Inga badkrukor inte...

Mina barn är deff inga badkrukor. Var och badade lite igår (med våran tur så blev det kallt och regningt medan vi badade). Tjejen gick glatt ut i sjön och badade. Grabben vaknade efter en stund och när han upptäckte vilket stort badkar sjön är så blev han helvild...doppade först hans fötter och trodde han skulle bli lite skeptisk när han kännde att det var kallt, men inte...Han ville bara längre och längre ut. Sjövild. Kommer nog att bli lite jobb att åka o bada med honom när han blir större och kan gå/springa själv...


Min svärande lilla 3-åring

Japp, tjejen svär...rätt mycket också. När hon slår sig så hör man "Aj, jävlar", ser hon flugor "Jävla fluga" och ett och annat generellt "Jävlar" dyker också upp. Mannen har haft ett litet snack med henne om att man inte ska svära, att mamma och pappa gör det ibland, men att det är dumt av oss. Annars kör vi ignorerings-metoden...om vi inte uppmärksammar det så kanske hon slutar.

Satt i 1 1/2 timmes telefonkö idag...till Anticimex. Har fått ett getingbo i takkupan. Vi kan inte se det, bara att getingar flyger in och ut. Massor av getingar. Lite tråkigt. Vi har en ny stor altan som vi inte kan använda pga av alla getingar. Som tur är ingår skadedjursbekämpning i våran villaförsäkring, så Anticimex ska komma någon dag och försöka ta kål på skiten. Vi är inte dom ända på gatan som har fått problem. Våra grannar har också problem, och deras föräldrar som bor längre ner på gatan. Så Anticimex har fullt upp :-)

Ringde även till sjukhuset i Linköping. Grabben väger 7 kg + och då var det dags att boka in hans operation...känns inte bra...men det måste ju göras.

Annars har vi varit till Allglas med goffen för att byta frontruta (stenskott), drack frukostkaffe hos mina svärföräldrar, åkte hem för att ringa diverse instanser (se ovan) och äta lunch, åkte till Hageby Centrum för att hämta ut en Liberogåva (som bebisar får när dom är 6 mnd). Liberogåvan var tråkigare nu än den vi fick när tjejen blev 6 månader. Då fick man med et par leksaker, men nu var det bara några blörjor, tvättlappar och trosskydd. Tråkigt. Fikade lite och hämtade sen goffen. Tjejen har lekt hela eftermiddagen med grannpojken. De hade jättekul, trots att han är nästan 3 år äldre än henne. De cyklade, hoppade studsmatta, gungade och badade. Han har blivit hennes stora förebild.

Väl, imorn har vi inga planer...skönt...blir det stekvarmt kan vi kanske åka och bada lite. Vi får väl se...


Semester?

Väl, vi är på 2 veckors semester hos mina föräldrar. Men blir bara tröttare och tröttare...grabben har kommit i världens jobbigaste mammaperiod...Han är nöjd bara han får vara som en klisterlapp på mig. Han vaknar 5-6 gånger varje natt. Vägrar ligga i egen säng. Tur för honom att han är så söt...

Tjejen är däremot jätteduktig. Hon älskar att åka ATV...mina föräldrar har både en 6-hjuling och en 4-hjuling, så jag och mannen kan åka samtidigt. Tjejen tycker det är jättekul att åka med. "Åka motorcykel" tjatar hon mest hela tiden.

Det är himla skönt att komma hemifrån lite. Komma bort från den tryckande värmen och husarbetet. Få lite avlastning med barnen (fast det är inte så lätt med den minste som vägrar andra människor än mamma). Problemet är ju bara att man blir trött av att inget göra och gråvädret gör inte saken bättre (fast det är skönare än 30 + och stekande sol).


Våran fina, röda gräsmatta...

Vi har inte längre en grön gräsmatta...den är gulbrun (pga värmen, måste vattna) och röda aspskott har invaderat gräsmattan...Så ikväll ska jag ta en runda och pensla på Round Up, medan mannen ska borra ner Eco-plugg i asprötterna i skogen. Hoppas det tar kål på skiten. Annars är det ju heftigt med röd gräsmatta, lite annorlunda...bara lite ont och spetsigt att trampa på mini-träden. Så nu när min kamp mot maskrosor och smörblommor var över, fick jag något annat att bita i. Alltid är det nåt! Och typiskt att allt dök upp den här sommaren när man knappt har tid att hålla på i trädgården. Grabben kräver ju sitt och när han sover måste man ju försöka hålla efter inomhus...Dygnet skulle haft fler timmar och grabben skulle ha sovit längre på dagarna. Tjejen är duktig på att roa sig själv (har nästan dåligt samvete för att jag inte hinner att leka så mycket med henne) och hjälper gärna till med att rensa ogräs och städa.  


RSS 2.0