Att göra i sommar

  • Mura grill
  • Bygga räcke på altanen
  • Bygga klart altanen
  • Fixa skogen
  • Köpa släpkärra
  • Hyra jordfräs och fixa "trekanten"
  • Hinna en snabbis till Norge
  • Måla räcket på framsidan
  • Plantera häck på framsidan (om pengarna räcker till)
  • Plantera en hög häck som vindskydd bakom "trekanten". Häggmispel eller en?

Hmm

Tja, vad fort tiden går. Lite för fort. Hinner inte riktigt med. Grabben stormtrivs på dagis och håller på att få sin 8:e tand...så det har varit lite gnälligt till och från. I natt vaknade han och var jätteledsen och hade lite ont, men det gick att muta med en flaska välling och lite kärlek. Ibland kan det vara riktigt mysigt att ligga och sova med en krälig, varm liten son intill sig. Han är inte mycket för att sova i våran säng och efter 1 timmes vändande, sparkande och vridande bar jag in honom i sin ägen säng igen.

I morn ska vi till några kompisa och grilla. På lördag ska vi till kompisar och grilla. Det är många som förbarmar sig över oss och vårt grillösa liv. Måste få upp grillen snart. Vi tror vi har bestämt oss för vart vi ska ställa den. Sen är det bara att köpa stenar och mura. Det kommer att bli en xtra bred grill. Två galler bredvid varann och möjlighet att byta ut ett galler med en stekplatta. Blir väl kanon.

Vi överlevde!!

Oj, nu har våren verkligen kommit hit. De senaste dagarna har varit underbara. Vi överlevde förrästen tjejens alla kalas i helgen. I lördags var det först familjemys med tårta och mycket skratt. Sen på kvällen kom våra kära vänner och tillika grannar på taco-middag. Mycket trevligt. Så synd att man knappt har hunnit umgås sista tiden, men alltid har det varit nåt. Magsjuka, jobb, förkylningar, plugg och annat. Men nu måste vi skärpa oss. I söndags höll vi det omtalade barnkalaset...10 tjejer i ålder 3-5 år invaderade huset och vi räknade med lite bråk och mycket tjohej och skrik. Tji fick vi. Det var nästan skrämmande lugnt. Mycket uppskattat hjälp fick vi från min kära svärmor (som även fick sitta med vid barnbordet). Annars delade tjejerna upp sig: några tittade på film på tjejens rum (Barbiefilm...), några pärlade och några gick upp på övervåningen och roade lillgrabben. De 2 timmarna bara flög iväg och sen var det slut.

I går och idag har vi varit ute hela dagarna. Det har varit så varmt ute att jag bara har tagit på barnen skor och sen öppnat altandörren och släppt ut dem. Fikade med grannen och barnen har sprungit fram och tillbaka mellan vår trädgård och deras trädgård. Skönt och trevligt att de leker så bra tillsammans. Min lillgrabb har försökt hänga med, men han är ju så liten...kommer flera meter efter dem (han är ju 2 år yngre än grannens minsta tjej), men han tycker det är kul ändå. Började sätta upp studsmattan igår och kunde slutföra arbetet idag (efter att ha flirtat med grannen, det är ju rätt så tungt att spänna själva mattan på plats). Så idag har barnen studsat och studsat och studsat. Även grabben har fått studsa lite...han tyckte det var jättekul!!

I morn ska jag till Arbetsförmedlingen...blir väl intressant. Har förberedt mig väl, så det borde ju gå fort. Har alla papper redo, har skrivit in mig och har framtidsplanerna på det klara. Fick även ett jobbtilbud i dag...men kommer nog att tacka nej, för jag känner att jag kommer inte att klara av jobbet. Det var ett jobb som norsklärare! Skulle nog kunde klara att lära ut språket, men jag vill nog inte det iom att jag faktiskt inte har någon lärarutbildning. Vet inte riktigt hur jag skulle lagt upp utbildningen och så...Men så är det att vara efterfrågat norrbagge i Sverige.

Har en stor tjej nu

I går hade vi 4-årskalas. Jag och mannen väckte tjejen strax innan 6 på morgonen och hon blev riktigt glad för sina presenter. Barbiedockan och barbiehästen var nog favoriterna...annars fick hon lite målarfärger, några glaskulor, filmen Tigerbröder, en Hello Kitty-brödrost och ett par Hello Kitty-solglasögon. Allt föll fröken i smak. Efter varje paket hon öppnade kom kommentaren: "Precis en sån som jag ville ha!"

Till middag blev det pannkakstårta. Inte bara en utan tre stycken. En med jordgubbar, en med blåbär och en med hallon och skogsbär. Mums.

Jag fick lämna grabben på dagis i går ett par timmar. Det hade gått jättebra. Men när jag hämtade honom var han lite ledsen...inte konstigt, han var jättehungrig!!

På kvällen skulle jag sätta ihop en Maui-byrå från Jysk (för 2:a gången, 1:a gången jag satte ihop den var bänkskivan kantstött och svärmor hade bytt den för mig) och såg framför mig hur bra den skulle stå där under trappan. Tänk att kunde få bort alla vantar och skit som barnen slänger på golvet. Men tror ni den nya bänkskivan passade? Nix. Den var för smal och det fanns inga hål för träpluggen. Fel skiva hade de gett till svärmor. Men i morn ska jag till Norrköping och hämta en ny skiva. 3:e gången gilt heter det ju...

I dag fick jag lämna både barnen på dagis och gå hem igen. Japp, gå...Golfen är lite trasig, så mannen fick ta Passaten. Sen fick jag gå tillbaka till dagis för att hämta grabben (som var jättetrött och hade fått ett bitmärke i ryggen...). Och en ny vända tillbaka till dagis för att hämta tjejen. Som tur var så hann mannen hem igen innan tjejens gympa-avslutning, så vi slapp att gå dit. Räknade ut att jag har gått nästan 1 mil idag. Hurtiga jag.

Gympa-avslutningen var rolig. Tjejen var så duktig. Stod på händer, gjorde kullerbytta och gick balansgång. Hon börjar bli riktigt stor nu. Vart tar åren vägen?

I morn blir det att lämna grabben på dagis. Rusa iväg till svärmor och låna bil, sen ska vi in till Jysk och få ny bänkskiva, till Citygross och handla inför helgen och kanske vi hinner med BR och hämta tjejens present innan vi stressar hem igen för att hämta grabben.

Helgen kommer att bestå av ungefär 3 kalas. Först tårt-fest med familjen. Sen liten latjo lajban mat med grannarna och deras barn. Söndag blir det klackarna i taket när 11 tjejer intar huset...kul...

Shit...snart är jag arbetslös på riktigt.

Helgen har varit lite sisådär. I fredags åkte jag och barnen till Söderköping och Jysk för att köpa några byråar. Sen en snabbis till bibban och lite pizza på vägen hem. Grabben hade kräkts ett par gånger på em, men iom att det är tänder på gång så var man ju rätt van. Han kräks alltid när tänderna bryter igenom.

I lördags började jag måla tjejens gamla tv-bänk, som ska bli planteringsbord. Den är rätt hög och fungerar utmärkt som bänk där ute. På eftermiddagen började jag må lite illa och mina armar somnade hela tiden. Sen började jag spy...Men om det var magsjuka eller pga att jag stod ett bra tag med slipmaskinen vet vi inte. Mådde inte så jätteilla, känndes inte alls som vanlig magsjuka...bara kräktes och på kvällen var det bra igen. Var dock lite snurr i bollen i söndags och armarna domnade bort hela tiden...Mannen fick oxå ont i magen, men det är ju inget nytt...han har ju ont rätt ofta.

Som tur är så finns ju barnens faster och farföräldrar nära till hands och barnen var hemma hos dem hela söndagen. Så jag kunde göra färdig planteringsbordet och hålla på lite utomhus.

I går var vädret helt underbart. 38 plus i solväggen. Vi var ute hela dagen. Mannen var hemma pga magsmärtor, men kunde sitta ute och njuta lite av solen däremellan. Grannbarnen kom förbi på em och lekte med tjejen. Trevligt att ha så många lekkompisar nära. Det var rena rama sommardagen ute...grabben hade stormmysigt och jag krattade 3/4 av gräsmattan. Inte så lätt att kratta och samtidigt hålla ett öga på 4 kids som virrar omkring en.

I dag började 2:a inskolningsveckan. Grabben fick följa med de andra barnen ut och jag fick stanna kvar inne i soffan...tråkigt. Skulle ha tagit med en bok...Men jag fick ju åtminstone arslet ur vagnen och ringde försäkringskassan och beställde ett intyg på att jag har varit mammaledig. Så nu har jag alla papper som behövs till a-kassan. För nästa vecka blir jag ju arbetslös på riktigt...


Världens klantigaste unge...

I går eftermiddag gick mannen och tjejen promenad medan jag och grabben skulle hålla på lite på baksidan. Jag hade tänkt plantera lite broccoli och purjolök och grabben skulle få busa omkring lite...I löpet av 5 minuter ramlade han ner från altanen (på sidan mot garaget, där det är 50-60 cm ner...och vi ska sätta upp räcke), han ramlade ner i ett dike med vatten och när vi gick till framsidan ramlade han ner från trappan. Undrar när han ska komma på att man inte kan gå i tomma luften?

På dagis har han iallafall lärt sig att åka kana alldeles själv! Det är ju ett framsteg. Sen halkade han stenhårt i duschen i kväll...

Tjejen har haft fullt upp idag. Efter dagis hann hon knappt få i sig mellis innan 2 tjejkompisar kom på besök. De busade, klädde ut sig som små prinsessor och hade bal inne på tjejens rum. Disco och dans för hårda livet. Grabben, stackars, fick inte vara med. Han stod utanför och dunkade på dörren. Efter ett par timmar gick tjejerna ut och lite senare kom tjejen tillbaka för att fråga om hon fick äta middag hos en av de andra tjejerna. Känndes lite tommt vid middagsbordet utan henne...Hon börjar bli stor nu...

Inskolningen har börjat!

Nu är det ett tag sen jag skrev...men vi har haft fullt upp. Med god hjälp från barnens farmor, farfar och faster har vi renoverat tjejens rum. Nu har hon fått sitt Hello Kitty rum. Bilder kommer. Hela helger gick åt att putsa, måla, måla, måla, måla, måla och måla. Har knappt sett barnen den här helgen. Har stått inspärrad i tjejens rum med alla dessa härliga ångorna från färgburkarna. Pricken över i'et och det roligaste med all målning har varit väggmålningen av Hello Kitty. Tur att man har en snäll svärfar som kunde fixa en overhead. Så tjejen fick en stor Hello Kitty över sin säng. Lite pilligt var det, men himla kul. I går skruvade jag ihop möblerna, så hon kunde flytta ner igen. Lite protester blev det över att tv'en hamnade så högt upp, men jag vet inte riktigt helt hur man skulle lösa det annars. Får väl se om hon vänjer sig.

Åkte in till stan igår och köpte mörkläggningsgardinger till grabben. Hittade ett par jättecoola Cars-gardiner med blackout-funktion. Så det blev riktigt bra. Köpte även en färgburk så att jag kan måla tjejens gamla tv-bänk. Den är rätt hög, så den kommer att bli ett utmärkt planteringsbord utomhus. Är nöjd med den idéen. Blir nog bra...om jag hittar tid att måla den! Sen fick jag sitta till 23.30 igår och märka barnens kläder...har misskött mig med märkningen av tjejens kläder (får alltid gräva efter dem i lådan med omärkta kläder på dagis) och sen var jag ju tvungen att märka grabbens kläder. Har ju vetat i 1 år att han skulle börja på dagis nu i april, men tiden har gått lite för fort och man har glömt bort att kläderna måste namnas.

I dag var 1:a inskolningsdagen. Det gick jättebra. Han kutade iväg och verkade inte alls bry sig om mig, förrän han började bli trött. Då blev det lite klängigt och gnälligt. Tror nog det kommer att funka bra. Får väl se hur han reagerar när jag ska lämna honom på riktigt. Att mamma inte ska stanna kvar. Han kommer väl att protestera lite, men det går nog fort över. Personalen blev snabbt uppmärksamma på att han var en liten klättrare...och han kämpade rätt hårt för att komma åt ritningar och annat på väggarna. Papper. Det måste han ju nämligen äta. Skitunge.

RSS 2.0