Känner mig levande begravd...

..i skräp, arbete, sladdar, av trötthet och orkeslöshet. Det är på tok för mycket som måste göras nu och då känner jag mig ännu mer slut. Håller på att ta itu med tvättberget, men pga horribla el-räkningar vill man inte använda torktumlaren. Så vart ska man hänga allt? Får väl testa att köra en maskin om dagen, men då kommer jag nog aldrig mer uppleva en tom tvättkorg. Eller horribla och horribla el-räkningar. Det är ju det där jädrans el-näts-skiten som är mest knäckande. Fattar inte varför det ska vara sån skillnad på elnäts-prisarna i landet. Och varför vi bor på det stället där nätet är dyrast! Fy skäms på E-on...och ge oss möjlighet att välja el-nätsleverantörer själva!

Om bara grabben kunde kamma sig och sova hele nätter skulle jag nog inte känna mig så gnällig och trött. Men för tillfället är han alldeles hopplös. Vaknar gärna 4-5 gånger per natt och är på tok för tuttig. Tänk om bara tand-jäklarna kunde ploppa ut, så kunde vi ta tag i det här med olika sömn-metoder. Men så länge han håller på att få tänder är det väl bara att bita ihop...För ett år sen såg jag fram emot att han skulle bli 3-4 månader, börja äta kvällsgröt eller dricka välling och sen sova hela natten. Om jag visste då det jag vet nu så hade jag väl säckat ihop. Han har sovit 3 hela nätter i hela sitt liv...och på 1-årskontrollen sa läkaren att det är HELT NORMALT. Funderar skarpt på att testa med napp snart...eller vad fan som helst.

Nehej, om man ska sluta gnälla och kanske jobba lite. Eller städa lite innan dammråttorna tar över kåken helt.


Grabben i ett nötskal


Mina älsklingar


Hur mycket bus kan man hitta på?

Nu är grabben inne i en "bra" period. Om man ser bort från förrgår natt...då skrek han och var hysterisk ledsen. Testade i går att plocka bort fullkornsvällingen, och även om han vaknade varje timma i natt med så var han inte lika ledsen. Så jag tror att efter allt magtrubbel får vi skippa fullkornsprodukter ett tag.

I går var grabben überbusig igen...I loppet av en halvtimme välte han två glas vatten och var mycket nära att romstera i syrrans bajspotta (som jag var tvungen att ställa ifrån mig när han välte en pyts med vatten på badrummet). Sen klättrade han ett otal gånger upp på tjejens stol och var även uppe på hennes kök vid ett tillfälle. Så jag har fullt upp på dagarna...

Tjejen har så många funderingar över det här med livet och döden. Vi vågar knappt titta på bilder av oss innan hon föddes, för när hon får veta att hon inte hade kommit till världen än så får vi 100 frågor om var hon fanns då. Och ännu mer komplicerad blir det om hon ser bilder från tiden innan jag och mannen träffades....Var fanns mamma/pappa då? Var ni döda? Varför? Hur? Får väl investera i någon barnbok om livet och döden...är ju så svårt att förklara.


Håller jag på att få ett sjukhusbarn?

Grabben var på 1-årskontroll idag. Han charmade både bvc-tanten och barnläkaren och var hur gullig och go' som helst. Men...alltid ett men...så har det alltid varit med grabben. Läkaren upptäckte ett blåsljud på hjärtat och familjejuvelerna hade inte vandrat ner i pungen än. Hon skulle ta kontakt med Barnkliniken och de skulle ta kontakt med oss ifall de vill följa upp blåsljudet. Troligen inget allvarligt, sa läkaren, iom att ingen hade upptäckt blåsljudet förut. Kulorna fick ett halvår till på sig att hitta fram dit de ska, sen blir det operation om de inte gör det. Och för alla frustrerade småbarnsföräldrar som inte har sovit en hel natt på över ett år: Det är helt normalt att barnen vaknar flera gånger varje natt... Det är bara att gilla läget.


Vilka dygn...

I förrgår blev grabben riktigt dålig. Jag jobbade kväll, men en timme innan jag skulle sluta fick jag ge upp. Det funkade inte. Grabben skrek och spydde och var riktigt hängig...så jag fick gå och bära och trösta, medan mannen fick torka alla spyer. Till slut svor vi på att om han kräktes en gång till fick vi åka in till akuten...då var vi rätt så skraja, för grabben hade inte kissat på 12 timmar och han var så slö. Tog med mig grabben in till våran säng och la honom bredvid mig, han orkade inte ens röra sig...låg bara och tittade på mig en lång stund innan han somnade.

Var lite nervös på morgonen när vi vaknade, men han fick tutte och kräktes inte. Sen åt han ett rån till frukost...utan att kräkas. Till lunch fick han lite morotssoppa och rån...utan att kräkas. Till mellis lite Proviva blåbär och rostat macka...utan att kräkas. Till middag lite kokt fisk och potatis...utan att kräkas. Och till kvälls lite tutte...och vips...en spyfri dag!! Han orkade inte göra så mycket, men huvudsaken var att han fick behålla allt han åt och drack.

I dag har han varit sig själv igen...pigg och glad. Lite tagen fortfarande, han orkar inte lika mycket. Men tanden är framme nu och allt verkar vara bra. Så är det väl bara att vänta på att nästa tand kommer...kan det bli värre??


Varför blir det alltid problem med barn nr 2?

Dessa jädrans tänderna. I dag har grabben kräkts varje gång han har fått fast mat. Det är inte magsjuka, då borde hela familjen legat däckad vid det här laget iom att det började i fredags. Tidigare har han "bara" kräkts runt 2 gånger varje dag, men i dag så kom det upp varje gång han åt fast föda. Välling och bröstmjölk har gått bra. Men fullkornsvällingen är dock inte så bra för diarrén. Så jag tycker inte jag gör annat enn att torka rännskita (har jag gjort sen 17:e december) och spyer. Tvättmaskinen går varm här i huset.

Ringde 1177 och fick lite tips och råd. Så nu blir det majsvälling, morotssoppa, lite 6 månadersmat och kokt ris och potatis. Får väl se vad grabben tycker om det.

En annan tanke som slog mig är att han började bli dålig när hans faster blev sämre. Så om hon bara kan bli frisk så kanske han också blir det? Hehe...han kanske bara sympatiserar med sin faster. Tjejen skulle skicka iväg faster till Hogwarts (japp, hon är en Harry Potter-nörd) och där skulle de trolla henne frisk. Nu när grabben har en kass mage skulle han också skickas dit. Problemet för tjejens del är ju hur de allihoppa ska få plats på draken som ska flyga hem dom. Undrar om det är ett vanligt problem for 3-åringar?


Dessa barn...

I natt sov grabben hela natten!! Från 20-06...otroligt. Men vad hjælpte det mig? Vaknade runt 3 av att mjölken rann till och tuttarna blev hårda som betongblock. Och alla som ammar eller har ammat vet hur jävla ont det kan göra...så jag fick inte sova särskilt mycket. När han vaknade vid 6 så fick jag ju lätta lite på trycket och han somnade faktiskt om igen...för att vakna en halvtimme senare och kräkas ner sängen sin. Men då gick jag bara ner och bytte kläder på grabben och sen tog mannen hand om barnen medan jag gick och sussade...

Tjejen ska på kalas idag och kan nästan inte vänta på att få åka. Hon är så otålig att hälften hade räckt...Vi köpte presenter i går, både till kompisen och till grabben. Tänk, han fyller 1 år nästa helg. Otroligt vad tiden går. När man gick och tittade på leksaker så kände jag att det ska bli så kul att köpa grejer åt honom bara han blir lite större. Det fins så många roliga saker för grabbar. Men just nu känns det inte så smart att köpa hammare och verktyg...iallafall inte miniatyrer av riktigt verktyg. Han skulle bara slå sönder allt han kom över...Bordet i vardagsrummet ser värre ut än någonsinn, hack och repor efter hans framfärd.

Tittade efter elektroniska trummor, men det var mycket dålig urval av instrument på Lekhuset. Tråkigt. För det skulle han tycka om. Han fick en trumma i julklapp, men den har han trampat sönder (han vill nämligen klättra på precis allting).


Fattar inte...

Vi är alltid sist när det gäller att lämna kids på dagis. Så i morse klev vi upp en halvtimme tidigare...men kom vi till dagis i tid för det? Nope. Allt gick hur bra som helst ända tills att jag och tjejen stod och borstade tänder. Då kom grabben rusande in i badrummet och tömde en hink vatten över sig...och hur lätt är det att byta kläder på en överbusig och galen 1-åring?

I morn ska vi till Linköping och besöka barnens faster som ligger på sjukhuset. Tjejen längtar...hon vill nog mest av allt ta med sig faster hem igen. Men det ska bli roligt att se henne igen och förgylla hennes tillvaro en liten stund. Fast lite skrämmande att tänka på vad sattyg grabben kan hitta på...koppel kanske...


Lillprins bus...

Grabben är verkligen mer vild än tam...och hans syster är inte sämre. I går gick de in på hennes rum, stängde dörren och det blev tyst. Lite för tyst. Så när jag skulle kolla läget hittade jag grabben på hennes bord og hon hade tagit bort alla stolar. Skitungar. Fast ibland är de världens gulligaste. När han klättrar upp på hennes Bobbycar så skjutsar hon runt på honom. Fast han vill ju inte gärna sitta på bilen...han vill gärna stå...och hoppa. Han kan knappt gå, men är en djävul på att hoppa. Han brukar även klättra upp på sig lära-gå-vagn och stå där och hoppa. Eller upp på sitt Fisher Price-garage.

I dag är tjejen tillbaka på dagis och allt är lugn och ro. Förutom min lilla. klättrande virvelvind. Just nu möblerar han om på tjejens rum, men bara man får några minuter för sig själv är det lugnt. Sen får jag väl städa lite innan vi kilar bort och hämtar lilla gumman.


Världens elakaste mamma...

I går kväll drog jag i gång med världens hämskaste sömnmetod...5 minutersmetoden. Eller jag körde väl mera 3-4 minutersmetoden...Vi har testat allt på grabben, så det är bara den metoden som återstår. På tjejen funkade det asbra. Tog bara 2 kvällar, sen somnade hon utan problem. Då får vi väl se hur det går med grabben. Fick lite dålig samvete till en början...Han fick tutte och sen la jag ner honom. Han låg nöjd ca 20 sekunder och ställde sig sen upp och ville ha mera mys och tutte. Det var då jag bestämde mig för att nu fan kör vi. Så jag gick ut...och han bölade i 4 minuter innan jag gick in igen, kramade om honom, sa gonatt och la ner honom igen. Han upp som en sprättbåde och började böla igen...efter 4 minuter gick jag in igen. Då hade han bajsat...så det var bara att börja om från början igen. Väl, efter 4-5 omgångar somnade han faktiskt!! Sen får vi ta tag i nattvaket när han har lärt sig somna på kvällen...


9:e januari

Oj, vad tiden går fort. Hinner inte riktigt uppdatera bloggen...

Grabben har blivit lite bättre i magen sen senast. Har bara skitit en gång i dag!! Peppar, peppar...men han är fortfarande sår där bak. Var hos läkaren en sväng, då de ville kolla upp honom iom att diarrén har hållit i sig så länge. Efter läkarbesöken gick vi till apoteket och när apotekaren hörde att grabben var så sår i stjärten gick hon och hämtade en bortgömd salva som jag håller på att testa. Den funkar riktigt bra. Är som en super-zinksalva. Lägger sig som en hinna över det röda och skyddar mot fukt. Asbra.

Tjejen är lika trotsig som alltid, men ibland är hon ju världens goaste. I natt kom hon upp och la sig i våran säng. I morse frågade jag varför hon kom upp i natt och fick till svar: "Jag vaknade och hade så tråkigt i min säng. Då fick jag lust att mysa lite med min mamma, så jag gick upp för att ge dig en kram." Min lilla ängel...

Annars rullar allt på. Min svägerska ligger tyvärr på sjukhus och på toppen av det hela fick hon influensa. Tycker så synd om henne...och tjejen frågar hela tiden "Når blir faster frisk? Kan vi inte åka till sjukhuset?". Det är ju inte bara bara att åka till Linköping när ena barnet har rännskita och man är beroende av dusch/badkar varje gång en blöja ska bytas. Sen är ju faster isolerad, så det är lite körd. Har iallafall en liten tjej som längtar efter att få krama och busa med sin faster. Eller som hon sa en dag "Men jag kan ju ta hand om faster. Jag kan vara läkare."

 


RSS 2.0