Så mycket bus i så små kroppar

Ibland så undrar jag vart barnen hämtar alla sina tokiga upptåg. Grabben är i en alldeles gärlig period. Han härmar ord och hittar på satyg mer eller mindre konstant. Efter att han var sjuk så upptäckte han att vi uppmärksammade honom när han hade ont och sa "ajajaj" (man vet ju hur ont det gör när hostan river i halsen och bröstet). Nu använder han ordet "ajajaj" när han inte får sin vilja genom. Ett exempel: Han klättrar upp på köksbordet för att komma åt datorn, jag lyfter ner honom och säger "Nej, grabben, man får inte gå på köksbordet!". Varpå han slänger sig ner på golvet och skriker ajajajajaj. Efter ungefär 30 sekunder försöker han klättra upp på bordet igen i den tron att jag tycker synd om honom och låter honom göra det...Undrar hur lång tid det kommer att ta för honom att inse att vi inte går på den där.

Ett annat ord han har plockat upp är ordet "Färdig!". I går ville han prova att sitta på toaletten. Jag satte på toaringen och han fick sätta sig på toan. Tre sekunder senare (utan att ha gjort något) säger han "Färdig!" och vill kliva ner. Ett ord han har lärt av sin syster som skriker färdig när hon sitter på toan. Han har även lärt sig ordet "Popular". Han brukar gå fram till stereon i köket, peka på den och säga "Popular". Då vill han lyssna på Eric Saade.

Tjejen är inte sämre hon, bara lite mer raffinerad när det kommer till bus. Hon lurar nämligen sin bror att göra dumheter. Det kan vara allt från att få honom att klättra upp i hyllor, lura i honom kattmat och få honom att göra saker han inte får. Direkt när han gör något han inte får så ropar hon på oss: "Mamma, grabben gör något!".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0