sov han rätt länge innan han vaknade (3.30) och jag orkade inte dividera med honom utan gick direkt och fixade en flaska välling till honom. Vid 6 vaknade han igen och vägrade somna om. Fast han var trött och sur. Gnäll, gnäll och åter gnäll fram till 9.30 och då gav jag upp. Slängde ungen i vagnen med lite välling och han somnade direkt. Sov i 2,5 timme. Lugnt och skönt. Tjejen styrde med sitt och jag kunde slappa lite.

Hoppas på att kanske kunna börja planera inför att bygga grill i helgen. Eller kanske nästa helg. Vi måste iallafall komma oss i väg till returpunkten i helgen. Fullt av skräp i tvättstugan. Skulle oxå försöka lägga ut lite grejer på tradera. Men orken infinner sig aldrig.

I morn ska tjejen och mannen till vårdcentralen och kolla sina knän. Hoppas bara mannen kan stå på sig och få läkaren att göra något åt de onda knäna.

På onsdag ska grabben till Ögon och få lugnande medicin, så att de kan kolla hans ögon. Så får vi väl bara hoppas på det bästa.

Tjejen ska förresten kanske börja på en 4-5 årsavdelning till hösten. Personalen har inte pratat med mig om den än, men det ringde en upprörd mamma hem till mig på valborgsmässafton...19.30 på kvällen...undrar så här på efterhand om hon var lite berusad kanske. I alla fall så berättade hon att personalen hade sagt till henne, när hon hämtade sin son på fredag em, att han skulle börja på avdelningen för stora barn. Killen ifråga är lika gammal som tjejen och de är jättegoda kompisar. Personalen hade tydligen sagt att tjejen var en av dem som också skulle börja på avdelningen för stora barn. Tjejen verkade okså veta om det, för när jag pratade med mannen om telefonsamtalet så sa hon att hon skulle börja där till hösten. Jag hade ju mina aningar, fast inte att de skulle börja redan till hösten. Trodde nog kanske mer på nyåret. Men den här mamman hade blivit jätteförbannad. Hon ville INTE att hennes son skulle gå över. Han skulle minsann få leka vidare på avdelningen de går nu och inte behöva bli stora än. Hon trodde väl att jag var av samma åsikt, men jag vet ju hur tjejen längtar efter att gå över... Höll dock med om att man som förälder gärna vill ha mer info. Hur ska verksamheten läggas upp och liknande. Får väl se om frågan dyker upp i loppet av veckan....


RSS 2.0