Åter en dag är över

I dag har vi haft en riktig utedag. I morse var vi ute och busade lite med barnen. Grabben blev lite förbannand iom att det var så halt ute och han ville inte hålla sig uppe på altanen. Så han halkade omkring och kröp och gnällde. Vilket resulterade i blöta vantar och skor. Efter någon timme orkade jag inte med hans gnäll, så jag tog med honom in och han somnade så snällt med sin vällingflaska. Smusslade ner honom i vagnen, la en overall över honom, trädde på tokstora vantar och körde ut vagnen i solväggen. Där sov han gott några timmar.

Tjejen kom in och deklarerade att nu var det dax att spela Alfons-spel på datorn. Så hon försvann in i dator-världen någon timme. Tyst och skönt...Tog chansen och jobbade lite och njöt av tystnaden.

Efter att barnen hade ätit lunch gick jag och tjejen bort till affären. Grabben och mannen gick bort till farmor och farfar. Köpte lite senap och glutenfritt bröd och gick sen bort till farmor och farfar för att tjuvlåna eldstaden för att grilla korv. Vi har ju fortfarande ingen grill...tänkte mura upp en grill till våren. En stor jäkla grill. Ska bli kul.

När vi väl kom hem tog det inte lång tid innan både barnen somnade sött...så nu råder återigen lugn och ro i huset. Skönt...

Vi ska förresten köpa ett sånt där gluten-test och kolla om mannen kan ha blivit gluten-intolerant. Han känner sig mycket bättre i magen när han har undvikit sådant som innehåller gluten. Om han har blivit intolerant får vi väl lägga om kosten lite...men det överlever vi nog. Får väl bara tänka lite extra på att han ska ha glutenfritt bröd och att undvika mjöl i matlagningen. Vi använder ju inte så mycket halvfabrikat, utan gör det mesta av maten från scratch...så det borde inte vara några problem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0