Världens busigaste lillprins

Nu börjar det närma sig jul, med stormsteg! Vad har då hänt sen senast? Tja, vi hade en tenta igår och jag tror jag hade ALLA rätt! Inte dåligt. Eller så kan det bero på att frågorna var på tok för enkla...Men nu är iallafall den här kursens första tenta över. Nästa tenta kommer om en vecka och den blir muntlig! Kul. Och efter det börjar en ny kurs och där ska vi inte examineras förrän den 19:e januari. Så det blir kanske att ta det lite lugnt över julen.

Grabben är mer busig än någonsinn. Han retar gallfeber på sin syster. Springer gärna in på hennes rum, greppar tag i hennes favoritdocka och springer i väg. Varpå hon skriker så öronen tjuter och sätter efter honom. Precis som han vill...Vi har försökt förklara för henne att låta bli att springa efter honom, för då tröttnar han säkert. Men det är inte så lätt för en 4-åring att stå och titta på medan lillebror verkligen står och retas!

Han har kommit in i den härliga ålderna där han släcker och tänder lampor. Han kan snart öppna ytterdörren och katten får inte en lugn sekund. Ingen annan heller, för den saks skull. Han älskar sina lastbilar, gärna dem med släp. Ju större, ju bättre. Favoriten är fortfarande ambulansen. Han har lärt sig att säga "bilen" och i morse sa han "gruppi" om grävskoppan som jobbar uppe i backen här. "Bubi" är ambulansen. Han har sagt "katten" några gånger och även "vatten" kan han säga. Inte många ord för en som snart är 2 år, men han var så tidig motoriskt (inte många som hoppar jämfota när de är 15 månader och lär sig springa när de är 12 mnd) så jag förväntar mig inga linguistiska undervärk. Även hörselskadan kan ju spela en viss roll.

Vi har även pratat om att åka till Norge nästa sommar. Då blir nog familjen glad! Får försöka spara så gott det går, för vi måste även få ordning på trädgården. Vi kan inte ha så mycket vatten, det kan omöjligt vara bra. Husvagnen som står bredvid huset kommer väl snart att sjunka. Vattnet når nästa upp till ena däcket! Så där måste dräneras. Hoppas bara att det inte kommer att kosta så mycket att vi inte kan åka norrut...Men det är ju faktiskt viktigare att försöka förhindra fuktskador på grunden än att åka på semester. Visst var det en vuxen tanke? Att man aldrig kan få bli rik...

Tjejen har fått sin första riktigta förälskelse. Hon är kär i Eric Saade. Hon ÄLSKAR honom och det är något vi får höra varje dag. Tänkte överraska henne med att se honom uppträda på Hageby centrum och om det inte var för att vi ska spara pengar, så hade jag kunna tagit med henne på en riktig konsert i Linköping. Det är så roligt att se hur hela hon lyser upp om hon hör eller ser honom på tv eller i radion. Hon blir helt till sig, hoppar och beter sig verkligen som en tonåring som ser sin stora idol! Gullepluttan!

Kan ju tillägga att skolgången så långt har gått alldeles utmärkt! Har fått maxbetyg på alla examinationer och tentor! Det hade jag aldrig trott. Helt otroligt att det har gått så bra. Att barnen mestadels har hållt sig friska och att jag har fått vara med på de flesta föreläsningar och seminarium. Får hålla tummarna för att detta fortsätter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0